549es shorot 554en stopolnom kellett, mivel ha 15 forintot szeretnek keresni, akkor akkor 5forintnal nem lehet nagyobb a stopom!! de ez hamar meg is lett az 561-567es korben igy még nem okozott kulonosebb problemat nekem ez a papir iden. Mondjuk a sunyi 10%os emelkedese kicsit zavaro volt, es az is erdekes, hogy mig a felfele tarto "okot" utolso nap hozzak ki, addig a lefelé tarto allandoan kint van az 1. nap!!
Tudom nem ide tartozik, de BRUTAL jo MOL eredmeny lesz!!!
Én csak akkor keresnék a Telekomba vételt, ha kialakítana egy magasabb aljat a 520-530-as zónában. Akkor lehetne egy merészebb vétel (zöld), vagy egy konzervatívabb (sárga), az aljak alatti stopokkal.
Hidd el, senki nem a veszteségért csinálja, de a piac törvénye, hogy 50% nyer, 50% veszít.
Neked az a célod, hogy statisztikailag a nyerő 50%-ba tartozz.
A kazsiságot nem sértő szándékkal mondtam, csak így szoktuk mondani azokat a TUDATTALAN (id) folyamatokat, amelyek nagymértékben befolyásolják a döntéseinket, ha nem vagyunk fegyelmezettek a parketten.
Persze, pl. én. :)... meg Babits, jujj :)
A chart nem hazudik, abban minden bennevan. Na ez a másik amit megtanultam... a TA nem véletlenül a pszihikai folyamatok statisztikai leképzése.
Egy biztos, csak higgadtan tudsz döntést hozni.
Kenyérre kell a pénz?
Nem, akkor meg minek kapkodsz? (tudom, megint a szocializálódás, a kapzsiság, félelem... így veszik ki a pénzt a remegő kisbüfi kezéből)
3 éves tapasztalatom szerint legalább 3 nap kell vásárlás után, hogy eldöntsd, jól döntöttél, vagy nem.
De...
Első 3 vásárlásom brókeren keresztül történt, 1% jutalékonként. Ez 3%!!!
Ersténél portfóliós szerződéssel! ,3%!!! a kötés.
Ez ,9% lett volna a 3% helyett. A Te 14,5 mFt-odra számold ki a különbséget!
Értékpapír számlavezetés ingyenes, hozzákapcsolódó forintszámla vezetés 300Ft, nem real netbroki felület ingyenes, ekkora pénz esetén egy kötés után a real is 1400ft.
Gondolkozz el ezeken, én a 3-ik szolgáltatómat gyűröm!
A bróker sokszor nem, vagy nem akarta érteni, hogy milyen megbízást adjon fel (sell limit,buy limit) a nevemben, meg telefonálni kell, vagy beugrálni a bankba, és ha kérdezed, hogy mit gondol, akkor még a korrektebb!!! jó ha megmondja, hogy nem akart tanácsot adni, a g@cibb meg direkt megveteti veled az illikvid papírt, amivel valami vén fasz pénzes VIP ügyfél beragadt, hiába mondta neki, hogy hagyja a p@csába.
Van egy mondás ami igaz, a bróker nem a Te barátod.
Szerintem elengedhetetlen az elemzéshez DT-ben is. Én M5-M15-ön kereskedek, de H1-H4-et is figyelem, ezek alapján döntöm el mit fogok aznap kereskedni.
Szerinted van olyan, aki a Magyar piacon hetes, meg havi idősíkon kereskedik? Az ország mai helyzetében még még a napi kereskedés (5-15 perces chart) is kiszámíthatatlan.
De törvényszerű, csak nem mindegy milyen időtávon nézed, ill. DT-re nem negyon alkalmas.
Viszont ua. lehetőségeket kell folyamatosan kizárnod, ezért nehézkes.
Pénteken mikor benyomták vissza 550 alá, ott csak annyi volt a cél, hogy alatta tartsák.
Az emelkedő trend még nem tört, nem kell rögtön leírni a papírt.
Tudod ez furcsa dolog,hogy ki mit mond.Mindig azt mondja az ember,amilyen pozija van.Te holnap felfelé várod és azt fogod írni,hogy 590 lesz a héten.van aki lefelé fogad rá,azaz short,az meg azt mondja,hogy lefelé fog menni és meg sem áll 480-ig.
Nagyon érdekes a helyzet amúgy, mert naposon nagyon "kinyílt" a BB, és stochi beadta az eladási jelet, de... nem jött ki a túlvett zónából, tehát..., ill. BB középvonalon pattanhat (527).
Hetesen és havin beadta a vételi jelet, hetesen megérintette a BB középvonalat, egy hosszú felső kanóccal, DE fehér gyertya! és törte naposon egyértelműen az eső terndet.
Tehát lehet még esés/visszateszt, de TA ismereteim alapján emelkedésre ítéltetett, hetes, havi távon.
Mtelekom