-Nem drága a papír,mert a 2025-év végi EPS-re is növekedést várnak a 2024-teljes évhez képest. A részvényesi juttatás előreláthatólag annyi mint -2850 ft-nál a MOL-nál-ott is-8%És ezen az árfolyamon nálunk is 8%-a részvényesi juttatás-Ugyanakkor a MOL-nem áraz még növekedést.
Hát hiába jó a P/E-d, ha nem akarsz osztalékot fizetni. Amikor azon változtattak, viszonylag gyorsan (18 hónap alatt) 'helyére' került az árfolyam. Az én állításom csak annyi, hogy még ezen a szinten is inkább olcsó a papír, mint drága. Nem látok akkora upside-ot, mint pl. a CIG-ben vagy az OTP-ben, de van még itt tér felfelé.
igen, ilyenkor születnek az álmok meg a "sose halunk meg" " sose fog esni" és társai. hol volt a P/E 400 körül ahol évekig járt?! nyilván emelkedésben most ez egy elővehető példa. de nem volt használva 300-400nál ahol 2 évvel ezelőttig évekig járt. alapvetően nem vagyok túl érdekelt esésben vagy emelkedésben, hazai papírok terén, szóval igazából mindegy :) (mielőtt valaki azt írná biztosan shortom van és azért írom...nincs.)
Látom reggel gyorsan letudta kisfibót, megvolt az 1444. Olvasva az erszte új célárát (1450), nem lepne meg ha egyelőre itt valahol megállna. Bár 4IG még sok minden történhet.
Orange Polska S.A. 13 feletti P/E Cyfrowy Polsat S.A. (CPS.WA) 11.7-es P/E 2 példa az amúgy alulértékeltnek tartott Lengyelországból. Komoly upside van még itt, én 1600-ig biztosan nem piszkálnám a papírt (vagyis tartás).
1500-on lesz 8.6-8.7 a P/E, egy ilyen stabil, de még mindig növekedésre képes (lásd infla emelések) cég, 7-9%-os osztihozammal simán 10 feletti P/E-vel tud menni ami 1600-1700 körüli árfolyamot jelent.. Csak azért írok 10-et, mert magyar diszkonttal számolni kell, külföldön ez 15-ös P/E és 2500-as árfolyam lenne.
ha tipplenem kéne, ott adnak neki médiafigyelmet (1500), remek alkalom lesz nagyobbaknak is kitárazni. a shortzáró vételek is majd adnak mellé vételi erőt.
Mtelekom