Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2008. 04. 16. 11:14
Előzmény: #299  Törölt felhasználó
Javaslat:

Ki kell kiálltani az 1967-es határok szerint az önálló Palesztin államot,és vissza kell engedni az izraeli területről erőszakkal elüldözött palesztinokat.
És ők eldöntik,hogy a palesztin vagy izraeli államba szeretnének lakni.

És ezekután Izraelnek mint minden szuverén országnak a nemzetközi jog normáinak megfelelő válaszcsapásra van lehetősége minden Palesztin támadás esetén.

Addig ez amit csinálnak népirtás,és nem háború.
Törölt felhasználó 2008. 04. 16. 11:06
Előzmény: #298  Törölt felhasználó
Mellesleg: az amerikai cyber-punk irodalomban a "SIN-less" (System Identification Number, lásd személyi igazolvány a jövőben, magyarul RASZ)
társadalom a favellákról lett mintázva.
Törölt felhasználó 2008. 04. 16. 11:04
Előzmény: #296  pampa
Pampa, javaslom menj el izraelbe rendőrnek, és próbáld megelőzni az öngyilkos robbantásokat humánus rábeszéléssel.
Valamint a rakétázókat fogd el jogállamban elfogadott eszközökkel, tehát menj át Gázába, és kezdj el nyomozni.

Ezek szerint te még nem láttál brazil favellát.
Milliós nyomornegyedek a nagyvárosok szélén, mindenféle összetákolt viskók egymás hegyén-hátán.
Mivel megélni másból nem tudnak, esténként bejárnak a városba lopni, illetve drogért.
Nincsen semmi vesztenivalójuk.
A fantáziádra bízom, mi történik ha egy rendőr bemegy a favellába, hogy ő most nyomzni szeretne, mert még nincs elég bizonyíték...

Ott még háború sincs, csak éppen kezelhetetlen társadalmi különbségek.
Törölt felhasználó 2008. 04. 16. 10:59
Előzmény: #295  pampa
"ha a másik fél nem fegyverkezhet. "

Nem te írtad, hogy mindennapos, hogy rakétával lőnek izraeli területre?

Én nálam ez fegyverkezésnek minősül...

pampa 2008. 04. 16. 10:56
Előzmény: #295  pampa
Ha egy öngyilkos merénylet bekövetkezik akkor a törvény szerint lerombolják a házát.
Nos jogilag elég érdekes hogy egy 14 éves gyereknek a tettéért a szülei házát robbantják fel...

De ha az elkövető izraeli területen él és ráadásul olyan házban ahol sok Izraeli lakik akkor elég csak lefalazni a lakás nyílásait....

De ha egy olyan tömbben ahol csak palesztinok akkor robbantanak....

Izraelben a mai napig lehetséges a kihallgatások során enyhe fizikai ráhatást alkalmazni....

Demokrácia..

Idehaza pedig másik fogvatartási intézetbe viteti magát az őrizetes, ha ott nem tudnak számára kóser ételt felszolgálni...
pampa 2008. 04. 16. 10:42
Előzmény: #294  Törölt felhasználó
Ez nem háború, pampa?

Nem tudom szándékosan értelmezed e félre?
Kérdeztél valamit én meg válaszoltam rá egy kérdéssel.
Mert nem beszélhetünk háborúról akkor ,ha a másik fél nem fegyverkezhet.
Ez megszállás és népirtás.
Törölt felhasználó 2008. 04. 16. 10:13
Előzmény: #293  pampa
"A Palesztinok vásárolhatnak fegyvereket a szabadpiacon?
Mert ha nem, akkor ezek a támadások gyilkosságok.
"

Ezt nem tudom értelmezni. Ha megölök valakit, aki vehet fegyvert, akkor az nem gyilkosság? Ne haragudj, ez a logika nekem követhetetlen.

Maradva a te békebeli értelmezésednél:

Tegyük f.h. :
Magyarországon van egy csoport, aki rakétával szeretné kilőni egy másik csoport tagjait. Meg várja-e a rendőrség, amíg kilövik a rakétát?

T.f.h. kilőtték a rakétát. A rendőrök el kívánják fogni őket. A rendőröket is rakétával szeretnék fogadni, mert az úgy illendő.
Ha a rendőrség rakétával lövi ki őket, az gyilkosság?

Ez az egész logikai futam, amit bemutatsz pampa, annyira elrugaszkodott a (közel-keleti és/vagy háborús) viszonyoktól, hogy még értelmezni is nehéz...

Rakétákkal egymásnak esnek emberek/felfegyverzett csoportok, és te bírósági eljárást szeretnél az ügyben?

Brazíliában a favellákba a rendőrök is csak helikopteren mennek, és néha-néha belőnek egy rakétát. (Esténként a luxusszállodákból is látni) Ez az igazságszolgáltatás. Mert rendőrautóval nem mernek bemenni a hatóságok.
pampa 2008. 04. 16. 10:05
Előzmény: #292  Törölt felhasználó
tozsdenyul

A Palesztinok vásárolhatnak fegyvereket a szabadpiacon?
Mert ha nem, akkor ezek a támadások gyilkosságok.

Amit pedig a palesztin terroristák elkövetnek az büncselekmény ,és bíróság elé kell állítani öket éa a jog szerinti eljárást lefolytatni.

És végül:
Mi sem tehetjük meg T. P. -el hogy simán kilőjjük pedig mindenki tudja hogy bűnöző.
Törölt felhasználó 2008. 04. 16. 09:59
Előzmény: #290  pampa
"A palesztin csapásmérések gyakorlatilag már mindennapossá váltak, bár általában komolyabb károkat nem okoznak."

Ez egyébként a te jogi értelmezésed szerint mi lenne? Gyilkossági kísérlet?

Törölt felhasználó 2008. 04. 16. 09:56
Előzmény: #290  pampa
Ez nem háború, pampa?

A palesztinok mindennaposan lőnek rakétákat izraeli területre, az izraeliek pedig válaszul rakétákkal szedik le a palesztin milicistákat.

Szerintem ne a békeidőben szokásos gyakorlattal értelmezd az ottani eseményeket, mert már jónéhány éve nincs ott béke.

A mindennapos rakétahasználat mindkét fél részéről szerintem békeidőben meglehetősen furcsa gyakorlat.
pampa 2008. 04. 16. 09:46
Előzmény: #289  Törölt felhasználó
Ez nem gyilkosság?

Életét vesztette egy motorkerékpáros kedd este a Gázai övezet északi részén annak következtében, hogy eltalálta egy izraeli harci gépről kilőtt rakéta. Palesztin források szerint az áldozat, Mohammed Gauszajn, az Iszlám Dzsihád szervezet egyik helyi parancsnoka volt. A férfi életét a Dzsabalíja menekülttábornál oltotta ki a lövedék.

Az izraeli hadsereg megerősítette a támadás tényét. Az zsidó állam légiereje egyébként hétfőn este is végzett egy palesztin milicistával, Ibrahim Abu Olbával, a Demokratikus Front Palesztina Felszabadításáért (DFLP) szervezet egyik 42 éves helyi vezetőjével, mert a férfinek több, a Gázai övezetből kiinduló izraeli célpontokra irányuló rakétatámadáshoz volt köze, és újabbak megtervezésén munkálkodott.

Az izraeli erők gyakran mérnek csapásokat gázai célpontokra azzal az indokkal, hogy a zsidó állam területe elleni támadókat igyekeznek likvidálni. A palesztin csapásmérések gyakorlatilag már mindennapossá váltak, bár általában komolyabb károkat nem okoznak.
Törölt felhasználó 2008. 04. 15. 20:57
Előzmény: törölt hozzászólás
HERCEGEM !

milyen igazad van !

Az egyenlőbbek a Gellért hegyet is megszállták...érdekes módon a pénzszedéshez felállított kapukat - annakidején - csak a turista szezon végén voltak hajlandók eltávolítani...

Érdekes lenne egy új "Ki-kicsoda"...
Évekkel ezelőtt jelent meg egy grafiti:

"KINEK A FIA A MAFFIA?"

ma már tudható a válasz is!
Törölt felhasználó 2008. 04. 15. 20:52
A globalizáció folytán számunkra ez szinte a kertek alatt settenkedő veszélyt hatástalanítana...

A bomba már nálunk is ketyeg!

És erre a leminősítések és utalások még rá is erősítenek: az elkövetkező két hónap a hazai piacon is döntő jelentőségű lehet!
Forrás: Figyelőnet/TUDÓSÍTÓ

A cikkem január óta mitsem veszített aktualitásából, SŐT !
-bubu-
-bubu- 2008. 04. 15. 17:33
Előzmény: törölt hozzászólás
mondjuk én nem a bal bástyára tenném a parabolát:o)))
kissherceg 2008. 04. 15. 17:26
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 04. 15. 16:31
Előzmény: #284  pampa
bővebben:link

hallottam,hogy ezek az ingatlanok össze vannak győjtve különféle adatbázisokba.
Tudna valaki egy linket küldeni hol keresgéljek?!
pampa 2008. 04. 15. 14:39
Előzmény: #283  Törölt felhasználó
Nem engedték át a Gázai övezetbe a közel-keleti térségben járó Jimmy Carter volt amerikai elnököt.

A politikus a ciszjordániai Rámalláhban közölte, hogy engedélyt kért a belépésre a Hamász palesztin mozgalom által ellenőrzött Gázai övezetbe, de kérelmét elutasították. Carter nem említette név szerint Izraelt mint kérelmének elutasítóját, de az Izrael és az övezet közötti átkelők forgalmát a zsidó állam ellenőrzi.

Ehud Olmert izraeli kormányfő és más vezetők (Simon Peresz államfő kivételével) nem fogadták az amerikai exelnököt: magára haragította ugyanis az izraeli kormányt azzal a tervével, hogy Szíriában találkozik Háled Mesaal Hamász-vezetővel, valamint korábban azzal, hogy egy 2006-os könyvében "apartheidrendszernek" nevezte a megszállt palesztin területeken folytatott izraeli politikát.
Törölt felhasználó 2008. 04. 05. 21:28
Törölt felhasználó 2008. 04. 05. 20:29
Előzmény: #281  Törölt felhasználó
Pl. engem.
Törölt felhasználó 2008. 04. 05. 19:51
Előzmény: #280  pampa
Mit csodálkozol? Ki a francot érdekelnek a gyümölcsfák?

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek