Topiknyitó: Portfolio 2015. 02. 24. 08:07

Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?  

Ugrás a cikkhez
A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gy1944 2016. 04. 29. 22:24
Előzmény: #14036  Törölt felhasználó
Nálam egyezik minden % a közzétettel. A HUF-nál 2 tétellel számoltak, a szabad be nem fektetett számlapénzt és az Trend HUF állományt külön arányosították. Egyébként a diszkont jegyeket névértéken számolták és elszámolták az államkötvény novemberi kamatát is. A diszkont jegyeknél nem kerekitettek, hanem az egész résszel számoltak, a 25.92-öt 25-tel számolták el. Jó lenne már hozzájutni mielőbb ahhoz ami megmaradt, a Trend Extrám 28 %-a ment a csibészek zsebébe.
noworf 2016. 04. 29. 21:54
Ha már érdemi...
Mint tudjuk, érezzük a saját bőrünkön, pénztárcánkon, kis hazánkban a forintot a legegyszerűbb ellopni!
A fa megbízása pont erre szól, elhúzni, túlbonyolítani, szándékos elszámolási hibákkal, tévedésekkel telíteni az eljárást ,ezzel megnehezíteni az utólagos elszámoltatást, felelősségre vonást!
Érdemi kérdéseim...
Réti úr, mi az a pénz, mi az az ígéret ,amiért erre ön hajlandó?
Önszántából teszi vagy szolgálati kötelessége több ezer embert, családot, vállalkozást tönkre tenni?
Önnek ki adja az utasításokat?
Ön hisz abban hogy az ön felettesei majd átvállalják a felelősséget?

Réti úr, Önnek, önöknek mi leszünk a felszámolói természetesen törvényesen, ( az önök számára szokatlan módon ) független, nem politikai akaratot kiszolgáló, bíróságon.

Törölt felhasználó 2016. 04. 29. 21:49
Előzmény: #14037  Törölt felhasználó
Számokat először Dec.23.-án kaptunk.
Újabb felülvizsgált számokat Márc. 16.-án.
Megjött az egyenlegközlő 04.29.-én.
...
Ha abból a szintaktikából indulok ki,hogy az érdemi eseményeket ünnepek közelébe osztják meg velünk, nem kell sokáig várni egy újabb bomba hírre, mert jönnek a pünkösdi ünnepek!
Törölt felhasználó 2016. 04. 29. 21:43
Nálam is ugyanez a helyzet. A visszaváltott DKJ-k + HUF az új egyenlegközlő szerint 4500Ft-tal kevesebb, mint a tavalyi közlő, ami a "kártérítési alap".
Törölt felhasználó 2016. 04. 29. 21:15
Előzmény: #14035  noworf
Érdemi komment következik.

Összehasonlítottam a ma megkapott egyenlegközlőt a tavaly március 4-én kiadottal.

1. A Trendnél az Access darabszámok megegyeznek.

2. Az EUR a kiadási arányszáma alapján stimmel.

3. Viszont a HUF rendesen kevesebb, még akkor is, ha a DKJ-knál nem a lejáratkori értékkel, hanem a márciusi árfolyammal számolok.

Tehát a HUF szorozva kiadási százalék plusz a DKJ-k márciusi árfolyama szorozva kiadási százalék - ból számított forint érték több, mint amit az egyenlegközlő tartalmaz.

Tehát még ha a lejárat előtt vissza is váltották a DKJ-kat, akkor is több pénznek kellene kiadhatónak lennie, mint amit az egyenlegközlő tartalmaz.

Nézzétek meg, nálatok mi a helyzet.
Ne akarjanak már itt is pár százalékot lehúzni...
noworf 2016. 04. 29. 21:07
Előzmény: #14033  Törölt felhasználó
Fel kell szólítani, kötelezni kell az utalás végrehajtására!
A Fa felel a BC törvényes működéséért ill rajta keresztül az állam. Amennyiben nem teljesít, megtagadja, elzár a tulajdonodtól, abban az esetben bűncselekményt követ el.
Persze ez eddig sem nagyon izgatta réti elv és nertársat a felettes bűnözőivel együtt...
Majd amikor a megszólítása igy történik...vádlott, álljon fel....na majd akkor!!!
Törölt felhasználó 2016. 04. 29. 20:46
Előzmény: #14033  Törölt felhasználó
Az hogy : csak!
Törölt felhasználó 2016. 04. 29. 20:26
Előzmény: #14031  Törölt felhasználó
1. Ez valóban lehet magyarázat, de vajon az ügyfelek hány százaléka engedi majd tényleg oda a pénzét?

