a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
A szabad piacgazdaság elég veszélyes lehet arra a 80-90 %-ra, aki nem a szerencsés oldalra került. Az államnak jelentős szerepe van, hogy ezeket a szélsőségeket tompítsa, ezt a skandináv modell igazolja a legjobban, amit ha jól tudom szociális piacgazdaságnak hívnak.
így visszatekintve az utóbbi 100 évre jobb lett volna ha az állam sohasem száll be ebbe semmilyen formában sem persze abban egyetértünk, hogy most már nagyon fájdalmas lesz a valódi piaci viszonyokhoz való visszatérés
az USA "piac" lényegében egy államilag kialakított, agyonszabályozott, agyonszubvencionált fasiszta rendszer... 100 Years of US Medical Fascism https://mises.org/library/100-years-us-medical-fascism az egészségügyi piacot nagyságrendekkel jobban kéne deregulálni mint a jelenlegi USA gyakorlat... és a szubvenciók pusztító, piactorzító hatásával is érdemes lenne szembenézni...
a rossz adatok miatt én inkább az önpusztító életmódot okolnám (alkohol, cigi, egészségtelen ételek, mozgásszegény életmód, stressz) és kitérnék arra, hogy ez az életmód jelentős részben az állami oktatás - hosszú évtizedek alatt összehozott - eredménye
Sokkal bonyolultabb vagy, ha nem érted a születési és halálozási adatokat! Te még azt is elhiszed, hogy az Orbáni az oka, hogy a sok UNIOs potentát baromságait is Magyarországon keresztül nézetik! - Olyan okos vagy hogy percre pontosan meg tudod állapítani hányan halnak, születnek és hányan gazdagodnak 4 év alatt! - Dobd el a hitedet! Legyél inkább ateista! Jönnek majd az okos gondolatok is, ha eldobod hitedet!
Törölt felhasználó2018. 02. 12. 21:06
A születéskor várható élettartam azokra vonatkozik, akik éppen most vagy akkor születnek(-tek), amikor ezeket a számokat közlik. Akik 50 éve születtek, azokra az akkori várható élettartam vonatkozik. Csak azért írom, mert a körömben senki nem élt eddig a férfiak közül, még a 70 sem jön ki sehogy. A nőknél inkább jönnek magas vagy hasonló számok.
Az utolsó 4 évben miért csökkent a várható életkor, te nagyon bonyolult? Az egészségügy lezüllesztése pont ezt a hatást okozza. De ezt garantáltan te is fogod tapasztalni, ha csak el nem üt téged a villamos.
"Tavaly kissé nőtt, az előző évi 75,7 évről 75,9 évre emelkedett a születéskor várható élettartam Magyarországon, de még így sem sikerült elérni a 2014-es szintet, ami 76 év volt - írta a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivataltól (KSH) kapott adatok alapján" Erre varrjál gombot hazudós.
Mi lesz veled Magyarország?