kérdés, hogy te mit értesz hosszú távon. Sosem voltam a grafikonelemzés nagy híve, de be kell látni, hogy eléggé jól működik bizonyos megkötésekkel. Ez a mondat pedig éppen egy technikai elemzőtől származik : "Erősödés esetén első körben a 350 forintos szintekig menetelhet."
Ez nem egy hosszútávra adott várakozás. Ha folytatja az elmúlt két hónapos trendjét, akkor akár már következő hullámban is elérheti ezt a szintet. Persze, ha folytatja...
Kérdés Neked mi a hosszútáv? De szerintem ősszel ehhez 330-hoz képest 10-15%al feljebb lesz. De addig ki tudja meddig megy le. Simán benne van 310-15 is. De ezt ne vedd készpénznek...csak egy vélemény
Azért vannak javuló tényezők is a Telekom körül, a költségcsökkentési intézkedések sikeresek voltak. Hosszú távon nincs kizárva hogy a 350 felé fog közelíteni, bár ehhez sok mindennek kellene javulnia.
nem, ez nem eshet vissza 300 alá. Nem hallottad, hogy belefoglalták az alkotmányba, hogy a Magyar Telekom árfolyama nem eshet 300Ft alá?
Vagy komoly volt a kérdés?
Ugyanakkor a távközlési szektor vonatkozásában arról csiripeltek a madarak, hogy nagyobb fejlesztésekért cserébe esetleg csökkenhetett volna a közműadó vagy a telefonadó. Ebből fakadóan a mostani bejelentés a Magyar Telekom számára enyhén negatív, ráadásul a Deutsche Telekom kivásárlási szándékát (néhány piaci szereplővel ellentétben) továbbra sem tartjuk megalapozottnak. Mi inkább megválnánk a Magyar Telekom részvényeinktől, helyette az osztalékfizetésre készülődő lengyel Orange Polska részvényeiből vásárolnánk
Érdekesek ezek a szinte szabályos ciklusokban jövő, felvásárlom, nem vásárolom fel hírek. Véleményem szerint ha túl gyakran adják elő, akkor egyre kisebb hatása lesz már ennek is az árfolyamra. Itt van példaképpen az ukrán-orosz konfliktus. Az első komolyabb zavargás hírére 3500-ig esett az OTP. Ma már az sem nagyon érdekli a befektetőket, hogy orosz harckocsik, reguláris csapatok nyíltan semmibe veszik az ország szuverenitását, határát. Ma a kúriás hírek tudják már csak megmozgatni, de lassan már egy-két százmilliárdos újonnan felmerülő költségek sem nagyon izgatják fel a befektetőket. Hozzászoknak.
Eladtam tegnap is egy keveset( még mindig a 282-ből) Csak azért nem szeretem ezt, mert nem tudom mikor és hol fogom visszavenni. Vissza tudom-e venni egyáltalán? Engedi-e az egyszereplő?!!:)
A berakott 120 ezer db-s eladással amikor is az indikatív lement 320-ra, mi lehetett a cél? Ezt nem értem sosem. Mert mindig kiveszik. S nem itt láttam már ilyet hanem pl OTP-ben is, Molban is, de felfelé irányban is volt már hasonló.
köszönöm mind a négyetek véleményét, gondolatait hálásan...(azt lehet mondani h két esetben határozottan és kettőben határozatlanul...de lényegében a vélemények egyeznek)
Mtelekom