2. Mivel indokolja a fa, hogy én nem utaltathatom át a pénzemet hétfőn? Már nem várunk semmilyen arányosításra meg hasonlókra, és én nem várok az NHB-s szerződésre se. Miért nem utalhatok? Mi a jogos ellenvetés?
noworf 2016. 04. 29. 20:01
Előzmény: #14030  Balage74
Valami itt nem kerek....dehogynem, a bc- bűnözőket felváltották az mnb-s bűnözők! Most jön majd az újabb trükk, az újabb időhúzás mert még mindig éhesek, még van lopni való, mert semmi nem elég!
Törölt felhasználó 2016. 04. 29. 20:00
Előzmény: #14028  Törölt felhasználó
Az egész ügy arra ment és megy ki, hogy az ügyfélállomány átkerüljön Matolcsy unokatestvérének bankjához. Erről szól az egész BC ügy. Ezért vártuk hónapokig a hiányközlést, ezért várunk most arra, hogy megkérdezzenek, minden ezért van. Gondolj bele, mi munka lenne sok ezer ügyfél megszerzése piaci körülmények között! Mennyivel egyszerűbb így és semmibe nem is kerül. Az, hogy közben családok ezrei mennek tönkre, az ki a fenét érdekel?
Balage74
Balage74 2016. 04. 29. 19:52
Engem azért az is zavar, hogy a március 16-i, javított hiányközlés nem tartalmazott informácit a NOK (norvég korona) hiányra, most meg kiderül, hogy 75%-át ellopták.

Valami itt nem kerek.

Tudom csak engem zavar, kevesen kereskedtek NOK termékekkel, de b@ák meg az FA-nál, amiért nem végzik a dolgukat és nem tájékoztatnak rendesen...
Törölt felhasználó 2016. 04. 29. 19:27
(És természetesen ezeket 1 éve, 2015 áprilisában is meg tudtam volna adni...)
Törölt felhasználó 2016. 04. 29. 19:26
Előzmény: #14027  Törölt felhasználó
Én nem izgulok ezen, engem az zavar, hogy eleve eltelt 14 hónap mire megmondták, hogy mit is tudnának odaadni, és most nem tudjuk, hogy mire (és meddig) várunk, hogy ezt oda is adják.
Részemről hétfőn meg tudnám adni a számlaszámokat, ahova utalni lehet a kiadható elemeket.
A felszámoló mikor áll erre készen?
Törölt felhasználó 2016. 04. 29. 19:15
Elolvastam az eddigi bejegyzéseket. Véleményem szerint az a bizonyos 30 nap, amely alatt eldönthetjük, hogy Matolcsy unokatestvéréhez megyünk-e, vagy NEM, még NEM ketyeg. Ugyanis még nem kérdezték meg. Most annyi történt, hogy feltették azt az egyenleget, amiből láthatjuk, hogy minek kellene lennie és mi az, amit ebből ki tud adni. De hogy ez mikor lesz majd, arról még nincs szó. Szóval nyugi, majd valamikor megkérdezik azt is és onnan indul a 30 nap. Egyébként azt is az ügyfélkapura teszik fel. Abban az esetben indul majd a kérdezés az ügyfélállomány transzferéről, ha az unokatestvér bankja kész lesz a fogadásra. Most még arra várunk, hogy az MNB engedélyezze az átruházást, ezt hallani. Nagyon nem lepődnénk meg,ha például tegnap megkapták volna az engedélyt, vagy mondjuk ma, esetleg holnap ez megtörténne. Ha még arra is várnunk kell, hogy a vidéki hálózatát kiépítse, ami egyébként feltétel volt a pályázati kiírásban, de ki figyel ilyen apróságokra, akkor az szívás.

Elég sokan vagyunk itt a fórumon, valaki biztosan időben észreveszi, hogy megkérdeztek bennünket és nem lesz akadálya a 30 napos határidő betartásának. Szóval ne izguljon senki.
Balage74
Balage74 2016. 04. 29. 18:58
Előzmény: #14025  Törölt felhasználó
Van valakinek ötlet hogyan számoltak a SAXO-s cuccokkal?

Eddig a Norvég korona nem szerepelt sehol a hiányos elemek között, most hirtelen 75% hiány van a számlámon. amiből és ráadásul nem is a 25% kiadható csak 17% a kiadható egyenleg szerint.
Ráadásul van részvényem a SAXO-nál szerepel a számlakivonaton, de nem, mint hiányos, nem mint nem kiadható, de a kiadható egyenlegen sincs rajta.

az eredeti egyébként sem kicsi kárérték többszörösénél tartok így.

