..pedig nem beszéltem Pletserrel. Majd megemészti a piac a matek/bizalom és a bizalom/profit(osztalék) párokat. Nagyon remélem. Köszönöm a válaszokat, ezeket kerestem.
Az 5% egy kommunikációs húzás a plebs/tábor felé: "megtehetném, hogy 100% legyen, de nagyvonalú vagyok" - nyilván cinikus felhanggal. Pusztán egy fricska.
ok ez így lehet, kérdés, hogy az árazást tekintve a megcsapolt profit/bizalom milyen következményekkel jár. Pletser célára félek most betalált. 2860 jó darabig sajnos
“ÖSSZESEN KÖRÜLBELÜL 250-300 MILLIÁRD FORINTRÓL BESZÉLÜNK ÉVES SZINTEN, EZ PEDIG JÓCSKÁN FELETTE VAN VAN AZ URAL/BRENT DIFFERENCIÁLRA KIVETETT ADÓ KB. 200 MILLIÁRD FORINTJÁNAK.”
Pletser szerint tehát még így is pozitív a mérleg. Én elsőre nem így láttam és szerintem a piacnak is kell egy kis idő mire megemészti az egészet. És akkor még csak a matekról beszélünk, a bizalom kérdése teljesen más téma. Az már eddig sem tudott visszaépülni az alapítvány, az ársapka, az extra adók után és valószínűleg soha nem is fog teljesen.
hát igen, a 100% elvonás már tisztességtelen lenne :))), nem akartak keménykedni. A pofátlan végkielégítések limitálása jut eszembe, amíg másokról szólt...
Köszi, végül q3 eredménye nagyon jó lett. Most nem találok számokat, de ársapkában mintha már csak 25% maradt bent. Végül is az már jobban hangzik, ha a nagyker ár is felszabadul. Még a végén plusz lesz a mérlege a molnak az ársapka plusz - marzs mínusz bizniszben. :)
igen a finomítói árrés ami "megmaradt extra profitként" a Molnak érdekes a 95% kulcs, miért nem 100%? 5% az extra profit működési költségeit fedezi? Nyilván ezen matekot már korábban egyeztették a Mollal és nem éjjel találták ki. Hernádi igen is felelős a részvényesek felé,
Nagyjából jól számolhatnak, mert a 95% elvonás a hazai Ural felhasználásra vonatkozik, itthon pedig a 480-as üzemanyaggal még a 25USD spread mellett is legfeljebb nullásra jött ki a matek.. Az ársapka eddigi hatása nem csak a fogyasztói szolgáltatásokon csapódott le, annak egy részét szerintem a nagykerár sapka miatt rátolták a downstream üzletágra.
Az is adna valami bizonyosságot a bizonytalanban, ha látnánk valami számolgatás félét, hogy hogyan hatnak az intézkedések. Forgalom normalizálódik és csökken, árbevétel nő, marzs eltűnik, forintárfolyam hatás, olajár változás. Ok, az erste mondott valamit, hogy egálban van, de a fogyasztói szolgáltatások nincsenek pariban a downstream-mel. Tényleg kijön a matek? Megerősítésre lenne szükség. Várjuk a vezetőség nyilatkozatait is ami kötelező, ha valami esemény éri a vállalatot. Jelzem: érte, talán a campusból is látszik...
Hernádi nem tökös,nem fog félreállni ahogy egy normális országban meg kéne tennie ilyenkor. Persze mindent bukna,úgy járna mint Simicska. Korábban a MOL-nak voltak nagy külföldi befektetői,vajon mit szólnak ehhez,vagy már azok is strómanok tulajdonába kerültek. Sajnos -hosszú szünet után-belevettem nemrég(olyan csábító volt),kicsit emelkedik kidobom.
Sziasztok! csatlakozom én is a csoporthoz. röviden: ami a napokban történik a céggel és hazánkkal példa nélküli a szinte folyamatos eu-s vétó fenyegetések mentén is.Ebben a környezetben semmi jót nem tudok mondani, csendben figyeltem az eseményeket. Mol részvényeim megvannak még, de magamban egy évvel eltoltam a céleladási dátumát. Meglátjuk mit hoz 2023, ha ég a ház vagy kiugrik felfelé eladom. Egyetértek azokkal aki a jövőben látják a legnagyobb bizonytalanságot - politikai és részvényár vonatkozásában. Ma 2600 körül stabilizálódunk, de a délután tartogathat meglepetéseket.
MOL tulajok normálisan