Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zsihaha 2010. 09. 06. 11:28
Törölt hozzászólás
#1460
pol-elemzo 2010. 09. 03. 14:51
Előzmény: #1455  mondoka
#1459
Ez olyan jófajta 51-es körzetes-ufós összeesküvés-elmélet.
szivacs
szivacs 2010. 09. 03. 12:23
Előzmény: #1457  exley
#1458
Honnan veszed ezt az állítást?
Forrás?
exley 2010. 09. 03. 08:18
Előzmény: #1456  karpatrenges
#1457
A mi botladozó dilettansaink is sorra kerülnek...
karpatrenges 2010. 09. 03. 08:10
Előzmény: #1455  mondoka
#1456
én is azt gondolom merénylet volt, igazi nagyszerű lengyel hazafiakat gyilkoltak meg, de legalább ott voltak, vannak nagy kaliberű államférfiak
mondoka 2010. 09. 03. 07:56
#1455
Eddig még nem került elő egyetlen olyan fénykép, biztonsági kamera-, film- vagy hangfelvétel sem, amin látható vagy hallható lenne, amin 2010 április 10-én a közel száz tagú lengyel elnöki delegáció bármelyik tagja a varsói repülőtérre érkezik, a kormányváróban, vagy valamelyik nyilvános váróterembe

Eddig még nem került elő egyetlen olyan fénykép, biztonsági kamera-, film- vagy hangfelvétel sem, amin látható vagy hallható lenne, amin 2010. április 10-én a közel száz tagú lengyel elnöki delegáció bármelyik tagja a varsói repülőtérre érkezik, a kormányváróban, vagy valamelyik nyilvános váróteremben gyülekezik, a delegáció tagjai közlekednek a folyosókon, étkeznek az éttermekben, vécére mennek, majd valamelyik kapunál elhagyják a terminált és beszállnak a repülőgépbe, stb. Vagyis hogy ott vannak. Ilyen kép vagy videó nincs Kaczynskiról, nincs a 95 másik emberről, nincs a gép személyzetéről és nincs a pilótákról sem.

Pedig ilyen alkalmakkor, kivétel nélkül, nem csak a magán és a kereskedelmi tévék riporterei, hanem a lengyel állami televíziós csatornák munkatársai is mindig a reptérről tudósítanak az állami vezetők külföldre indulásáról. Pláne tudósítottak volna, ha a katyni mészárlás 70. évfordulójára induló lengyel államfői delegációról van szó, és nyilván valamelyik felvételen szerepelt volna annak a gépnek a fényképe is, amelybe beszállnak az utasok.

A kormánygépen 158 és 168 közötti ülőhely volt (10 ülőhelyet szükség esetén ki tudnak venni, hogy most kivették-e, azt nem tudni). Ez azt jelenti, hogy a 96 tagú delegáció mellett kb. 72 üres szék is volt. Kaczynskit a szmolenszki útjára egy 14 tagú újságíró csoport akarta elkísérni, de őket a reptéri biztonsági szolgálat vezetője az előzetes tervekkel ellentétben nem engedte csatlakozni a delegációhoz, részükre egy másik, Jakovlev-42 típusú repülőt biztosítottak. A biztonsági vezető arra hivatkozott, hogy a Kaczynski gépen kell a hely magas rangú katonatiszteknek, akik az államfővel akarnak utazni.

Mint később kiderült, a tisztek csoportja mindössze 9 főből állt. Az újságírók és tudósítók végül a Jakovlev géppel április 10-én sértetlenül megérkeztek Szmolenszkbe és egy reptérhez közeli hotelben szállásolták el őket. Az újságírók már a szmolenszki szobáikban voltak, mikor a gép lezuhant, de a szállodát nyomban körbevették az orosz katonák, és nem engedték a lengyeleket kimenni a tragédia színhelyére.

A delegációval utazott (?) Joanna Agaczka-Indeczka, a lengyel ügyvédi kamara elnöke is. Agaczka-Indeczka rendszeres utazó volt, gyakran használta azt a varsói repteret, és ilyenkor mindig a reptéri fizetős parkolóban hagyta a kocsiját. 2010. április 10-én is elindult autójával otthonról, de a reptérre már nem érkezett meg, útközben eltűnt, nyoma veszett. Az oroszok a "szerencsétlenség" után bejelentették, hogy Agaczka-Indeczka holttestét is megtalálták a roncsok között, és Moszkvában DNS segítségével sikerült őt is azonosítani. De a kocsija nincs a varsói reptér parkolójában, sehol sem találják, a kocsi is eltűnt, a szürke Citroen C5 típusú kocsit EL 875 FV lengyel rendszámmal azóta is sikertelenül körözi az Europol.

A baleset után YouTube-ra került amatőr videofelvételeken látható, hogy a roncsok között nincsen egyetlen holttest sem. A híressé vált, "négy lövéssel megölik a pilótákat" (a témához kapcsolódó előző cikkünkhöz mi is mellékeltük - Jack Corn) videóról a lengyel katonai nyomozó hivatal azóta megállapította, hogy valóban hiteles, nem hamisítvány.

A lengyel hozzátartozók közül 12 család visszautasította az orosz DNS vizsgálatok eredményét, és nem engedélyezték, hogy az urnákra felvéssék szeretetteik nevét. Azt állítják, hogy az emberi maradványokat manipulálták, nem tudják, hogy milyen hamut vagy port tartalmaznak. Köztük van Joanna Agaczka-Indeczka férje és családja is.

A Lengyelországban keringő vélemények szerint elképzelhető, hogy Kaczynskiéket - Joanna Agaczka-Indeczkával együtt - még a reptérre vezető útjukon összeszedték, ismeretlen helyre hurcolták, kivégezték és felismerhetetlenségig összeégették. Ez történhetett Lengyelországban, de az is lehet, hogy az áldozatokat repülőgéppel egy másik Szmolenszk környéki reptérre vitték és ott ölték meg és égették el őket.

Ez utóbbi variációt tartja valószínűbbnek Gerhard Wisnewski német újságíró, aki április 10-e óta óta próbál fényt deríteni a "szerencsétlenség" valódi körülményeire. Szerinte a lengyelek eredeti gépét valamilyen módon eltérítették, és egy másik szmolenszki reptérre, a Juzhny repülőtérre irányították, és ott is gyilkolták meg az utasokat. A Juzhny is katonai célokat szolgál, de jóval kisebb területű és rövidebb leszállópályával rendelkezik, mint a Severny reptér ahova Kaczynskiéket várták és ahol a "szerencsétlenség" történt. A két reptér között alig 9 km a távolság.

Wisnewski esküszik, hogy a "balesetet" az oroszok megrendezték és a roncsokat teherautókkal a helyszínre fuvarozták. Wisnewski elmélete mellett szól az a tény, hogy a roncsok kis méretűek, biztos hogy nem egy 48 méter hosszú TU-154-es maradványai, és ráadásul sok roncsmaradvány erősen rozsdás, korrodált, és néhol a lengyel felségjelzések friss festésűnek tűnnek. Véleménye szerint az újságírókat azért nem engedték felszállni a gépre, mert nem volt szükségük olyan veszélyes tanúkra, akik beszámolhattak volna arról, hogy mit láttak.

Elképzelhető, hogy a merényletet - a lengyel államfő és kíséretének meggyilkolását - a WSI (Wojskowe Sluzby Informacyjne) a lengyel titkosszolgálat Putyinhoz hű, a mi kis gusztustalan Laborcz Sanyinkhoz hasonló, nemzetellenes vérkommunistákból álló, szovjet emlőkön nevelkedett, taníttatott és kitenyésztett régi vágású, 1990 után pozíciójukat és befolyásukat vesztett oroszbarát ügynökök hajtották végre a KGB aktív segítségével. Az oroszok aztán Szmolenszk mellett megrendezték a "szerencsétlenséget."

A WSI-t a szejm 2006 októberében feloszlatta és törvényen kívül helyezte. A likviditási javaslatot lengyel nemzetgyűlésben a most meggyilkolt Lech Kaczynski testvére, Jaroslaw Kaczynski tette, és a szavazás után Antoni Macierewicz akkori hadügyminiszter-helyettes lett megbízva a feloszlatás szakmai felügyeletével. Utána a WSI már nyíltan is összefogott az izraeli és az Izraelben tevékenykedő orosz bűnszövetkezetekkel, a fehérorosz és az ukrán maffiával, tovább erősítette jó kapcsolatait a kelet-európai szervezett alvilággal és az őket kiszolgáló politikai bűnözőkkel. A WSI vezetői főleg a Kelet-Európába és a Balkánra irányuló fegyver- és kábítószerkereskedelemből óriási bevételekhez jutottak.

Még a 2010. április 10-ei "szerencsétlenség" előtt Macierewicz, a WSI esküdt ellensége Varsóban újságíróknak kijelentette, hogy: "a WSI nem szűnt meg, Dukaczewski és társai a mai napig folytatják törvényellenes bűncselekményeiket Lengyelországban és külföldön egyaránt." (Marek Dukaczewski a WSI markáns vezetője volt, hivatalosan már nem az, de még mindig nagy befolyással rendelkezik a szervezeten belül - Jack Corn)

Emlékezetes, hogy 2008. január 23-án a lengyel légierő egyik spanyol gyártmányú CASA C-295 típusú gépe máig ismeretlen körülmények között lezuhant és a gépen tartózkodó Andrzej Andrzejewski tábornok, (Lech Kaczynski elnök nemzeti politikájának feltétlen támogatója) 15 magasrangú lengyel katonatiszt és a 4 tagú személyzet életét vesztette.

A korabeli újságokat fellapozva a szerencsétlenség magyarázatai között ismerős okokat találunk: a Miroslawiec-i katonai repteret este 7 után megközelítő lengyel "pilóták nagyot hibáztak", sötét, esős, rossz idő volt, és - minő véletlen - valakik ott is kikapcsolták a leszállást segítő lámpasorokat és a gépet a reptér melletti erdőbe vezették. A C-295-ök a lengyel légierő legmegbízhatóbb gépei közé tartoznak, előtte, utána soha nem volt velük semmi baj, a lengyelek a mai napig használják Irakban és Afganisztánban, a polgári változatából is probléma mentesen repülnek velük az egész világon.

2008 januárjában valakik sikeresen megszabadultak Andrzejewski tábornoktól, Kaczynski elnök egyik fontos tanácsadójától, a Lengyelországba telepítendő amerikai rakétapajzs lelkes támogatójától, a légierő egyik leghazafibb érzelmű tábornokától 15 másik főtiszttel együtt, akik nagy része szintén Andrzejewski hívének számított. 27 hónap múlva befejezték a munkát, eltűnt a lengyel útról maga az elnök, a másik nagy EU és euro hitetlenkedővel, az önálló lengyel monetáris politika újrateremtőjével, a zloty, a lengyel nemzeti valuta örökös védelmezőjével, Slawomir Skrzypek bankelnökkel és a lengyel tisztikar egy fontos és tapasztalt részével együtt. A lengyel hadsereg maradék tisztikara és teljes állománya a megfélemlítettek erőtlen állapotába került.

Lech Kaczynski halála előtt többször kijelentette, hogy idén nyáron nyilvánosságra hoz egy listát, amin a feloszlatott WSI 60 legfontosabb, a mai napig Lengyelországban tevékenykedő tagja és támogatója szerepel. Fültanúk szerint az elnök név szerint is említette Donald Tusk miniszterelnököt, Bronislaw Komorowski jelenlegi ideiglenes elnököt és Radoslaw Sikorski volt hadügyminisztert.

Mind a két "szerencsétlenség" időpontjában Donald Tusk volt a miniszterelnök és Bogdan Klich a hadügyminiszter, és a "szerencsétlenségek" kivizsgálására alakult bizottságok akkor is és most is mindkét politikust hevesen bírálták a tutyi-mutyi, csak látszólag segítőkész magatartásuk miatt. Legutóbb Gromoslaw Czempinski tábornok illette a tévében haragos hangon politikailag korrekt jelzőkkel Tuskot. A porondon egyeduralkodóként maradt Donald Tusk és Bogdan Klich egyaránt a nemzeti érzelmű Kaczynski ikrek politikai ellenfelének számítottak.

Szmolenszkben - sok más mellett - az egyik, mostanában hangsúlyt kapott fő kérdés az, hogy ha a gép pár méteres famagasságról zuhant le, akkor hogy lehet, hogy találtak roncsokat 2 kilométerrel arrébb a tragédia színhelyétől?

A lengyel nyomozók vizsgálják az a hangfelvételt is, amin állítólag a szmolenszki reptérre leszállni készülő pilóták utolsó szavai hallhatók: "tolko posadka… aunas czietyrje czielovieka." Magyarul: "leszálláshoz készülünk... és itt [a gépen] csak négyen vagyunk." (Videó a cikk alján megtekinthető)

Ha a felvételről és a rajta hallható szövegről a lengyel katonai nyomozó hivatalnak sikerül megállapítania, hogy a négy lövéses videóhoz hasonlóan hiteles, akkor ez megerősíti azt a feltételezést, hogy a szándékosan a sűrű erdőbe vezetett gépen nem tartózkodtak utasok és a túlélő pilótákat azonnal agyonlőtték. A "szerencsétlenül" járt gép orr része egyben és jó állapotban maradt, a pilótafülkét magába foglaló orr részen, hasonlóan a törzs többi részéhez, tűznek, füstnek nincsen nyoma még az orosz felvételeken sem, így aztán nehéz elhinni az oroszok állítását, hogy "a pilóták olyan súlyos égési sérüléseket szenvedtek, hogy a személyazonosságuk megállapítása nehézségekbe ütközött."

A rejtélyes körülmények között megtörtént "szerencsétlenség" után most már semmi állhat a lengyel történelem legnagyobb volumenű kereskedelmi szerződésének útjába. Tusk és Putyin már megegyezett, a két ország szakértői még dolgoznak a részleteken - és akik ellenezték, azok már nincsenek az élők sorában.

A 100 milliárd dollár (!) értékű előszerződés értelmében az oroszok 2037 végéig (ami kölcsönös megelégedés esetén 2045-ig meghosszabbítható) évi 8-11 milliárd köbméter gázt exportálnak Lengyelországba. Lengyelország jelenleg 14 milliárd köbméter gázt használ évente, aminek 70 százaléka az oroszoktól érkezik, a többi saját kitermelés.

A dolog érdekessége, hogy a szmolenszki "szerencsétlenség" előtt jelentette be Lech Kaczynski államfő, hogy újabb, gazdag hazai földgázlelőhelyet találtak Lengyelországban. Az új gázmező kb. 3 trillió köbméter kiaknázatlan gázt tartalmaz, ami a sikeres felszínre hozatal esetén akár az elkövetkező 200 évre is kiválthatja az ország gázigényeit, sőt az új gázmező üzembe állása után Lengyelország akár gázexportálóvá- és a Gazprom vetélytársává - is válhatott volna.

Az orosz Gazprommal történő gigászi szerződés megkötését a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kaczynski államfő és Skrzypek bankelnök nagyon ellenezte. De nem csak ellenezték, hanem a szerződésen dolgozó lengyel szakértőket és az oroszokkal tárgyaló küldöttséget vissza is hívták, és a tárgyalásokat félbeszakították. Lech Kaczynski többek között az új gázmezőre és arra hivatkozott, hogy nekik már van az oroszokkal 2022-ig szerződésük, és nem akarták az országukat egy értelmetlen gyorsasággal megkötött újabb szerződéssel további évtizedekig az orosz gázszekérhez kötni.
mondoka 2010. 09. 01. 14:14
Előzmény: #1453  pampa
#1454
Idézet a cikk alján lévő beírásokból : "Izreal több száz palesztin nőt és gyermeket végzett ki. Sokukat a betiltott, borzalmas égési sérüléseket okozó fehér foszforos rakétákkal."

Az őrületet az agyakból itt már nem lehet csak úgy tollvonásra kigyomlálni. Itt ilyen körülményrk között már mindenki szinte szellemi sérült.
pampa 2010. 09. 01. 14:03
Előzmény: #1449  pampa
#1453
A Hamasz végezte ki a terhes izraeli nőt és családját
link

Az erőszak minden formája elitélendő!
Mielőtt még megint megvádolnának.

De azért engedtessék meg az,hogy amikor Izrel likvidál körözött terrorista bűnözőt és az akció közben "járulékos" veszteségként meghal a pár éves gyermeke,felesége,barátja ezen magát függetlennek nevező média kicsit más megközelítésben fogalmazza meg cikke bevezető részét.
kapusizsombor 2010. 08. 19. 13:09
#1452
----------------
_____ 2010. 08. 08. 12:48
Előzmény: #1447  mondoka
#1451
..lehet, hogy egy hangyában több bölcsesség és igazság meglátására való képesség van, mint az emberekben...

...jó lenne, ha értenék az élővilág szereplőinek nyelvét...sok bölcsességet hallanánk..
karpatrenges 2010. 08. 08. 08:07
#1450
"ÉS A TENGER VÉRRÉ VÁLTOZIK"...
... EGY "BIBLIAI" KATASZTRÓFA, AMI MINDANNYIUNKRA HATÁSSAL LESZ A "KIÖMLÉS" LETAROLJA AMERIKÁT?
IGEN, DE PONT EZ VOLT AZ ELKÉPZELÉS

részlet:
"
Először is meg kell ismernünk a majdnem elképzelhetetlen szintű dolgok történését, olyan tényeket, amiket a BP és az Obama vezette amerikai kormány kétségbeesetten próbál eltitkolni.

Egyes friss jelentések azt állítják, olyan tudósok véleményét idézik, akik túlságosan féltik életüket és karrierjüket ahhoz, hogy kiálljanak a nyilvánosság elé.

Az ő becslésük szerint a Föld kérge alól feltörő olaj mennyisége valahol a napi 80 000 és 100 000 hordó közt van. Ez nap szinten 4.2 millió gallon, vagy 15.9 millió liter az Öbölbe, a világtengerbe ömlő olaj.

Ez egybevág egy kiszivárgott belső BP dokumentummal, ami szerint a "legrosszabb esetben" akár napi 100 000 hordónyi olaj jut a tengerbe.

A tudósokat idézték, amikor azt mondták, hogy az olaj, mérges gázok, kövek és homok "homokfúvása" folyamatosan tágítja a lyukat, amin az olaj és a gáz kiszabadul. Más szóval a helyzet egyre rosszabb és rosszabb lesz, nem jobb. Már most egy hatalmas katasztrófa a közvetlenül érintettek számára - s ezek száma napról napra nő.

A tudósok azt jósolták, hogy a fúrási lyuk tágulni fog a kútfej alatt, ezáltal meggyengíti a területet, ahol a kútfej áll. Míg végül lelöki a kútfejet és ettől kezdve az olaj minden akadály nélkül özönlik a tengerbe.

Ha ez megtörténik, a következmények beláthatatlanok.
A tudósok szerint több milliárd hordónyi olaj fog kiszabadulni, mire a nyomás az irdatlan üregben, tengerszint alatt öt mérfölddel lenyugszik, és akkor víz áramlik az olaj helyére.

Azt mondták, hogy a hőmérséklet a mélységben valahol 400 fok körül van. Azonnal gőzzé változtatja a beáramló tengervizet, ezzel olyan nyomást hoz létre, ami megemelni az óceán alját. Becsléseik szerint ez egy 6 és 24 méter közötti, vagy még ennél is nagyobb cunamit hoz létre, ami elviszi az óceánt a szárazföldre, ezzel hatalmas kiterjedésű földeket tesz lakhatatlanná, és élhetetlenné.

Az amerikai kutató újságíró, Wayne Madsen azt írja, hogy a műhold felvételek, amit az Obama kormány visszatart, azt mutatják, hogy "a tátongó szakadék alatt, ami minden eddiginél nagyobb mennyiségben tolja ki az olajat, egy Mount Everest méretű üreg van." Azt mondja, ez az információ majdnem nemzeti szintű titkosítást kapott, hogy ne kerülhessen nyilvánosságra.
Na most, már sok világvége forgatókönyvet hallottunk amelyek végül nem valósultak meg. De ha még nem is történnek meg ezek a megrázó előrejelzések ilyen szörnyű módon, kétségkívül akkor is megváltozott a világ 2010 április 20-án, amikor a Deepwater Horizon fúrótorony felrobbant.

Elég csupán egy pillantást vetni az Öböl térségének térképére, és láthatjuk, mennyi ember kerülhet veszélybe Mexikóban, a Karib tengeren és Amerika déli államaiban, ahol rengetegen élnek a partvonal mentén, vagy ahhoz közel.

De az olajkatasztrófa mérete az Öbölnél sokkal messzebbre ér. Az előbb említett tudósok szerint az olaj elérte a Golf áramlatot, és ennek segítségével 18 hónap alatt az olaj a világ minden részére eljuthat.

A Golf Áramlat az, ami az Egyesült Királyságot és Európa bizonyos részeit sokkal melegebben tartja, mint földrajzi elhelyezkedésük indokolná. Ez esetben szállító szalagként eljuttatja az olajat Európába a Mexikói Öbölből végig az Atlanti óceánon.

