"Az első hullám soha nem lehet a leghosszabb. Így már köze nincs elliotthoz."
Ez nem így van Alex, impulse esetén bármelyik trendhullám lehet a leghosszabb, de a 3-ik sosem lehet a legrövidebb. Ezek az ún. extensionok (kiterjesztett hullám, vagy megnyúlás), fölrakok egy összefoglaló ábrát az egyes esetekről:
...mármint a bluk közzül....de ennek az értéke is 10 mrd-os nagyságrendű lehet...ekkora mennyiség is szép kis esést generálhat,főleg ha direkt kiállnak a vételekből a nagyok....
.azt pedig nem hinném,hogy aki otp-ben kereskedik, s egy esés látttán bennne rohanna telkót venni...az ilyen esetben kiáll a püartvonalra...és kedvező szinten belép....
...de meglátásom szerint,ezeket a kormány tőzsdén kűvüli aukciókon fogja értékesíteni..vagy pedig szép fokozatosan év végéig kifuttatja valamelyik céggel....de előtte lesze gy szép rallly..hogy magasabról kezdődjön az egész...
A rajzon a számok a hullámok végét jelentik. 1. csökkenő vége, 2. korekció vége, 3. második csökkenő vége, 4. második korekció vége, és innen indulhat, hangsúlyozom, hogy indulhat, tehát nem törvényszerű a harmadik csökkenő hullám valahova 500 alá. Szerintem elég érthető. Megnéztem a forgalom adatait, és valóban csütörtökön volt a legnagyobb forgalom, de ez szintén a korekció végét erősíti. Fölösleges ezen vitatkozni. Kiszámíthatatlan a kockázat a Magyar piacon, pénz kidobás rajta kereskedni. Én kihagyom idén az osztalékrallyt. Az 50Ft se biztos, megemelt osztalékadó, sz@r a Forint, sz@r az ország megítélése.
sokminden történhet 1 hónap alatt. A nk piacok mozgását a hamarosan kezdődő USA, EU Q4 jelentések fogják meghatározni. A magyar piac ezen felül a februári reformcsomagra van kihegyezve. Ha itt nem töténik érdemi változás a közép-hosszútávú hiánycsökkentés terén, akkor lazán megyünk a bóvliba...
Persze, írtam is, de ő csak 3 kezdődő hullámot rajzolt be. Ha elliotot akarna, akkor valahová 400 körülre mutatna az 5. hullám.
De a rajzon nem ez van.
Mtelekom