Igen, később megnéztem a hivatkozott előtti beírásokat is és bennem is ez a gondolat fogalmazódott meg...
Csak hát a hivatkozás (előzmény) ment erősen mellé, de lehet, hogy csk véletlenül nyúltál mellé...
---
Ott te irtad, hogy gondoljon bárki bármit, én erre gondoltam. (Nem követtem, hogy te megszálló vagy megszállott oldalon állsz-e, mint ahogyan azt sem, hogy azberőszakos megoldások mentén mennyire vagy erőszakpárti...)
De aztán folytatódott a gondolatmenet (amiből örömmre kimaradtam) és láttam, hogy egyinkünk sem ért egyet ezekkel a módszerekkel, de ellentétben velem*, te a megtorlás (majdnem?) minden (legalábbis a később leírttat mindenképpen) formáját tolerálod...
* mert az erőszak erőszakot szül, ezért nem helyes a megtorlás minden formáját elfogadni, ha néha az ember még azt is kívánja...
Vagy velem lett valóban valami hiba vagy te nyúltál már megint nagyon mellé...
Mit is értsek a nekem szegezett kérdés alatt???"
LET
Hát elég későn olvastad...
Nem értem, hogy mit nem értesz.
Belinkeltem egy hírt, mely szerint egy állat palesztin izraeli gyerekeket gyilkolászott egy iskolában s ráadásul ezt honfitársai utcai örömtánccal ünnepelték.
Erre írtam, hogy ez mindent elmond az arabokról és mindenki vonja le a következtetést.
Erre te kikérted magadnak, hogy én egyetértek ezekkel a módszerekkel, mert az ilyen terror semmire sem lehet válasz.
Erre kérdeztem rá, hogy beszámítható vagy-e, esetleg rendkívül cinikus, netán csak viccelsz.
Izrael három legnagyobb megújuló vízforrása – a Kineret-tó, a ciszjordániai hegyek alatti és a tengerparti felszín alatti vízrétegek - az elmúlt négy év száraz időszaka következtében tíz éve nem tapasztalt szintűre apadt és veszélyesen közel áll ahhoz a kritikus mennyiséghez, ami után az ivóvíz kitermelése már nem biztonságos.
Shimon Tal, a Nemzeti Vízügyi Hatóság elnöke arra figyelmeztetett, hogy ha „az izraeli vízforrások tükre”-ként emlegetett Kineret-tó szintje az ún. piros vonal alá csökken, súlyos környezeti károk következnek be: sós tengervíz jut az ivóvízkészletekbe, ami lehetetlenné teszi a biztonságos kitermelést. Hasonló a helyzet a felszín alatti vízforrásokkal is, amelyek mellett a Jordán és néhány kisebb folyó, illetve két sótalanító üzem biztosítja az izraeliek növekvő vízszükségletét.
25 páncélozott járművet szállít Oroszország a Palesztin Hatóságnak - jelentette az AFP szombaton. Az ügyletre Izrael is rábólintott, noha nagyobb tétel vásárlását már nem engedélyezte.
A páncélozott járművek szállításáról szóló megállapodást, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter írta alá a palesztin vezetéssel. Az eredeti tervek még 50 ilyen eszköz szállításáról szóltak, de az izraeli vétó miatt végül csak 25 érkezhet. Izrael ugyanis attól tart, hogy a járművek a palesztin militáns szervezetek kezére kerülhetnek.
Az első darabok a következő napokban érkeznek Jordánia felől Ciszjordániába. A páncélosokat nem szerelik fel nehézfegyverzettel. Izrael decemberben éppen amiatt tartott vissza egy hasonló szállítmányt, mert azt "extrákkal" szállította Oroszország.
Afgán civileket lőttek agyon amerikai katonák
MTI2008. 03. 19., 9:28
eszközök:
Hat civil - köztük két gyermek - vesztette életét egy kelet-afganisztáni falu elleni amerikai támadásban. A helikopterrel érkező katonák lerohantak két házat, a támadás során lelőtték két család összesen hat tagját. A tartomány kormányzója éppen a közelmúltban kérte a hadsereget, vigyenek magukkal helyieket a feltételezett terroristák elleni éjszakai rajtaütésekre, mert akkor kevesebb lenne a tévedés.
Forrás: Getty Images
Kormányellenes tálibokra vadásztak a katonák (képünk illusztráció)
Ajánlat
* Bush katonákat kér Afganisztánba
* Harry herceg elhagyta Afganisztánt
* Közel ezer emberrel végzett az afganisztáni fagy
Amerikai erők támadtak meg szerdára virradó éjjel egy kelet-afganisztáni falut, az akcióban hat helyi vesztette életét, köztük két kisfiú és egy nő - közölte az érintett Host tartomány kormányzójának szóvivője. A katonák két szomszédos házat rohantak le, és az itt élő, egymással rokonságban lévő két család tagjait lelőtték. A három megölt férfi egyike határrendőrként dolgozott a Pakisztánnal szomszédos határtérségben.
Azt egyelőre nem tudni, tévedés okozta-e a civilek halálát. A NATO vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) egy tisztségviselője megerősítette a támadás hírét, de nem fűzött magyarázatot hozzá, mindössze annyit mondott: hivatalos közleményt adnak majd ki az ügyben.
Egy falubeli nő szerint a támadás nem sokkal éjfél után kezdődött és egy órán át tarthatott. Az áldozatok egyik családtagja szerint először néhány katona jött egy tolmács kíséretében, majd továbbiak érkeztek helikopterrel. Az amerikai katonák az akcióban őrizetbe vettek két férfit.
Az áldozatok temetésére összegyűlt tömeg nyíltan tüntetett a rajtaütés ellen. "Csatlakozni fogunk a dzsihádhoz" (az iszlamisták szent háborújához), "Halál Bushra" - skandálták a felháborodott helyiek. A kicsiny tartomány ahhoz a Pakisztáni közeli térséghez tartozik, ahol a feltételezések szerint a kabuli kormány megdöntéséért harcoló tálib fegyveresek és al-Kaida-harcosok egy része rejtőzik.
A tartomány kormányzója, Arszallah Dzsamal nemrég szólította fel az amerikai erőket, hogy kérjenek afgán segítséget, ha éjszakai támadásra készülnek, mivel így szerint mérsékelhetnék a tévedéseket. Hamid Karzai elnök évek óta tiltakozik az ellen, hogy az országban harcoló amerikai haderő szerinte kétbalkezes módon hajtja végre a terroristák elleni akcióit, amelyekben gyakran békés polgári lakosok vesztik életüket
Tucatnyi palesztin, köztük az Iszlám Dzsihád négy tagja sebesült meg kedden a Gázai övezetben egy izraeli légicsapás következtében palesztin kórházi forrás szerint.
A csapás célpontja egy gépkocsi volt, amelyben a radikális szervezet négy tagja utazott. Ők súlyosan megsebesültek. A többi sérült egyszerű járókelő volt.
Az izraeli hadsereg szóvivője közölte, hogy a Dzsihád két olyan tagját vették célba, aki Izrael elleni rakétatámadásokért felelős. Ők irányították február 25-én azt a támadást, amely súlyosan megsebesített Szderót városban egy izraeli gyereket, akinek a lábát később amputálni kellett.
Ugyanennek a sejtnek három más tagjával szombaton számoltak le Gázában - emlékeztetett a szóvivő.
Az új tervek értelmében Izrael 750 lakásból álló új telepet épít a megszállt Ciszjordániában, Jeruzsálem közelében.
Az elképzelést vasárnap bejelentő kormányzati tisztviselők szerint a lakások a Givat Zeév-telepen épülnek fel. Az izraeli rádió úgy értesült, hogy az ultraortodox Sasz Párt a koalíció felrobbantásával fenyegetőzött, amennyiben a kormány nem hagyja jóvá az új lakások építését. A bejelentés három nappal azután hangzott el, hogy egy palesztin fegyveres agyonlőtt nyolc diákot egy nyugat-jeruzsálemi Talmud-iskolában. A tanintézmény nevét gyakran a ciszjordániai telepes mozgalom vezetőivel hozzák kapcsolatba.
Az építésügyi minisztérium szóvivője elmondta: a döntés a miniszterelnökkel történt konzultáció után született meg. Ehud Olmert tavaly megtiltotta a minisztériumoknak, hogy a jóváhagyása nélkül megbízást adjanak új zsidó telepek építésére a Jordán folyó nyugati partján. Izrael ragaszkodik hozzá, hogy a palesztinokkal kötendő bármely békemegállapodás után is megtartsa Givat Zeévet, ahol mintegy tízezer állampolgára lakik. Az Olmert-kormány által Ciszjordániában vállalt telepépítési tilalom nem vonatkozik olyan területekre, amelyeket Izrael Jeruzsálem részének tekint. A szent város határait kiterjesztették azután, hogy Izrael az 1967. júniusi, hatnapos háborúban elfoglalta Jeruzsálem arabok lakta keleti szektorát. Évekkel később a zsidó állam bekebelezte Kelet-Jeruzsálemet, ezt azonban a nemzetközi közösség mindmáig nem ismeri el.
Re: OTP részvényesek ide! Előzmény válasz erre 03.07
es az tukrozodik is az arcon..:)
gagyigalibego
Jelzés a moderátornak
Mr. President-nek szerintem üresebb belül a fej mint a tök Haloween-kor :-)
rapista
Jelzés a moderátornak
Erdemes a CNN fooldalara pillantani. Mr. President megmondja a frankot. Az az arc, amit vag hozza.....
gagyigalibego
Mi lesz veled világ?
Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.
Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.
link