Készpénz felvételnél a következőkre gondoltam: én az Ersténél vagyok, sima tőke számlám van. Úgy vettem eddig részvényt, hogy bevittem a kest és abból vásároltam. (Kb. 20 millióm van ott.) Ha eladtam, vettem megint részvényt vagy felvettem a kest. A pénzfelvétel viszont az Ersténél 0,9 % (max 35000 Ft). Tehát ingyen viszem be, ~ 1%-ért adják vissza. /Most azt tervezem, hogy mivel a kincstárnál is van számlám, átutaltatom oda a pénzt, ahol ugyanis 0,003 ezrelék (max 10000Ft) a pénzfelvétel díja./
"Teljesen illikvid, mint a legtöbb magyar részvény!" Itt a lényeg! Ha visszatér a pénz a tőzsdére - ez lehet az országkockázat vagy akár a jegybanki alapkamat - állampapír hozamok csökkenésének hatására - ez a részvény is szépen meg fog indulni a többivel együtt.
A készpénzfelvételi kivételével (azt nem értem, mi lehet, eszem ágában sem lenne ennyi pénzt készpénzben felvenni) igen, bár annyi azért nem maradna, hogy a topik törzsközönségét meghívjam fagyizni :-) Ha eladnám ennyiért persze, ami eszem ágában sincs. Ha a cég továbbra is hasonló eredményeket hoz, akkor ebben az évben 1500 Ft alatt nem lehetne megingatni, de fölötte már azért elgondolkodnék.
Eltévesztettem. Nem otc, hanem extendet akartam írni, arra gondoltam. Elnézést! A lényeg viszont az, hogy szerintem egy kiüresedett tőzsdei cégbe kellett volna beszállni és akkor nem kellett volna végigjárni a szamár létrát. Bár mostanra - ahogy Vicus is írta - a BÉT legtöbb részvénye a nagyközönség számára érdektelenné vált. Oligarchák meg cég tulajok játszótere.
Ha az inflációt-, számla vezetési-, adás-vételi-, készpénz felvételi-, nyereség adó költségeket figyelembe véve is plusszban vagy, akkor ezúton is gratulálok!
Van itt sok mazohista. Annak örülnek, ha megvesznek valamit és látják, hogy máris kevesebb az ára, de azt szeretik hallani, hogy majd hosszú távon mennyire jó lesz. A környezet, a stratégia, az üzleti tervek, a kamatok stb. a legmegfelelőbben alakulnak. --- De könyörgöm, én egy éve vettem és bukóban ülök! (Tudom, add el..!)
Nem kellett volna itt az OTC-n tökölődni, éveket veszíteni, hanem a Nutex bőrébe kellett volna bújni és már rég Kasza Tibi lenne mindenkinek az A kategóriában!
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf