Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2014. 09. 25. 12:51
Lassan tényleg időszerű lenne.

" Nicolás Maduro venezuelai elnök szerdai felszólalásában azzal vádolta a nyugati hatalmakat, hogy nagyban hozzájárultak a dzsihadisták erejének megnövekedéséhez a Közel-Keleten.

A dél-amerikai ország államfője, aki tavalyi hatalomra kerülése óta először szólalt fel a világszervezet közgyűlése előtt, hangsúlyozta: Caracas egyetért azzal, hogy harcolni kell a terrorizmus ellen, de nem tartja helyénvalónak az Egyesült Államoknak az IÁ ellen Irakban és Szíriában alkalmazott stratégiáját. Mint mondta, csak egy olyan szövetség képes a terrorszervezet legyőzésére, amely tiszteli a régióban élő nemzetek szuverenitását és kormányát is. Maduro egyúttal arról is beszélt, hogy szerinte az ENSZ-t új formába kellene önteni. Követelte a világszervezet gyökeres átalakulását és annak felismerését, hogy a világ most már multipoláris, és új regionális szövetségek határozzák meg."
_pampa 2014. 09. 25. 12:26
Előzmény: #3838  Törölt felhasználó
Azok a bizonyos körülmények....

Szerinted elképzelhető, hogy az izraeli állampolgársággal is rendelkező meggyilkolt újságíró nem csak a média számára készített fotókat? Esetleg kém volt vagy sima ügynök?

Ő a terrorizmus civil áldozata....a többi "véletlenül" megölt civil pedig járulékos veszteség akiknek a halála a terroristák bűne!

Az én szememben minden civil halott a terror áldozata! Lényegtelen, hogy ki a tett elkövetője!

Láttad Osszama likvidálásáról a dok. filmet?
Felhatalmazása volt a kommandónak a pakisztániak támadása esetén a támadó fél megsemmisítésére.

Amennyiben ez bekövetkezett volna ők is mint "járulékos" veszteségként lettek volna számon tartva.

Az USA és szövetségese minden célzott likvidálásnál számba veszi a várható "járulékos civil veszteség" mértékét és ha még elfogadható akkor indítják a támadást.
Nincsen elfogadható mértékű civil veszteség!
Amennyiben ezzel eleve kalkulálnak akkor a szemeben ők is olyan terroristák mint akik ellen harcolnak!

Légicsapással nem lehet a terrorizmust legyőzni!
A terror csak terrort fog szülni!
Egy fanatikus vallási csoportot halállal nem lehet megfélemlíteni.

szvsz
Törölt felhasználó 2014. 09. 25. 11:31
Előzmény: #3837  _pampa
"Látod pont ez az amiről írtam. Nem a tett számít hanem az hogyan írnak róla."

Nem az írás, hanem a KÖRÜLMÉNYEK a mások basszus. Ennyie nem lehet gyenge felfogású...

Adott egy tett: leszúrok egy embert.

Szerinted ez mindig ugyanaz bármilyen körülmény, kiváltó ok, stb. esetében?

Mert szerintem nem mindegy, hogy ezt az embert előre eltervezetten, másokat fenyegetve szúrtam le, vagy esetleg ez az ember gépfegyverrel betört a házamba éjjel és én önvédelemből szúrtam le.

És nem az eset leírásától, hanem előzményeitől, körülményeitől függ.

Neked minden józan ítélőképességedet elnyomta az USA, meg nyugat gyűlöleted. Döbbenetes értékrend zavarban szenvedsz.

_pampa 2014. 09. 25. 11:26
Előzmény: #3836  Törölt felhasználó
Látod pont ez az amiről írtam. Nem a tett számít hanem az hogyan írnak róla.

Persze, hogy nem szándékos a civil áldozat, de törvényszerű ha éjszaka bombázol családi házat.

Bombával, rakétával nem lehet harcolni a terrorizmus ellen. Egyedül azt lehet elérni, hogy egy turista sem érezheti biztonságban magát.
Megvan az első francia áldozat is.

