Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bigyula 2015. 01. 07. 12:50
Előzmény: #4258  pampa
"Te is ezt írod. Torzít a győztes felé."

Nem, nem ezt írtam! Azt írtam, hogy JOBBAN TORZÍT a győztes felé, mint az eddigi rendszer, ami szintén torzított a győztes felé! Nagy különbség!

Az ellenzék a leadott szavazatok kb. 55%-át kapta meg, a fityesz-kdnp csak kb. 45%-ot! Ez tökéletesen kifejezi a számomra, hogy az emberek nem a folytatásra szavaztak!
pampa 2015. 01. 07. 12:49
Előzmény: #4257  Törölt felhasználó
"Tehát te még mindig ott tartasz, hogy Gyurcsány miatt lop most a Fidesz. "

Egyiket sem mondtam, de te ezt szeretnéd hallani...

Ezért írtam, veled értelmetlen a beszélgetés.

"fizetett pártkatona. "

Elolvasod egyáltalán a hozzászólást? Mert szerintem nem, akkor nem írhatnál ekkora butaságot.

szvsz
pampa 2015. 01. 07. 12:46
Előzmény: #4256  bigyula
Te is ezt írod. Torzít a győztes felé.

Az össz választók 23% -a (?) támogatta a FIDESZ-t így lett 2/3.

Amennyiben az ellenzék kormányt akar váltani miért nem tudott min. 25% szavazatot összeszedni? Egymást támadták, veszekedtek, civakodtak, stb...Ilyen magatartással nem lehet meggyőzni a választókat.

Már ekkora aránynál nem hogy 2/3 még győzelem sem lett volna.

Navracsis helyéért talán 16 jelölt indul?

NO COMMENT
Törölt felhasználó 2015. 01. 07. 12:37
Előzmény: #4253  pampa
"Szerintem az ellenzék "szervezetlensége" eredményezte a második 2/3-ot."

Tehát te még mindig ott tartasz, hogy Gyurcsány miatt lop most a Fidesz.

Te vagy segghülye vagy, komolyan nem tudom már máshogy megfogalmazni, vagy egy fizetett pártkatona. Mindkét esetben szánalmas, amit művelsz.
bigyula 2015. 01. 07. 12:33
"Szerintem az ellenzék "szervezetlensége" eredményezte a második 2/3-ot."

Hát, ebben nem értünk egyet! A választási törvény módosítása nálkül - miszerint még jobban torzít a győztes felé - nem lenne 2/3! Még így is necces, mert szavazati jogot kellett adni a levezető elnöknek (mert eddig Ő nem szavazhatott)...
myrath 2015. 01. 07. 12:33
Ez mind full gáz. Tök jó lenne, ha végre 10m emberről beszélne a mi szeretett kormányunk nem pedig 2m szavazóról. A maradék 8m nélkül nem fog menni, vagy csúnya vége lesz. Aszem a fizess szavazóknak is meg kell lassan tanulni 10m magyarban gondolkodni, mert ők szívnak 5 éve, és még szívni fognak pár évig. Vége az elmultnyócév varázsának, ugyanis fel kéne mutatni az elmúlt 5 év eredményeit. Mi is az? Mit is érez a "kisember"?
Törölt felhasználó 2015. 01. 07. 12:22
Tehát megint mellébeszélsz és NINCSENEK konkrétumok.
pampa 2015. 01. 07. 12:20
Előzmény: #4252  Törölt felhasználó
Erről értelmetlen veled beszélgetni.Annyira elfogult vagy a jelenlegi kormánnyal szemben, hogy még azt az intézkedésüket sem fogadnád el amiben LEMONDANAK!

Bármit csinálnak az csak rossz,hibás,korrupt!

Szóba hoztad a trafik mutyit....A haveroknak osztogatták...csak FIDESZ-es jutott hozzá...stb...stb...

Közben volt egy kiegészítő rendelkezés és be kellett zárni a plázákban,benzinkutakon lévő trafikokat.

Te sem és még a portfólió sem reagált rá túl hevesen...

Miért is? Csak nem azért mert pont az ellenkezőjét igazolja miszerint a " HAVAEROKAT "segíti a trarafik mutyi.

Szerinted kik kaphatták a "legzsírosabb" trafikhelyeket?

Szerintem hibát hibára halmozva,kapkodva fejetlenül hozzák a rendeleteket,törvényeket.
Abban is igazad van, hogy a barátok támogatók kerülnek helyzetbe az üzleti életben.

Ráadásul a 2/3 miatt sokkal nagyobb a jelenlegi kormány mozgástere mint az előzőké volt.

Amit hiányolsz az elődök kormányzásából arra pedig az lehet a magyarázat, hogy koalícióban kormányoztak. Kényszer alatt sokkal bonyolultabb segíteni a támogatókat.Ennek ellenére volt ilyen akkor is, csak nem ennyire a nyilvánosság előtt mint napjainkban. (4-es METRÓ pl.)

A FIDESZ a 2/3 miatt nagyon kényelmes helyzetbe került.

Amennyiben februárban bukik akkor egy új helyzet áll elő.

Szerintem az ellenzék "szervezetlensége" eredményezte a második 2/3-ot.

Amennyiben már most nem kezdenek tárgyalásokat 2018-as választásra, nem egyeznek meg, akkor még 4 évig a fidesz lesz!

szvsz
Törölt felhasználó 2015. 01. 07. 11:32
Előzmény: #4250  pampa
Lobbi az pl. ha egy egész szektornak MINDENKIRE EGYFORMÁN ÉRVÉNYESEN pl. csökken a különadója, mert a szektor érdekvédelmi szervezete ezt kijárta a kormánynál. Ez lobbi.

Ha hoznak egy olyan törvényt, amiben a miniszterelnök helyettesének haveri körei szereznek traffikjogokat és hogyhogynem az új adófajta is pontosan ennek a haveri körnek a nagy cégének a LEGKEDVEZŐBB az összes nagyker közül, az intézményesült mutyi, korrupció.

Egyszerű ez, ne játszd a hülyét.
Törölt felhasználó 2015. 01. 07. 11:30
Előzmény: #4250  pampa
Ne beszélj mellé. Várom korábbról a törvényi, szabályozási szintű mutyi konkrétumait. Vagy akkor nem volt ilyen szerinted se?
pampa 2015. 01. 07. 11:27
Előzmény: #4248  Törölt felhasználó
Jó akkor kezdjük el megvitatni, hogy mi a korrupció és a lobbi között a különbség.

Mert amit írsz az más területre vetítve ugyanaz.
Törölt felhasználó 2015. 01. 07. 10:37
Előzmény: #4247  pampa
Még mindig NEM ÍRTÁL EGYETLEN KONKRÉTUMOT se korábbról. Szóval a leírtakhoz hasonlókat tudnál írni 2006-2010 közöttről?
Törölt felhasználó 2015. 01. 07. 10:36
Előzmény: #4246  pampa
Egész iparágak szétverése és havernek, haveroknak leosztása nem korrupció?

Ne nevettesd ki magad. Ez maga az intézményesült korrupció.
pampa 2015. 01. 07. 09:55
Előzmény: #4245  Törölt felhasználó
Bocsi, már írtam, hogy nem tudok 0-24-ben a rendelkezésedre állni! :))))
pampa 2015. 01. 07. 09:54
Előzmény: #4243  Törölt felhasználó
"Az elmúlt 4 évből könnyű: traffik, föld, szerencsejáték, takarékok, reklámadó, vasárnapi boltbezárás, dohányipari különadó, alkohol nagyker. adó. Felsorolni is nehéz. Mondj egy akárcsak hasonlót korábbról."

Ezeket nem nevezném korrupciónak. Inkább a 2/3 adta hatalommal (vissza?) élés.

Ez megfigyelhető a világ többi részén is. Lényegtelen melyik politikai formáció kerül hatalomra, akkor az intézkedésük kedvező része azt a gazdasági lobbit segíti akik támogatták a hatalomra kerülését. A vesztes körnek várni kell a következő választásig.

Maga a korrupció pedig minden eddigi kormánynál feltételezhető.
Rengeteget olvastunk róla.
Törölt felhasználó 2015. 01. 07. 09:48
Előzmény: #4242  pampa
Látom, most se jönnek azok a konkrétumok.
Törölt felhasználó 2015. 01. 07. 09:25
Előzmény: #4243  Törölt felhasználó
Pont ez a különbség az intézményesült korrupció és a "sima" korrupció között, ami elszigetelten, egyedi esetekben jelenik meg.
Törölt felhasználó 2015. 01. 07. 09:21
Előzmény: #4242  pampa
"Mind a két említett megállapítás csak "saccolással" mérhető."

Tévedés.

Sorold fel azokat a nagyobb piacátalakításokat, törvényeket, adókat, amiket 2006-2010 között haveri cégek előnybe részesítéséért, mutyiért hoztak? Írj KONKRÉTUMOKAT.

Az elmúlt 4 évből könnyű: traffik, föld, szerencsejáték, takarékok, reklámadó, vasárnapi boltbezárás, dohányipari különadó, alkohol nagyker. adó. Felsorolni is nehéz. Mondj egy akárcsak hasonlót korábbról.

Eddig nem sikerült konkrétumokat írnod.
pampa 2015. 01. 07. 09:16
Előzmény: #4240  Törölt felhasználó
" Csak mindegy egyrészt a mértéke, másrészt, hogy a mindenkori kormányzatot, államaparátust milyen szinten és mélyeségben érinti."

Mind a két említett megállapítás csak "saccolással" mérhető.
Így aki erről írni, beszélni szeretne csak saját véleményét mondhatja el.

Magyarország korrupt....mert megvádolták a NAV elnökét....
A másik nem korrupt...pedig elítélték egy állama kormányzóját...

A korrupció,szexuális zaklatás,pedofília mind olyan vád amivel valakit elég megvádolni ahhoz, hogy tönkretegyék.

szvsz
Törölt felhasználó 2015. 01. 07. 09:14
Előzmény: #4240  Törölt felhasználó
Helyesen: Csak NEM mindegy...

Topik gazda

pampa
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek