Elnézést, félreérthetően fogalmaztam. Én csak rajzolgatok, egyáltalán nem vagyok elemző, de tudom, hogy vannak itt páran akik mögött van "néhány" év tőzsdei tapasztalat és komoly elemzői tudás is. Talán a mai zárás után kapunk tőlük új prognózist. Én csak reménykedem hogy az alja már megvolt és megvan az új emelkedő csatornánk. :-)
Én nem vagyok nagy elemző, de én is úgy érzem, hogy ez ismét egy előre megtervezett kereskedés volt az elmúlt 48 órában és a magyar nép átverése.... így hígítottam még 2580-nál az idő pedig majd eldönti, hogy jól spekuláltam-e a jelenlegi információk birtokában :)
A megfogalmazás tényleg lekicsinylő, de az tény, hogy sosem volt ekkora a spread, mint a háború óta! 2022 január végén pl. kevesebb mint 1$ volt! Most több mint 27$! Tehát ebből 1,35$ marad a MOL-nál jelen állás szerint. Reméljük még tovább fog nyílni az olló! Ha a kormány nem szedi be a különbözetet, biztos vagyok benne, hogy az EU elvonná a MOL-tól. Igen, baromi szemét húzásnak tartom én is, hogy nem egyszerre jelentették be a 2 döntést - ársapka kivezetést és adóemelést. Sokunknak komoly veszteséget okozott. Bennfentes kereskedők persze kaszáltak.... Ami külön bosszantó, hogy 2x estünk ugyanarra a hírre... Most a pincéből mászhatunk vissza. Nem akarom elkiabálni, de én látok egy egyértelmű emelkedő trendcsatornát a grafikonon. Nem olyan meredek, mint az előző, de határozottan ott van. Vannak itt nálam 1000x gyakorlottab elemzők, talán megerősítik.
Agyamat elönti a méreg...... azt írja név nélkül az Erste kommentárjában, hogy a kormány "CSAK AZ EXTRA PROFITOT VESZIL EL".....hogy nem szakad rájuk a plafon....mutassatok már még egy kormányt az eu-ban ahol 95% adót vetnek ki+ megemelt bányajáradék+ tököm tudja még milyen adókat fizet a Mol!!!! Kíváncsi lennék az Erste arcára, ha az osztrák kormány 95% adót vetne ki az OMV-re vagy Erste anyacégére!!!! Lenne döbbenet "csak" úgy jelzem....hihetetlen, hogy ott tart egyes elemző, a Mol extra profitjának teljes elvonása rendben van!
Szerintem kb minden MOL részvényes az ársapka kivezetését várta egész évben. Erre az egy szuperjó hírre spekulált mindenki, hogy amint ez megtörténik, akkor határ a csillagos ég ami az árfolyamot illeti. Innentől kezdve nem maradt semmi olyan fejlemény, amit különösebben pozitívnek lehetne értékelni. Csak az a rengeteg kockázat maradt a horizonton, ami eddig is volt...
MOL tulajok normálisan