"Újabb túszt, ezúttal egy francia turistát fejeztek le Algériában az Iszlám Állam fegyveresei – ő már a negyedik kivégzett civil. "
Törölt felhasználó 2014. 09. 25. 10:58
Előzmény: #3835  _pampa
Nyilván nem szándékos a civil áldozat. Mit nem értesz ezen?
_pampa 2014. 09. 25. 10:48
Előzmény: #3834  Törölt felhasználó
Értem,véletlenül lőnek rakétát,dobnak bombát családi házra.
Törölt felhasználó 2014. 09. 25. 10:23
Előzmény: #3832  _pampa
Az egyik egy ok (és szándékos), a másik következmény (és a leírt esemény annak nem szándékos része). Ne mosd össze a kettőt.
_pampa 2014. 09. 25. 10:18
Előzmény: #3832  _pampa
Nem az olajfinomítót kell bombázni hanem azokat az országokat kell büntetni akik megveszik az olajat!

Fejlett a műhold megfigyelési rendszer,lehet tudni ki a vevő!

szvsz

"Az Egyesült Államok és arab világbeli szövetségeseik folytatják a légi hadjáratot Szíriában az Iszlám Állam ellen, és légicsapásokat mértek a dzsihádista szervezet kezén lévő olajfinomítókra. John Kirby ellentengernagy a CNN hírtelevíziónak elmondta, hogy a koalíciós erők 12 célpontra mértek csapást, köztük olajfinomítókra is, amelyek naponta akár kétmillió dolláros bevételhez juttatják az Iszlám Államot."
_pampa 2014. 09. 25. 10:11
Előzmény: #3831  pampa
A brutális terrorizmus az amikor egy adott hadi területről tudósítást készítő ellenséghez tartozó újságírót lefejeznek!

Amikor megölnek egy gyermeket légicsapás során az csak sajnálatos baleset amiért a felelősség a gyermek családját teheli.

Eljutott a világ kommunikációja erre a szintre.
Nem a tett számít hanem az, hogyan írják meg.

"Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet legalább 14 harcosa és öt civil, köztük egy gyermek is életét vesztette Szíria északi és keleti részén – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű londoni emigráns csoport."

szvsz
pampa 2014. 09. 24. 07:07
Előzmény: #3830  Törölt felhasználó
"Törökország védelmével elvben indokolható lenne még a szír támadás is. Sőt ha igaz, akkor a NATO-nak kötelessége tenni, márpedig Irak behívta őket, Törökország pedig szintén részt vesz az akcióban. "

Ezek szerint amikor Izrael nemzetközi vízen megtámadta a Török segélyhajót és megölt 9 embert jogosan bombázták volna?
Esetleg bármilyen másik ország ellen végrehajtott izraeli támadás után minden egyéb felhatalmazás nélkül törvényes csapást lehet mérni Izraelre vagy más agresszor országra amely támad egy szuverén államot?

Látod ezt nem értem én,egyes válaszcsapásoknál kell az ENSZ határozat egyes akcióknál pedig nem.

Annyira világos a kép, sajnálom ha nem látod a kialakult két szintű új világot.

szvsz
Törölt felhasználó 2014. 09. 23. 20:59
Előzmény: #3829  pampa
A fél arab világot az iszlám állammal kapcsolatban mondtam és még nem is soroltam fel a teljes listát.
És még így is öt és ezen kívül ott van Szíria, Irak és Törökország a térségből.

A jelenlegi szír helyzet már kérdés... különös tekintettel, hogy nem egyértelmű ezért lehet alkudozni... Irán, ha jól hallom, most pont ezt teszi.

Irak és Törökország védelmével elvben indokolható lenne még a szír támadás is. Sőt ha igaz, akkor a NATO-nak kötelessége tenni, márpedig Irak behívta őket, Törökország pedig szintén részt vesz az akcióban.

A másik oldalról viszont el kell mondani, hogy a szír kormány nem, csak az ellenzék kért segítséget... igaz, ebben az esetben közös ellenség az iszlám állam, hisz a kormány is támadja őket. Tehát, ha a beavatkozás nem is tekinthető "hivatalosan" kértnek, ártani nem árt, hanem pont használ.

Ezek után tiltakozás legfeljebb további előny kiharcolása miatt lesz. Attól függően, hogy kinek fontosabb az iszlám állammal való leszámolás.
pampa 2014. 09. 23. 20:37
Előzmény: #3828  Törölt felhasználó
Ahogyan az USA-t is annak tartja az IA.

Nem lehet, hogy az ENSZ-et pont azért hozták létre,hogy ilyen esetekben döntsön?

A fél arab világhoz pedig ennyit:

"Obama ugyanakkor külön kiemelte a közel-keleti államok támogatását, amelyek közül öt - Szaúd-Arábia, Katar, Jordánia, Bahrein és az Egyesült Arab Emírsége - részt vett az Iszlám Állam ellen közép-európai idő szerint keddre virradóra Szíria területén megindított, amerikai vezetésű légicsapásokban a Pentagon szerint.
Törölt felhasználó 2014. 09. 23. 20:10
Előzmény: #3824  pampa
Az iszlám "állam" továbbra sem szuverén állam, hanem terrorszervezet.

És felhívnám a figyelmedet, hogy még az mti, sőt a kurucok is megírták, hogy még a szíriai légierő is támadta az Iszlám "államot". A szíriai ellenzék pedig még segítséget is kért.
Úgyhogy annyira nem lehet ellenükre, ha az usákok is támadja a területükön garázdálkodó iszlám államot és nem csak "könnyű" fegyvert adnak.

És arra is felhívnám a figyelmedet, hogy a NATO és nyugat tucatnyi országa mellett a fél arab világ is az Iszlám "állam" opponense, többek között Szíria, Irak, Jordánia, Szaudi arábia, Libanon, Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Katar, Indonézia, Malajzia stb.
Sőt, még az egyik "példakép" Törökország is.

Putyinnak meg még országokban robbantgatók, meg újságírókat lenyakazgatók sem kellenek, lásd. Ukrajna esetét... nem véletlen, hogy nem mer egyértelműen a lázadók mellé állni és sunyiskodik, mert még elvi indoka sincs... ha az ukrán kormány rituálisan nyakazgatna vagy ilyesmi, akkor lenne "egál".
szivacs
szivacs 2014. 09. 23. 19:27
Előzmény: #3826  Törölt felhasználó
Lenne egy kérdésem: amit az USA és Izrael tett és te helyesled, azt, ugyanilyen szituációban más országok is megtehetik-e szerinted és te azt is helyeselnéd vagy sem?
Törölt felhasználó 2014. 09. 23. 19:23
Jól tette az USA ahogy Izrael is!
Putyin egy barom,ez a véleménye az orosz barátaimnak is.Előbb utóbb bukni fog és a történelem szemétdombjára kerül.
Törölt felhasználó 2014. 09. 23. 18:09
Én egy általános véleményt írtam több éves fórumozásod alapján. A konkrét témában nem akarok értelmetlen vitába szállni veled.
pampa 2014. 09. 23. 18:07
Előzmény: #3821  Törölt felhasználó
Látod ennyire vagy képes. Felmerült két téma és a személyt bírálod.

Az első az, hogy az USA bombázott egy független szuverén államot.

A másik pedig miszerint Izrael lelőtt egy Szír repülőt Szíria fölött.

Erre reagálsz:
Szélsőségesen USA gyűlölő vagyok.....

Amennyiben ezeket Putyin követte volna el már ácsoltatnád számára a vérpadot.... így pedig még az "ingerküszöbödet" sem érte el ez a két hír...
És még én vagyok szélsőségesen elfogult...

szvsz
pampa 2014. 09. 23. 18:01
Előzmény: #3820  Törölt felhasználó
Szerinted, szerintük pedig az. Akkor most kinek van igaza?

Én a célzott likvidálással sem értek egyet ahogyan a lefejezéssel sem.
Ellenben a "célzottan likvidáló" országokat nem bombázzák egyes országok....
Nagasakira ledobott bombáról meg ne beszéljünk,az ugye nem volt népirtás....

A nemzetközi jog be nem tartása más államok számára precedenst fog teremteni.

szvsz
Törölt felhasználó 2014. 09. 23. 16:54
Előzmény: #3818  pampa
Ecclestone, meg világszerte robbantgatott, újságírókat nyakazgatott le stb. és mindezt megúszta, mert hát ugye a gazdagok... :DD

Nem mellesleg én úgy hallottam, hogy az Iszlám Államot (is) felveti a pénz... talán ezért lehet az, hogy nem találsz kivetnivalót az ártatlan robbantgatásokban, nyakazgatásokban stb., hogy csak úgy rájuk fogták, hogy terroristák.
Törölt felhasználó 2014. 09. 23. 16:51
Előzmény: #3820  Törölt felhasználó
Pampa teljesen reménytelen eset. Akinek az értékrendje ilyen torz, aki ilyen döbbenetes kettős mércével bír, akinek USA és nyugat gyűlölete olyan szintű, hogy a nyilvánvalóan embertelen dolgokat is képes támogatni, vagy legalábbis elfogadni, azzal nem lehet mit kezdeni.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek