a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Olvasd el, offshort mit írt, ő azt állította, hogy 15%-nál függesztés volt. Én erre reagáltam. A személyeskedést pedig fejezd be. Attól, hogy hőbörögsz, még nem lesz igazad.
Olyan vagy, mint Fletó a prímszámokkal, segítesz abban, amiről fogalmad sincs, csak próbálod fitogtatni azt a tudásod, ami nincs! Nem tudsz szöveget értelmezni, csak hajtogatod a baromságaidat. És hol beszéltem én napi felfüggesztésről, hol állítottam azt, hogy nem indult újra a kereskedés? Idézd be ha tudod okoska. A tényeket írtam le. Te már a szöveg értelmezésnél elbuktál mert olyat akarsz nekem tulajdonítani, amint nem írtam és nem mondtam. Itt a haverod, vele beszélgess: https://www.youtube.com/watch?v=5BMA3UIVBaM
Itt egyedül te nem vagy képben haver. Értelmezd amit leírtál - ha képes vagy rá egyáltalán - bazdmeg: Ezt írtad: "Korábban effektíve leállították a kereskedést a limit elérésekor 2000 óta ilyen nincs, csak limiten kívüli ajánlatot nem lehet bevinni, de a kereskedést NEM állítják le." Semmilyen ajánlatot nem lehetett bevinni az OTP-re és a MOL-ra a felfüggesztést követően te idióta!
Segítek a megfejtésben: 2008 októberében az OTP-t -10%-on pár percre felfüggesztették, de utána a kereskedés újraindult és a 15%-os napi limitnél 2008-ban már rég nem volt végleges napi felfüggesztés! . Egészen durva, hogy az alapokkal sem vagytok tisztában.
Hűha... Tényleg ennyire nem vagytok képben a kereskedés alapjaival sem? . Nézzetek utána, mit jelent: . - A kereskedés néhány perces felfüggesztése? . - Az ajánlati ársáv. . - Mi történik a napi limit elérésekor? És mi történt korábban... . - Mit jelent a kereskedés tényleges felfüggesztése?
Jól elvitatkoztok itt hülyeségekről. Elárulom, hogy 2008.10.08-án reggel 9:50 perckor fefüggesztették az OTP kereskedését (a MOL-t 10:02 perckor), semmilyen ordert nem tudtál bevinni, kötések sem jöttek létre. . Azt hiszem a BÉT honlapja elég autentikus forrás, ott írva vagyon 2008.10.08 9:50-kor: "Az OTP értékpapír/termék kereskedése felfüggesztésre/szüneteltetésre került." . Hogy ezen mit kell érteni, arra A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársasát Általános Üzletszabályzatának 5. könyve ad választ, amely a kereskedési szabályokról rendelkezik. A IV. rész 39.2 pontja kimondja: . "A tőzsdei kereskedés, illetve Tőzsdei Termék kereskedésének szüneteltetése, és Felfüggesztése során a szüneteltetéssel, illetve a Felfüggesztéssel érintett Tőzsdei Termékre vonatkozóan Ajánlat nem tehető és nem módosítható, ügylet nem köthető." Attól, hogy valaki nincs tisztában a tőzsde szabályaival, semmit nem jelent, ettől még lehet valaki kiváló kereskedő. Elegendő egy megfelelő kereskedési rendszer és üzemeltetésének a képessége. Lefogadom, ha Warren Buffetet megkérdezzük, hogy tisztában van-e a BÉT szabályaival, nemleges választ kapnánk, talán még a kosárból sem tudna felsorolni 5 részvénynél többet, de nem is kell neki, mert minek foglalkozzon ilyesmivel, más ligában focizik. Ha valaki nem kereskedik a BÉT-en, tök felesleges átnyálazni ezer oldalakat róla és bemagolni mindent, semmi értelme, többet ér ha fejleszti magát és a stratégiáját, vagy ha értékalapon fektet be, akkor ismeri a kiszemelt vállalatok számait.
De ez nem azt jelenti, hogy a kereskedést LEÁLLÍTJA a tőzsde. Hűha, neked a szövegértéssel is gondjaid vannak... Korábban effektíve leállították a kereskedést a limit elérésekor 2000 óta ilyen nincs, csak limiten kívüli ajánlatot nem lehet bevinni, de a kereskedést NEM állítják le. Kötés lehet, hogy nem jön létre, de a kereskedés nem szünetel. . Nagy a baj. Egyre inkább érvényes a korábbi megállapításom: nem valamiféle elvi értékrend, világnézet mentén van a törésvonal, hanem szimplán iskolázottsági, tájékozottsági dimenzió határozza meg a véleményt... . Durva, hogy kiderült rólad, hogy egy tőzsdei fórumon az alapokkal sem vagy tisztában.
"Amennyiben egy papír előző napi záróárához képest több mint tíz százalékot esne, úgy a rendszer maximum tíz percre automatikusan szünetelteti kereskedését. Az újraindítás után a BUX-papírok, illetve az "A" kategóriás részvények esetében maximum 15, míg a "B" kategóriás, illetve a BUX-ban nem szereplő részvények esetében maximum 20 százalékos elmozdulás lehetséges, ennél nagyobb mértékű ármozgásnál a rendszer nem engedi létrejönni az ügyletet."
mé' NEM ? , mert igazam van okoska? nézz csak utána , 2008-ban még leállitották a kereskedést + - 15% ban , nyugodtan nézz utána , majd meglátod mekkora blfsz vagy !
Mi lesz veled Magyarország?