Van ötlet hogy jöhetett ki, más is van hasonló cipőben?
Törölt felhasználó 2016. 04. 29. 18:13
Előzmény: #14024  Törölt felhasználó
A K.anyjukba! Ők vajon mit értenek a közvetlen megkeresés alatt!
Nem akarom, hogy esetleges késésem miatt, Szent Matolcsyék NHB bankjához kerüljön a pénzem és értékpapírjaim!!!

"2016. 02 26. A felszámoló emlékeztet, hogy az előzetes engedély birtokában, az állományt átvevővel megkötésre kerülő szerződés hatályba lépése előtt a BUDA-CASH közvetlen megkeresés útján, 30 napos válaszadási határidő biztosításával értesíti, egyben nyilatkoztatja az ügyfeleket arról, hogy az állomány átruházásában részt kívánnak-e venni.

Amennyiben az ügyfél nem kíván részt venni az állomány-átruházásban, abban az esetben 30 napos nyilatkozattételi határidőn belül, írásbeli nyilatkozat formájában lehetősége nyílik arra, hogy más szolgáltatót jelöljön meg.

Amennyiben az ügyfél a 30 napos nyilatkozattételi határidőn belül nem tesz nyilatkozatot, vagy hiányos nyilatkozatot tesz, úgy azt akként kell tekinteni, hogy az átvevő személyét és üzletszabályzatát elfogadta. Ez esetben az ügyfelet megillető pénzügyi eszköz és pénzeszköz az értesítésben megjelölt határnaptól az átvevő kezelésébe kerül, és arra az átvevő üzletszabályzatának előírásai vonatkoznak."
link
Törölt felhasználó 2016. 04. 29. 17:55
Előzmény: #14022  detto71
Nem jelentettem ki általánosan, szerepelt benne egy kérdőjel is.

DE:

"Az állományt átvevő befektetési vállalkozással megkötésre kerülő szerződés hatályba lépése előtt a felszámoló közvetlen megkeresés útján, 30 napos válaszadási határidő biztosításával értesíti, egyben nyilatkoztatja az ügyfeleket arról, hogy az állomány átruházásában részt kívánnak-e venni."

A szerződés előtt vagyunk, kérdés, hogy az egyenlegközlő közvetlen megkeresésnek számít-e, vagy felteszenek-e egy "most közvetelnül jól megkerestük" pdf-et az ügyfélkapura. :)

Amúgy meg a mi a szarnak várjunk arra, hogy közvetlenül megkeressenek egy olyan ügyben ami nem érdekel minket, el akarjuk utalni végre a pénzünket, biztosítsanak rá lehetőséget.
(És akkor nem is kell majd megkeresniük, mert nem lesz miért.)
detto71
detto71 2016. 04. 29. 17:06
Előzmény: #14021  Törölt felhasználó
ONTOS
A
Buda
-
Cash kizárólag
azon értékpapír
ok transzferálási megbízását
tudja
a beérkezést követően
teljesíteni, amely értékpapírok
megfelelnek
az alábbi
feltételeknek
:
-
Nem tartoznak a hiányos termékek és instrumen
tumok körébe (a hiányos termékek köre a
www.budacash.hu
weboldalon
meg
található)
-
A tulajdonosi körük és fellelhetőségük minden kétséget kizáróan beazonosítható
-
A formanyomtatványon minden adat megfelelően és hiány
talanul ki van töltve
-
Egyedi
leg vásárolt
részvények körébe tartozik, nem pedig portfólió kezelési szolgáltatás
ok bármilyen típusába
-
Buda
-
Cash által
előre
meghatározott
,
kiadható termékek körébe tartozik
a megbízás feladásának időpontjában

ezeknek a feltételeknek kell megfelelni.
detto71
detto71 2016. 04. 29. 17:02
Előzmény: #14021  Törölt felhasználó
A hiányosoknak biztos hogy nem jó és a kp-ra sem jó.

Írtam is, hogy csak a hiánytalanokra jó.

A hiányos cuccokra más lesz.

Azért reagáltam a beírásodra, mert általánosan kijelentetted, hogy ketyeg a 30 nap.

Szerintem e miatt a feltétel miatt, nem biztos, hogy a trendeseknek jó: gyedileg vásárolt részvények körébe tartozik, nem pedig portfólió kezelési szolgáltatás
ok bármilyen típusába

El kell olvasni a feltételeket, amire a fent lévő transzfer megbízás használható.
Törölt felhasználó 2016. 04. 29. 16:50
Előzmény: #14019  detto71
Egyébként miért ne lenne jó?

A Trendeseknek az Access hiánytalan :) papír, azon kívül meg csak pénz van.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek