Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 23:42
Előzmény: #32572  Törölt felhasználó
Ja és mégegy nagyon fontos gondolat:

Orbánék Gyurcsánnyal és Bajnaival ellentétben példanélküli lehetőséget kapott. 2/3-os parlamenti többséggel és 50% feletti támogatottsággal BÁRMIT megtehettek volna. Példanélküli felhatalmazást kaptak az emberektől és bizalmat is a piacoktól is. Ilyen helyzetben óriási bűn, hogy nem vagy alig történt lépés valódi hiánylefaragásra.
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 23:29
Előzmény: #32576  Törölt felhasználó
Erre írtam, hogy több mint gáz a 2009-es mélypontokat hazai folyamatként értelmezni egy ilyen fórumon. Aki ezt teszi, az vitaképtelen. És ha mindezt nem egy kezdő tapogatozó tudatlanságával, hanem olyan durva személyeskedésekkel tarkítva tudatosan teszi, mint tszabo, nos azzal foglalkozni sem érdemes.
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 23:28
Előzmény: #32574  Törölt felhasználó
bocs, 2007 Gyurcsány, de ő is mszp-s:)
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 23:27
Előzmény: #32574  Törölt felhasználó
bocs, 2007-ben természetesen Gyurcsány volt a min. elnök,de ő is mszp-s:))
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 23:22
Előzmény: #32570  szivacs
AA (Alcoa a gyengébbek kedvéért:)))
2008: 44USD 2009: 5 USD..biztos ott is a komcsik voltak a háttérben:)))
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 23:17
Előzmény: #32573  szivacs
Segítek:

""tele van a tököd" valós adatokkal, tényekkel? Nem tudod feldolgozni, hogy a +-ból
Bizony sokan vannak így ezzel!
Sajnos a tények makacs dolgok - bár ki lehet rajtuk akadni, de aztán miután lecsillapodtál, nem tehetsz mást, minthogy elgondolkodsz rajta, majd utánanézel, hogy hogyafenébe is lesz a többletből hiány?"

A megoldás: a kamat. Ilyen az adósságcsapda. De arról, hogy korábban sokkal többet költöttünk, mint lehetett volna, ki tehet, mi vagy azok akik hiteleznek bennünket, esetleg a marslakók?
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 23:15
Előzmény: #32573  szivacs
a tények makacs dolgok, ez igaz, akkor ezt nézd meg:
1988 1 USD 51,4 Ft Miniszterelnök: Grósz, Németh
2007 OTP 10000 Ft Miniszterelnök: Horn
ezek is tények....csak éppen baromság úgy interpretálni a tényeket, ahogyan ti teszitek:)
gondolom a tőzsdéhez nem sok közötök van:)))
szivacs
szivacs 2011. 12. 07. 23:08
Előzmény: #32562  bigyula
"De, tele van a tököm azzokkal a dumákkal, hogy "a költségvetés elsődleges egyenlege pozitív", a "külker többlet x milliárd euro". Mégpedig azért, mert mindezek ellenére egyre nagyobb szarban vagyunk. Lehet, hogy nem ezeket a számokat kellene nézni?"

"tele van a tököd" valós adatokkal, tényekkel? Nem tudod feldolgozni, hogy a +-ból hogyafenébe lesz - ???
Bizony sokan vannak így ezzel!
Sajnos a tények makacs dolgok - bár ki lehet rajtuk akadni, de aztán miután lecsillapodtál, nem tehetsz mást, minthogy elgondolkodsz rajta, majd utánanézel, hogy hogyafenébe is lesz a többletből hiány?
Úgy, ahogy otthon is: a legtöbb ember egyre többet dolgozik és mégis egyre kevésbé tud kilábalni a gondjaiból, sőt inkább még szaporodnak, súlyosbodnak is a problémái, ahelyett, hogy a több munkájának köszönhetően enyhülnének, fogyatkoznának.
Lehet emiatt káromkodni, be lehet párszor rúgni, lehet nagyokat veszekedni az asszonnyal, leüvölteni a gyerekeket, de előbb-utóbb el kell azon gondolkodni, hogy vajon miért is van ez így és mit is kellene tenni, hogy ne így legyen....
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 23:05
Előzmény: #32570  szivacs
Szivacs, mivel te egy éve nem reagálsz (mert elmenekültél néhány kérdésem elől), ezért értelmetlen neked válaszolnom. Tszabot meg ignorálom, ha nem moderálják ki, akkor is. Neked azonban mégis válaszolok röviden:

1. A leírt valóban tényeket egyrészt sohasem vitattam. Én nem szoktam vitatni a tényeket.
2. 2008-2009-ben mintha lett volna egy globál pánik 6600-as DOW-al, ami most 11000 feletti, meg 3600-as DAX-al, ami most 6000. És akkor volt ugyanúgy 317 Ft az euró mint most, ilyen pánik nélkül (ez pontosan kifejezi, hogy a mostani Ft esésnek csak egy része globál hatás, a másik hazai).
3. Akkor a régiós devizák együtt mozogtak (nézd meg az 5 éves CZK és PLN chartot is). Az elmúlt 3 hónapban a Ft 5-10%-al ALULTELJESÍT. Ez tény. Én pedig ennyit állítottam.
4. 12%-os költségvetési hiány sose volt (legalábbis '96 óta). Most meg úgy lesz 3 alatt, ami valóban nagyon jó (ha csak a számot nézem), hogy ebből 530 mrd EGYSZERI bevétel (MNYP elköltés) és további 400 mrd, ami az MNYP-k miatt felszabadult. Azaz pusztán az állami gazdálkodást nézve Bajnai 4%-ához képest most 6% lenne a hiány.
5. Sose mondtam, hogy az elmúlt 8 évben minden király volt. Gyurcsányt ráadásul nem is kedveltem. Bajnai tevékenysége az, amivel elégedett voltam. Ő azonban 2009 márciusában lett miniszterelnök, így aligha lehet az ő tevékenységének betudni a 2008-2009 márciusa közötti Ft esést.

Hát csak ennyit csúsztatott tszabo az ordenáré személyeskedései mellett. Szivacs te most tipikusan úgy viselkedsz, mint ami az egész jobboldal visszatérő hibája: véded a védhetetlent. Te ennél értelmesebb vagy.
szivacs
szivacs 2011. 12. 07. 22:53
Előzmény: törölt hozzászólás
"(#32567) Re: segítő kezek
Értékelés: +1
előzmény (#32565: tszabo59) | válasz erre | Ma, 20:51
Meg is jött az "érvelés".
2009 az nem számít.
Az nem év. Törölték az mszp-s naptárból.
Utólag , visszamenőleg, szokásuk szerint.
Ja és az elvtárs tapad.
Hiába a 3/3-as rutin.
Na meg valaki magyarázza már el ennek a sorvadt agyú AVH-s verőlegénynek, mi a különbség a beszélgetés és a kihallgatás között.
tszabo59"

Íme itt a példa a technikára:
a te tényed nem tény, a te adatod nem jellemző és aki ilyen (számukra nem megfelelő adatot) hoz elő, az már ezzel bizonyítja, hogy mennyire elmaradott szakmaiatlan véglény őmegfellebezhetetlen tutimegmondóihoz képest, aki nem is méltó arra, hogy érveket mondjanak neki, elegendő az exkatedra kinyilatkoztatás és kussneki 1-es oszt' PUNKTUM!

"...mi a különbség a beszélgetés és a kihallgatás között." - ez nagyon ült! :-)))
szivacs
szivacs 2011. 12. 07. 22:42
"(#32565) Re: segítő kezek
Értékelés: +1
előzmény (#32561: tszabo59) | válasz erre | Ma, 20:37
Pár tény.
Nem az mszp-seknek bizonyításként.
Inkább azért, hogy a hazugságaik közé valós adat és tény is kerüljön.
Nem éri meg a fáradságot beírni, előre tudom.
Ráadásul elérhető lenne bárki számára.
Eur/Huf
link
2009 tavaszán hasonló értéken volt.
Ráadásul akkor 228-ról szállt el 315 közelébe fél év alatt.
Vajon ki volt akkor kormányon?
Otp:
link
1500Ft 2009 tavaszán.
Ki volt akkor kormányon?
Miért nem akkor verték a nyálukat az mszps agyhalottak?
Államadósság az maradt 82%, illetve ahogy erősödött a forint valszeg ismét kevesebb.
Tehát ez a mutató sem rosszabb mint a kormányváltáskor.
Ja hogy másfél év alatt nem fizettek vissza 100Mrd dollár adósságot , ezért példás büntetést érdemelnek.
A költségvetési hiány soha nem volt ilyen alacsony.
Gyurcsányék alatt 12%-is volt ma kb negyede.
Aki nem tudja mi az összefüggés az államadósság és a hiány között majd utána néz.
Szerintem a legfontosabb adatok, de biztos vagyok benne az mszpsek előfognak rángatni valami 20-ad rendű semmiséget , már csak a pufajka védelmében is.
Részemről ezzel be is fejeztem.
Nem érintkezem ezzel a mocskos csürhével.
Aki itt van pár normális ember, nekik is ezt javaslom.
Semmi értelme velük szóba állni.
Azért legyen már egy minimális erkölcsi szint.
Nálam van.
Csodálom hogy a Portfólió. hu moderátora még nem tiltott ki.
Mivel annyira pártatlan , és maximálisan követi a jogszabályokat.
tszabo59"

"adat és tény" - jól látod, vannak akik ezekről csak akkor hajlandóak tudomást venni, ha az ő prekoncepciójukat látszanak alátámasztani.
Amikor olyan adattal, ténnyel találkoznak, amelyik nem illik bele a féloldalasított virtuális világukba, akkor a világ hülyéjének bélyegzik azokat, akik hajlandóak tudomást venni a valóság általuk eltakarni kívánt részéről is.
Kidolgozott és egyben jellemző technika egy hamis világba szédítéshez.
szivacs
szivacs 2011. 12. 07. 22:20
Előzmény: #32558  bigyula
"komolyan, nekünk ez EU nem tud xaros 5 milliárdot dobni, a görögöknek meg 20* több se gond? hitelre gondolok.

igazán előnyös nekünk ez a tagság...

lazarus"

egykor innen indult az összehasonlítás...

De mindegy is, ma kinyilatkoztatták, hogy a görög haircut egyszeri és megismételhetetlen!
(és ez teljesen biztos - még idén...)
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 21:19
Tszabo, szokásomnak megfelelően megírom ide, hogy a te minősíthetetlen személyeskedéseidet jeleztem a moderátornak. Néhány jópofának is elmenő beszólás nem szokott érdekelni, de amit te művelsz, azt kikérem magamnak. A kocsmában társalogj így a haverjaiddal.
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 20:51
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 20:39
Máris javítom magam: ellenvélemény ennél azért többet tudott. Amiket írtál, a csúsztatások magasiskolája. Most arról nem is beszélek, hogy 2009 tavaszát venni pénzügyi termékek árában összehasonlításnak bázisul... Hát ez önmagában 1-es.
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 20:37
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 20:35
A sértegetés helyett inkább válaszolj (az elkullogást a kérdések előli elmenekülésre értem).

Válaszolj: voltál 2009-ben a vizitdíj ellen szavazni?

(amúgy rájöttem ki vagy, vernyúl, ellenvélemény legújabb klónja)
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 20:33
A jelek szerint éppen szivacs az, aki nincsen tisztában a külker. és a költségvetési egyenleg különbségével.
bigyula 2011. 12. 07. 20:22
"Reménytelen.
Fogalomzavar.
Nem tudja mi a különbség a külker. egyenleg és a költségvetési egyenleg között."

Tisztában vagyok a fogalmakkal, és azzal, hogy mit jelentenek. De, tele van a tököm azzokkal a dumákkal, hogy "a költségvetés elsődleges egyenlege pozitív", a "külker többlet x milliárd euro". Mégpedig azért, mert mindezek ellenére egyre nagyobb szarban vagyunk. Lehet, hogy nem ezeket a számokat kellene nézni? Én az állam összes bevételét vetném össze az összes kiadással (az adósságszolgálattal, törlesztéssel együtt). Ha a bevétel több, akkor van miről beszélni... Azaz, van miből törleszteni.
Törölt felhasználó 2011. 12. 07. 20:11
Törölt hozzászólás

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek