rengeteg kérdés (remélem valahogy lehet válaszolni rájuk): nem derült ki a közzétételből, de már működő projekt? gondolom a szerződés fixáras, KÁT-nál többnek kell lennie, CEZ árszint környéki? összevont kiserőművi engedélyes, ez azt jelenti, hogy erre akkor ugyanúgy nem vonatkozik semmilyen büntetőadó (Robin Hood, extraprofit, stb.)? termelés szempontjából ez 6 x 780-800 MW-tal egyenértékű? szabad pénznek érzésre fedeznie kellett volna, viszont ehhez kellett mégis az utolsó tőkeemelésből befolyt összeg is? gondolom vételár nem publikus, de azt lehetne tudni kb. hányszoros EBITDA szorzón történt a vásárlás? beruházási hitel fix 2,5%-os? szokásos ökölszabály érvényesül 0,5MW-onként 150 millió körüli hitel?
Csak azt akartam egy hiteles példával bizonyítani, hogy Te is ugyanúgy tévedhetsz, mint bárki más aki itt a fórumba írogat. Elnézést, ha érzékenyen érint!
Ez tényleg fárasztó, nem ajánlottam vételre semmit, akkor sem, most sem, mindenki saját maga dönt és vállalja a felelősséget. Állandóan előhúzod a Rábát, elvégezted a házi feladatod, megnézted kb. mennyin vettem? Szerintem engedd el, mert nem fogsz fogást találni ezzel...
ORA-m volt, anno a Pergy-vel is hasonlítgattam. A geotermia árazása azóta eléggé elszállt. Az egész megújuló szektor piaci megítélése jelentősen emelkedett 2019 óta, ha most kellene választani: NEP, CWEN kockázat vállalóbbaknak esetleg AY
easy riderrel nem éremes beszélgetni, már megtanultam a Pannergy topicba. más: néztem az ormat tech -t brutális p/e 70 körüli. van olyat amit vennél most usában? előre is köszi!
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf