Jó néhány OKGT-MOL vezér alatt dolgoztam,egyik sem simúlt úgy a politikához,mint a jelenlegi. Szakmai tekintéjük volt,önállóan dönthettek és tárgyalhattak olaj-gáz ügyekben. Ahogy elkezdődött a rendszerváltás fokozatosan a politika vette át ezeket a területeket. A MOL ballag az események után....
Nálam eljött a pillanat, és elegem van. Abból amit Orbán művel. És mikor látom hogy a MOL vezérrel vigyorog, meg parolázik a díszes társaság az új székházban , azután hogy 2 tolvonassal atrakták a pénzt az emberek zsebéből a saját zsebükbe, (akarom mondani rezsialapba), legszívesebben okádnék. Meggondolom kétszer kell-e tovább innen profit..
TA alapon, órás tf-en azért stabilizálódni látszik az árfolyam, legalábbis az általam figyelt indikátorok alapján. Nem látom bele, hogy innen jelentősen tovább esne, DMA 50 környékén mozgott tegnap végig, a nagy esést követően. Lehet benne ma egy kis emelkedés is akár. Meglátjuk.
befektetként, vagy spekuánsként ki kell/kellene zárni a politikát a döntshozás során, tök mindegy ki szélső jobbos vagy balos, bármi lehet, de ne befolyásolja a döntsét. A fórumon sokan dühből, politikai indíttatásból nem tudnak helyes döntést hozni :( nem mindegy ki milyen, ha van profit??? itt az lenne a cél a MOL esetében is jelen van a politika (nem is akárhogy.....) ha a MOL-t el "MATÁV"ositják és az adóval és lehúzásokkal békjózzák a profitot, az rv átmegy osztalék részvény besorolásba, és az eddigi dinamikus fejlődésnek lőttek (elmaradnak projektek, beruházások....) lesz a kormánynak egy fejős tehene az alapítványokon keresztül. Ha ehhez nem társul egy határozottan emelkedő osztalékpolitika, jó ideig búcsút mondhatunk a dinamikus emelkedésnek. Az ígéretes befektetést proli szintű "albérletkiadás"-sá változtatják, úgy hogy hagyják a kecót lelakni, ha lepukkan meg majd csak lesz valami. Ez a legrosszabb eset, de sajna eddig ilyen az irány. ( ha lesz más forrás, eu pénz, Isten tudja mi, tán békén hagyják a MOLt, ........addig csapkodósan le az irány, az egyensúlyi állapotig, majd ott helyben topi) ....így látom én, remélem hogy nem lesz igazam és a short zárás után nyugodt szívvel űlhetek hosszú távú longba
elég az igazgatóság összetételét megvizsgálnunk, Hernádi csak egy a sok közül....Parragh, Csányi, Járai, Martonyi....mind szorosan köthető Orbánhoz tehát felmerül a kérdés: ezek az emberek mennyire képviselik a részvényesi értékeket? Orbánnal szemben semennyire...... adnak és elvesznek.....ebből kell megtalálni a profitot.....adnak magas osztalékot, de elveszik adóemeléssel stb. Orbán tipikus módszere..... nagyon elgondolkodom a folytatáson
Bárki lesz a következő Hernádi után, vérbeli Fidesz csicska lenne odaültetve...szóval addig örüljünk amíg egy hozzáértő ül ott ahol...akkor is ha zsarolható... Egy Pintér Sándornak örülnél mondjuk? Az olajjal úgyis van már tapasztalata...
én is írtam, de közben eszembe jutott, hogy ki jönne helyére? gyakorlatilag lehet rosszabb is, jobb biztosan nem..... ezeken felül az, hogy a Mol vezetője egy ilyen adóemelést még véleménnyel sem kommentálja , részvényesek felé legalább megnyugtatólag beszélne pl. a jövőt és a további nyereségességet kiemelve elfogadhatatlan és szégyen. Helyette az adót kivetővel vigyorog, miközben a részvény 10%-ot esik.......és ebben az esetben nem lehet érv a rövid vagy hosszú távú befektetői érdek megkülönböztetése.....
Belenéztem a mostani M1 híradóba. Első volt rögtön a MOL-os ársapka, különadó, stb. Meg, hogy átadták az új székházat, és Orbán ott volt a MOL meghívására, ahol ülést tartottak. Ott vigyorogtak, bratyiztak, Hernádi meg a sok pohos. Mondjátok már meg nekem , ezek ennyire egy húron pendülnek? Esküszöm mintha Hernádi egy báb lenne. Mintha mindent a "keresztapa" irányítana mindent ebben az országban. Egyszerűen hányingerem van. Mostmár a MOL-tól is. Holnap lehet eladom a maradékot is...
Akkor képzeljük el, hogy mennyi idő lesz mire az élelmiszerár stop után helyreáll a piac, már ha egyáltalán megtörténik. Sikerült mindent elcseszni ebben az országban.
A betelefonálót még talán lehetne fenntartásokkal kezelni. De a műsorvezető reakciója elárulta, hogy a Kossuth Rádió ezen műsora sem más, mint a Fidesz és a kormány propagandájának szócsöve.
MOL tulajok normálisan