Na ez az, ami a MOL-al egészen biztosan nem fog megtörténni. :) Mivel a csúcsot lefölözték, ezért végül csak kis mértékben haladta meg a tavalyi eredmény a 2021-est. Így is rekord lett persze, de nem akkora, mint amekkora lehetett volna!
Én is kíváncsi vok, h ebben a környezetben mire képes az INA és természetesen a Mol nyilván látva a többi Olajipari cég jelentését árral szemben nem tud menni, de van egy "kis" előnyünk a vetélytársakhoz képest. Az ural olaj okán is például Nemsokára okosabbak leszünk
Szerintem örülne az OTP, ha annyi pénzből gazdálkodhatna, amennyi a MOL-nak az extra adók levonása és az osztalék kifizetése után marad. :) Az akvizíciók és beruházások aktivitásából nekem nem úgy tűnik, hogy a nehezebb évek miatt hagynának benn eredmény tartalékot. OTP-nél szokás tartalékolni a hitelezés fedezete miatt, sőt talán kötelező is.
a MOL-nak minden évben extra összegű osztalékot kell fizetnie, lévén egyetemi alapítványok bevétele leginkább ebből származik, ha nem tévedek. azaz talán inkább emiatt kell az eredménytartalék a nehezebb évekre.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.