A mérgező olajhoz és gázhoz hozzáadtak még egy halálos "oldószert", amit a BP arra használ, hogy "oldják az olajat". Corexit 9500-at és Corexit 9527A-t használnak, ami annyira mérgező, hogy betiltották Európában, bár valószínűleg így is eljut Európába a Golf Áramlat révén.

A Corexitet egy Nalco nevű cég készíti, ami egykor az Exxon Mobil része volt. Jelenlegi vezetőségébe delegált igazgatókat az Exxon és a BP is. Az European Times azt mondta a Corexit-ről:
'Egy szörnyű jelentés, amit Medvegyev elnök részére az Oroszország Természeti Erőforrás Minisztériuma készített, arra figyelmeztet ma, hogy a British Petroleum (BP) olaj- és gázszennyezése a Mexikói Öbölben lassan az egész emberi történelem legrosszabb környezeti katasztrófájává kezd válni, "teljes pusztulással" fenyegetve Észak-Amerika egész keleti felét...
"
teljes írás: link
pampa 2010. 08. 07. 20:05
Előzmény: #1443  pampa
#1449
Érdekes.

"Ha az új jövevény beleszeretne a szomszéd lányba, abból nagy baj lehetne - indokolták a letelepedési engedély megtagadását.

Nokdim parányi település Jeruzsálemtől délkeletre, és mindmostanáig leginkább arról volt ismert, hogy Oroszországból érkezett zsidók lakják, és hogy itt él - a szintén a volt Szovjetunióból, egészen pontosan Moldovából származó - Avigdor Lieberman, a jelenlegi külügyminiszter is (cikkindító fotónkon).

Ám a nokdimiak a napokban újsütetű - és korántsem egyöntetű örvendezéssel fogadott - ismertségre tettek szert: mégpedig egy sokakat meghökkentő-megdöbbentő állásfoglalásukkal. Arra a döntésre jutottak ugyanis, hogy eztán csakis egyértelműen a vallási törvények szerint is zsidó vallású honfitársakkal akarnak együtt, egy településen élni.

A döntést heves vita előzte meg. Vajon zsidó vallási törvények szerint nem-zsidónak minősített lakók beköltözése nem vezet-e „asszimilációhoz", vagy nem vált-e ki udvariatlan reakciókat, nem szít-e ellenséges hangulatot a régi lakosok és gyermekeik körében? - erről vitáztak a „falugyűlésen".

A felhevült indulatokat néhány orosz bevándorló-család megjelenése kavarta. Letelepedési engedélyért folyamodtak a település vezetőinél, akik azonban tanácstalanul ingatták a fejüket.

Az újonnan érkezettek körében, minden egyes famíliában ugyanis legalább egyvalaki a halakha (vagyis a zsidó vallási törvény) szerint nem minősült zsidónak. Azaz az édesanyja nem (volt) zsidó. S bár a településen vallásos és világias polgárok egyaránt élnek, ahhoz mégis sok lakó ragaszkodott, hogy ha nem is hívő, de mindenképpen csakis a vallási törvények értelmében zsidónak minősülő ember költözhessen a településre.

A letelepedést engedélyező bizottság összehívta hát Nokdim titkárságát (a település döntéshozó testületét), amely végül is úgy döntött, hogy elutasítja az említett orosz családok letelepedési kérelmét.

Joszi Heiman, Nokdim titkára a Háárec című izraeli napilapnak kifejtette, hogy a döntéshozóknak sokféle megfontolást kellett figyelembe venniük.

„Szóltak ugyan erős érvek e családok befogadása mellett is, végül azonban a többség arra az álláspontra jutott, hogy nem-zsidók nagy lélekszámú letelepedése megváltoztatná közösségünk demográfiai arculatát" - magyarázgatta a férfi, s részletezte is, hogy mit jelent ez az „arculatváltozás".

„Ha befogadunk tíz olyan családot, amelyben az anya nem zsidó, aztán nemsokára harminc gyermek szaladgál majd körülöttük, s egy napon egy ilyen, nem-zsidónak minősülő gyermek netán beleszeret a csinos szomszédlányba... hát, az valóban nagy gond lesz!" - közölte. Vagyis attól tartanak a nokdimiak, hogy a jövőbeni esetleges vegyes-házasságok halványítanák a vallás jelentőségét és szerepét a közösségben.

„El kell különítenünk magunkat a nem-zsidóktól, a kereskedelemben, és minden másban is - s ez különösen igaz abban az esetben, ha arról van szó, hogy együtt éljünk-e velük, vagy sem. Mert ha nem így teszünk, akkor ez asszimilációhoz vagy bálványimádáshoz vezethet, s ez egy sor baj előtt nyitja meg az utat. Ezért nincs számukra itt hely!" - fogalmaz Joszi Heiman.

Avigdor Lieberman véleményét az ügyben nem hozták nyilvánosságra. Miként arról sem érkezett még hír, hogy a hoppon maradt orosz bevándorlók hol, melyik település bejáratánál kopogtattak ismét.
karpatrenges 2010. 08. 04. 18:53
#1448
"Pontosan 66 évvel ezelőtt, 1944. augusztus 1-jén kezdődött a második világháború egyik legtragikusabb epizódja, a Varsói Felkelés. A 63 napig tartó elkeseredett és bátor küzdelemben közel 200.000 lengyel felkelő és civil halt meg, a város teljes lakossága pedig elmenekült.

A felkelés kerettörténete a következő: Lengyelországot 1939-ben a náci és a szovjet birodalom felosztotta egymás közt: keletről a szovjetek, nyugatról a németek szállták meg. Lengyelek (és zsidók) százezrei menekültek el otthonról, többek közt Magyarországra is. A kormány is emigrációba kényszerült: először Párizsban, majd miután a németek Franciaországot is megtámadták, Londonba tette át székhelyét a nemzeti szuverenitást továbbra is megtestesítő ideiglenes (egyébként koalíciós) kormány. A lengyelek ekkor hozzáfogtak a föld alatti állam kiépítéséhez és a londoni lengyel kormány támogatásával létrehozták a Honi Hadsereget.

A németek az elképzelhető legdurvább módon és módszerekkel nyomorították meg a lengyeleket: a lengyel közoktatást felszámolták, koncentrációs táborokat állítottak fel, a nemzeti kultúrát és sajtót betiltották. Később a Szovjetunió megtámadása (1941) után a Szovjetuniótól elfoglalt lengyel területeken is ugyanez játszódott le. (Bár ott a nemzeti intézményrendszer és értelmiség felszámolásának "munkáját" részben már elvégezték az oroszok.)

A megszállás évei során az egész lengyel társadalom az ellenállásra rendezkedett be: létrejött egy "második társadalom", melynek saját sajtója, saját oktatási rendszere, saját karhatalmi ereje, titkosszolgálata, kormánya és hadserege volt. A megszállás alatt diverzáns akciók százait, ezreit hajtották végre a németek ellen."
link
mondoka 2010. 08. 02. 04:31
Előzmény: #1446  _____
#1447
Mondja ezt egy hangya a világról. :))
-Bocs!! De az arányok szinte ugyanazok.

_____ 2010. 08. 01. 22:40
#1446
meghalsz! mint minden világ, mint minden élőlény, mint minden teremtett dolog.

meghalsz világ.
zsihaha 2010. 08. 01. 20:42
Törölt hozzászólás
#1445
pol-elemzo 2010. 07. 30. 20:45
Előzmény: #1443  pampa
#1444
Szerintem kereszteljük át a topicot "Mi lesz veled Izrael? avagy Mi lesz veled Gáza? címre.

Végezetül a Mi lesz veled pampa? is megfelelőnek tűnik...
pampa 2010. 07. 30. 17:25
Előzmény: #1442  pampa
#1443
"A szakértők nyugtalanságuknak adtak hangot amiatt, hogy Izrael 2003 óta 184 személyt végzett ki bírói ítélet nélkül a Gázai övezetben, és ennek során 155 másik személy is meghalt.

link
pampa 2010. 07. 28. 08:06
Előzmény: #1441  mondoka
#1442
Pontosan ez a lényeg amit összefoglalatál.
mondoka 2010. 07. 27. 19:18
Előzmény: #1440  pampa
#1441
Ez azért egy veszélyes módszer, mert utólag már úgy sem számít semmi.
Előre meg bárkire bármit rá lehet fogni.
Csak a megfelelő publicitású médiákban és a megfelelő emberektől kell hogy elhangozzon... és kész egy halálos ítélet bármikor és bárki(k)re.

Topik gazda

pampa
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek