Így van. A technikái arról szólnak, de a könyv nagyrésze a kereskedés pszichologiájával foglalkozik, ami ugye általános, és sokkal fontosabb, mint a TA.
bátran és jól csináltad gratula a kérdés h innen hogyan tovább mert egy hete én is rövid longot mondtam 5050-ről volt is otim amit sajnos 5125 dobtam, most viszont nem találok olyan papírt amibe be mernék szállni a mostani árakon még talán telko esetleg 511-535 között, neked honnan van?
A héten nekem egyszerű Ta alapján 5200-as Otp és 43150-es Richter long beszállóm volt, telekom volt régebbről ( ezt a pakkot már nem adom el márciusig).
Otp repült 5372-n richter, telekom megmaradt.
Ja és vettem Zwack-ot is.
Nem kapkodtam megvártam a biztos beszállót és részben profitot realizáltam.
közben meg húzgálják fel apránként a piacot, hihetetlen egyébként ha egy kicsit objektíven megnézed felülről h mi folyik a béten, és ezek az állandó fel-le kötések, persze ez aki hosszútávon kereskedik azt nem érinti
Nem tudok építő kritikát írni, mert nem értek az alapkezeléshez. De hol van itt a Te építő kritikád? Egy alapkezelő kockázatkezelését bírálod, TA-val alátámasztva, holott Ő valószínűleg nem foglalkozik ezzel a technikával.
akkor nem írom:)
De tényleg, folyamatosan van valami, ami elbizonytalanítja az embert. Csak idővel hajlamosak vagyunk elfelejteni. Emlékszem, kb 4-5 hónappal ezelőttig olvasgattam itt a pf-en a cikkeket. Minek is tettem vajon?
Nekik az a lényeg, hogy bizonytalan legyél a kereskedésben. Biztosra veszem, hogy a bét kereskedéséből nagy százalékot szakít az erste.
Tazsomaru jókat szokott szerintem írni a példához amit értelmeztek nem tudok hozzászólni, mert nem forexezem, de nagyon jókat szokott írni amúgy és az is érthető h nem kereskedik a béten:)
én úgy látom h most egyszerűen lehetetlenség lekereskedni a bétet, éppeszű ember most nem nyít pozit v zár v nem tudom, de megjósolhatatlan, mindig az, de most irtozartosan h mi lesz?
mi van ha eltörlik a válságadókat kényszerből?
mi van ha felhúzzák a piacot és borítják a magánnyugdíj papírokat?
mi van ha korrekcióznak amik?
és ezzel szemben mi van ha a molt elhúzzák 23.000ig, otit 6000ig?
és mi van ha valaki megszólal v valaki bedöl?
kb mindegyiknek hasonló esélye van sztem, vélemény?
Csak azt ne írjátok h ez a tőzsde, mert szerintem most nagyon furcsa, lekereskedhetetlen a szitu a béten.
Én forexen kereskedek TA segítségével, nem értek a fundamentális elemzésekhez. 1%-os kockázatot használok, amit csökkentek egy-egy vesztes trade után. 10%-nál még nem volt nagyobb a DD-m, de eszembe se jut más emberek stratégiáját, kockázatvállalását kritizálni. Mindenki maga tudja mi a jó neki.
Mivel látom foglakozol a TA-val, ezért belinkelek egy weekly chartot az oil-ról.
Bejelöltem a short belépőjét. 77 usd-nél.
Az egy kemény up trend volt minden nagyobb TF-en. Amikor másodszor érintette a 77-es szintet, akkor egy fülescsészét is validált.
Ép elméjú trader ott nem nyit short pozit. De ha mégis, akkor a kitörés fölé a SL legalább. link
jót írt miért kell minuszolni, teljesen igaz, ezt is csinálom én is részvénnyel, csak ugye hatinál stabad a pálya némiképp nehezebb lélektanilag belőni h mennyi a három rész, teljesen jó amit írsz sztem.
Ez már be volt árazva, bennfentesek már biztosan tudták. Egyébként is más elemző cégeknek is van hasonló listájuk, amelyiken nem vagyunk ennyire hátul.
OK szted érdekesség, szerintem pedig iszonyatos felelőtlenség.
Egy petákot nem bíznák az alapjára.
Neked is azt tanácsolom, hogy ne ez az érdekességet tanuld meg, mert a szokásokat nehéz levetkőzni.
Mtelekom