Pontosan. Nem a tavalyi évet kell megvernie, bőven megfelel ha a tavaly előttit hozza vagy közelíti, ennyi adóztatás mellett, és akkor az nagyon jó lenne....
Szerintem a Q1 sem lett rossz, csak a tavalyi Q1-hez képest lett kevesebb. De nem extrém módon csökkent, csak kb. a 2021-est hozta. Ha Q2 is hasonlóan lesz "rossz", az a jelen környezetben igen is jól mutatna!
en nem latok sehol ilyen eredmenyvarakozast. honnan jon ez a 40 Ft per reszveny? a MOL oldalan meg nincs Q2 elemzoi konszenzus, es mashol sem olvastam konkret varakozast
Q2-re az EPS elemzői várakozás 40 forint. Ez nagyjából 32 milliárd nyereséget jelent. Majdnem ekkora új adót kapott pár napja a nyakába. A negyedéves EPS-ek trendje is megtört. Ettől fog majd neked kilőni az árfolyam 3200 forint fölé? Álomvilágban élsz. :)
A legjobb, hogy bedobják a másik topicban, hogy ott a pingvin. Már márciusban látszott, hogy eljön 3K-ig. Aztán 2300-tól folyamatosan csak az aggódás ment a chartra hivatkozva, hogy hol fog lefordulni, és 2000 alá is lemehet. Emlékszem 2750-nél már az volt a mondás, hogy beárazódott az osztalék, ennyi volt az oszti rally, jöhet a leforduás. Utána 2800 környékén a csökkenő hsz-el, meg a leszorítóval ment a riogatás. Hogy nagy az esélye a lefordulásnak, 4X-re már tuti le fog fordulni a hszből. Aztán 2950-nél kellett volna elakadni az árfolyamnak, akkor balhézott Steve, mert ő is kitartott mellette, hogy 3K fölé fog menni az árfolyam. aztán 3030-ban kellett volna elakadnia az árfolyamnak.Most, hogy osztalék vágás után korrekcióban van az árfolyam, már jönnek megint a katasztrófa előrejelzések. megjegyzem, tavaly ugyanez ment, mikor rekord bevételeket és nyereséget halmozott a vállalat. Most meg persze az megy, hogy az csak 1x volt lehetséges. Az, hogy valójában mi történik a vállalattal, az nem is érdekes. mert a MOL-nak esnie kell, és kész! Egyébként a médiában és a fórumon is ez megy folyamatosan. De engem már megbélyegeztek, hogy engem biztosan a MOL fizet. Nagyon logikus következtetés! 1 árva fórumozót, egy hadsereg ellen! :) Az, hogy ennek a médiában semmi nyoma nincs, az meg nem zavar senkit. Az ellenkezője viszont sokkal inkább megfigyelhető szerintem. A különböző gazdasági podcastokban is OTP-t, MOL-t egymás mellett szokták emlegetni. OTP-ről csak nagy vonalakban szoktak szólni, hogy még mindig alulértékelt, és nagy potenciál van benne. Ezzel ki is van vesésézve minden, mert ennyit kell a hallgatóknak tudni, az ottani kockázatokat nem feszegetik rendszerint. bezzeg a MOL esetében csak a negatívumokat emelik ki, azt hogy miket tesz, és tett a vállalat a nyereségességének megőrzésért, az smafu. Az hogy az olajszektorban olyan vállalatokkal hasonlítják össze, ahol tavaly nem volt extraprofit adó stb., az megint nem lényeges. Csak annyit kell tudni a hallgatóknak hogy az olajszektoron most nyomás van az energiaárak csökkenése miatt. Azt, hogy tavaly lefölözték a MOL nyereségének felét, azt csak úgy elhallgatják. Tehát nem volt akkora nyeresége, amekkora lehetett volna, ahogy a szektortársaknak a tavalyi éve alakult.
"Jelenleg egy támasz kialakítására érdemes várni, amely ismét elindíthatja az emelkedést, de egyelőre nem látszik, hogy melyik szinten jelenhetnek meg ismét a vevők." Ugyanerről írtam, mint a cikk, hogy egyelőre jele sincs annak, hogy aljat talált volna, de egyesek szerint pomperj már tökéletesen eltalálta az alját. :)) Mai napra egy kulcsszint van, amit érdemes figyelni, ez pedig a 2820. Ha felette zárunk, akkor az lehet egy reménysugár a jövőre nézve, ha alatta, akkor további csúnya hetek fognak következni...
Ki lett innen kitiltva? Mi lenne, ha Mollal kapcsolatban végre írnál véleményt! Nincs topikgazda, szabadon leírhatod. Továbbá az ilyen kussoltató stílus csak fokozza azt a nézetet, hogy jó döntések születtek.
Ott a pont! Hányan írták, hogy osztalék emelkedés sem lesz, 3000-sem éri el, most meg játszák a bíró szerepét úgy, hogy tudomást sem hajlandóak venni a napokban történt kormányzati beavatkozásokról!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.