Hogyne. Azt írsz le, amit akarsz, mindaddig, amíg nem moderálnak. Ellenben, ha te leírhatod, akkor feltételezem, h én is és mások is reagálhatnak az általad leírtakra és úgyszintén míg ezeket nem moderálják kénytelen leszel elviselni is ezeket az írásokat. Jól látom?
Nem kell elhinnie senkinek, ahogy azt sem, h te 2020 óta MOL-ban vagy. Te sem, én sem, senki nem tartozik egy ilyen fórumon elszámolási kötelezettséggel a másiknak, h miből mennyije van és milyen áron, mikor vásárolta
Örülök, hogy végül is nem a véleményem zavar elsősorban, hanem az, hogy nincs OTP rv.-em! Lehet veszek majd pár db-ot, mert már sokan felrótták ezt nekem! :) Egyébként azt miért kellene elhinnie bárkinek is, hogy neked van MOL-od?
Igen igazad van, h nem tudni ki kezdte, de befejezni bki be tudná, mindenki jobban járna vele, ha megszűnnének az ilyen provokálások minden oldalról. Viszont erre sajna nem sok esélyt látok ismerve a magyar mentalitásunkat :(
Úgy látod? A látszat csal akkor. Én nem vagyok ideges, de azért megjegyezném eléggé érdekes megállapítás a hiperventillálás egy olyan embertől, aki egy olyan topikban szurkol az esésnek és 10 percenként ír realt eséskor, de emelkedéskor se híre se hamva nincs. Ez a különbség kettőnk között, h én olyan topikokban nyilvánulok meg veled ellentétben, ahol van is érdekeltségem. És nem csak fikázni meg az ottaniakat idegesíteni járok oda. Itt hoztad szóba az OTP (te voltál, nem én) én csak reagáltam a megállapításodra, mint olyan vki, akinek mind2 részvényben van érdekeltsége.
Szerintem rajtunk és Balin túlmutat ki volt az első "átjáró és provokáló". Sajnálom, hogy mai napig tart , ezen fórum és formula nem alkalmas változtatásra. Közben a real 2784. Emelkedésben - ha magyarázni akarnám tényekkel spekuláción felül - szerepet játszhat a kormány és Szlovákia, Csehország halasztási kérelme EU felé az Orosz olajból készített termékek importjának tiltásáról!
Én úgy olvastam, hogy csak engem említettél név szerint. Másrészt én ma még egy sort nem írtam egyik OTP topicba sem, Te viszont itt is ott is hiperventillálsz, nem kicsit! :) Mi az oka ennek a fokozott izgalomnak, ha megkérdezhetem?
Balin! Ennek melyik részét nem értetted már megint? "Semmi értelmét nem látom és kimondottan gyerekes dolognak tartom, h olyan emberek (és most nem csak róla van szó) járkáljanak olyan topikokba trollkodni, fikázni a részvényt és hergelni az ottani tulajokat, akiknek egyébként nincs is olyan részvényük, amit fikáznak." Látod ez a baj, h szelektíven válogatsz abból, amit mások neked írnak. Kerek-perec le írtam most is, h nem szimpatikus SENKI részéről az a fajta hozzáállás.
Nekem sem szimpatikus az a fikázás, amit Balin leművel az OTP topikokban. Semmi értelmét nem látom és kimondottan gyerekes dolognak tartom, h olyan emberek (és most nem csak róla van szó) járkáljanak olyan topikokba trollkodni, fikázni a részvényt és hergelni az ottani tulajokat, akiknek egyébként nincs is olyan részvényük, amit fikáznak. Mire jó az ilyen? Abban igaza van, h mindenkinek a saját befektetése a lényeg, de mi előnye származik vkinek abból, ha valótlan dolgokat próbál beállítani (részvény)érdekeltség nélkül?! Mint azt írtam is, nekem is van mind2-ben érdekeltségem év elejéről és nekem is az számít, h MIND2 profitot termeljen. Jelenleg IDÉN, NEKEM ebben jobb az OTP, de ettől még nem fikázom a MOL-t sem, mert abban is érdekelt vagyok, vele ellenében, akinek nincs OTP-je.
Emlékeim szerint az OTP kormányzati osztalék stop miatt is két évig nem fizetett osztalékot! Lehet nem jól emlékszem. Osztalékban a Mol minimum 20-30% nyerőben van. No de ne vitatkozzunk ezen, sok sikert kívánok OTP befektetőknek is.
Amikor 3040Ft-os mozgott az árfolyam, majd ment magasabbra, akkor a PKO 2355Ft-os célárat határozott meg. Biztos "jól jártak" azok az ügyfelek, akik erre fogadtak :D
Én értem, s szerintem más is érti. Te tolod folyamatosan, hogy mennyi a hozam az OTP-n 1 éves időtávon, én csak reagálok rá. Tőlem várod, hogy értselek meg, de Te meg sem próbálod fordítva :) Én örülök a nyerődnek, mint írtam, remélem meg is marad! Nálam csak az osztalék cirka 40 % eddig, ami már a zsebben. Remélem Te is örülsz ennek az infónak!
Osztalékot elfelejtetted ! Ez is a befektetői matekhoz tartozik! Szeretném jelezni, hogy nekem nem szimpatikus OTP-Mol szembeállítás. Mind két blue emelkedjen. Valós tény, befektetői értékelésben a Mol nagyobb kockázatokat visel , OTP-ben Csányi kommunikációja ügyesebb pedig ott is van bőven akár a céget akár a személyét tekintem. PKO céláremelése: ennek a cégnek több éve nem sikerül megközelítenie célárával a részvényárazást éves alapon. Számomra a mai emelése beismeréssel egyenértékű.
Számolhatjuk az osztalékokat is, de a 4% akkor sem lesz több, mint a 30%, mert mind2 fizet osztalékot. Ezt nem érted meg te sem, meg missio havarod sem. Ha pl. én vettem idén tavasszal mind2-ből, akkor osztival és anélkül is többet hozott az OTP, mint a MOL. Azt írod, h a saját befektetésed számít, ami 2020 tavaszától fut. Ezzel más is így van, csak más időtávon, pl. neki nem 2020-tól datálódik, hanem idénről. Ezt kéne megértenetek végre.
A PKO és a lengyelek szerintem ellenérdekeltek a MOL esetében, ettől persze lehet, hogy ez nem befolyásolta a szakértő véleményét. A forgalom egyelőre meggyőző
Amikor a Richter ugymond megelozte az OTP-t 8000-nel. Te mint fo fo karogo (akarcsak most) vitted a primet 24 oraban. Azota is ott toporog, masik meg majdnem duplazodott. Mit akarsz bizonyitani? Hmmm.
Ne strapáld magad, soha nem fogja megérteni, én is próbáltam! Teljesen felesleges, mert elvakult és a nyilvánvalót is képtelen emiatt látni/érteni. Neki a 4% mindig több lesz, mint a 30%. Mindig lesz vmi kifogás, amivel igazolni próbálja magát, most a kiragadott időtáv. Hiába próbálod megértetni vele, h ha 2 részvényt hasonlítasz össze ugyan azon az időtávon, akkor az valid. Azt sem fogod tudni megértetni vele, h ha 2020-tól hasonlítjuk a 2-t v. idéntől, akkor is hasonló eredmény jön ki az OTP vonatkozásában (mármint, h többet emelkedett). A MOL az ő időtávján valóban nem 4%. Ellenben, ha pl. mind2-nél megnézzük márc 23-i zárókat (2020 tavasz) MOL 2k körül, mostanáig cirka 40%, OTP 8,5k körül, mostanáig cirka 50%. Szimpla matek.
Ez az egesz hitvita, 2930-as ar ota varja mindenki a kitorest…az OTP-vel kerestem penzt swingekkel, itt egyedul az osztalek tart pluszban. Mondjuk ezeken a szinteken egyikbol sem vennek…
Másrészt érdemes azon is elgondolkodni, hogy az éves időtávon történő összehasonlítás is változik minden nappal. Volt olyan időszak amikor a MOL jobban állt benne, az OTP meg rosszabbul. Volt most egy csúcs az eltérésben az OTP javára, a jövőben azonban inkább a közeledés rajzolódik ki számomra.
Soha nem értem, mikor tetszőlegesen kiragadott időtávokon hasonlítgatnak össze rv. teljesítményeket. Persze van értelme, van olyan nézőpont. Az enyémben azonban az a releváns, amikor a befektetésem fő tömegét megnyitottam, 2020 tavaszán. Azóta figyelem az árfolyam nyereség és osztalékok alakulását. Szóval egészségére mindenkinek, aki az elmúlt 1 évben OTP-ben csücsül, engem nem zavar! Remélem sikerül a nyerőt majd kivenni belőle, azt a 37%-ot, ami már csak 34%!
Mol: A Mol részvényére céláremelés érkezett tegnap a PKO BP Securities felől, ugyanakkor a friss célár még mindig a Mol jelenlegi árfolyamánál alacsonyabb, 2450 forint, és az elemző továbbra is fenntartja az eladási ajánlást. A konszenzus ezzel pedig 3220 forintra módosult
OTP 5 havi + 13%, ytd. pedig 34% MOL ugyanebben az osszevetesben +4% es + 19%…minden tisztelettel, de szerintem ez az OTP voodoo igencsak vagyvezerelt reszedrol, sok esetben minden objektivitast nelkuloz. MOL eseteben jelenleg az osztalek a fo trigger, legalabbis szamomra.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.