Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 05. 04. 17:02

Masterplast  

link

011. április 20.-tól Masterplast Nyrt. néven működik tovább a Masterplast Group Zrt., a váltás része a társaság középtávú stratégiájának. A vállalat az első negyedévben 13,1 millió eurós bevételt ért el, amely megfelel az előzetes terveknek.

Nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult át 2011. április 20.-tól a Masterplast Group Zrt. A működési forma váltással együtt átalakult a vállalat legfelső vezetése is. Létrejött az Igazgatótanács, amely ellátja az igazgatóság és a felügyelőbizottság feladatait. Az Igazgatótanács elnöke Tibor Dávid, alelnöke pedig Ács Balázs. Létrejött az Audit bizottság is, amelyben az Igazgatótanács független tagjai - Bojár Gábor, Dr. Gara Iván, és Andrew Szőnyi - kaptak helyet.

"A jelenlegi átalakulás szerves része a vállalat középtávú stratégiájának" - jelentette ki a változással kapcsolatban Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke. "A cég fejlődése már évek óta ezen stratégia alapján történik, és amint elérkezettnek látjuk az időt újabb jelentős lépést teszünk a tőzsdei bevezetés irányába" - tette hozzá Tibor Dávid.

A Masterplast Nyrt. 2011. első negyedévében 13,125 millió eurós bevételt ért el, amely megegyezik az előzetes célkitűzésekkel, és csak minimális mértékben marad el az egy évvel korábbi, 13,302 millió eurós forgalomtól. "Elégedettek lehetünk az első három hónappal, hiszen annak ellenére, hogy az elmúlt évben végrehajtott racionalizálás miatt kevesebb leányvállalattal dolgoztunk, sikerült megismételni a tavalyi bevételt" - közölte az első három hónap eredményeivel kapcsolatban Tibor Dávid.

Háttérinformáció:

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 12 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal. A vállalat 2010-es árbevétele 85,2 millió euró volt. A társaság 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Donqatto
Donqatto szerda, 09:07
Szerintem rosszul mérték fel a piaci igényeket és ennek isszák most a levét, lehet ígéretet is kaptak az államtól hogy minden fasza lesz (de nem lett)
orbitalis szerda, 08:50
hát sztem meg szabadulni kell tőle, ha ez a helyzet, mert ez lehet a SET 2.0 vagy Ott1 2.0 story jövőre.
fci. szerda, 08:50
Előzmény: #13636  riskmanagementisnice
2027-re frankó lesz. Csak az a baj,hogy addig túl kell élni a 2025-2026-os évet is.
Catles1 szerda, 08:46
Előzmény: #13636  riskmanagementisnice
Én még csak belehallgattam, de az elején tényleg furcsa volt hogy decemberben 3B HUF összeget vissza kell fizetniük, és még "csak" tárgyalásban vannak a bankokkal. Egy ilyen szintű döntés azért nem 2 perc, megnyugtatóbb lett volna ha azt mondja hogy van rá már ajánlat, a döntéshozatal folyamatban van. Most nem tudom hogy nem tudta ezt mondani, mert nem igaz - és ez baj, mert 1 hónap hamar elrepül -, vagy valamilyen policy, előírás miatt nem mondhatta ezt így ki, hiába van így. (Ha a végén ez elhangzik, akkor bocsi)
riskmanagementisnice szerda, 08:18

Fú ez a nyugtatásnak szánt podcast de szörnyű volt..
Talán siker megállapodni a refinanszirozásról, hogy ne legyen fizetésképtelenség.
A tervek meredekek, de ha MINDEN körülmény jól alakul a következő 2-3 évben, akkor akár teljesíthető is lehet.
Van olyan gyár, aminek az indítását el akarják tolni, egyezkednek a befektetőkkel.
Hát eddig én long voltam a céget illetően, de most erősen gondolkozom, hogy minden eladok a f***ba. Fú, ez de rossz volt.
eszpe2 kedd, 17:48
Előzmény: #13633  Labanc
Egyébként szerintem az is növelhetné a bizalmat, ha Tibor és Ács mondjuk nem csak bankhitelben meg új befektetőben gondolkodna, hanem van olyan lehetőség is, hogy tulajdonosi kölcsön... ha hajlandóak lennének pénzt betenni (visszatenni) átmenetileg x időre, ameddig rendeződik a helyzet.
Régen, az elején nem csináltak ilyet? Vagy nem ők voltak?
eszpe2 kedd, 17:41
Előzmény: #13632  hekki
Nem hiszem, fontos cég a kormánynak is (sok pénzt és támogatást kaptak, Szíjjártóval fotózkodtak, ha jól emlékszem, TiborD - ÉVOSZ, szem előtt vannak, és a 20. újraindító akciótervhez is kell majd pár hazai cég).
Kicsit szorongatják még őket, meg ők magukat, aztán a végén jön egy NER-es fehér lovag, aki betolja, amit kell. Ebből nem lesz BTel.
Labanc
Labanc kedd, 17:24
"A vállalat új stratégiai befektetőt keres tőkebevonás céljából, és akár az 50%+1 szavazatos kontrollról is lemondanának egy erős partner érdekében, hogy folytathassák beruházásaikat." -ez fontos mondat, ezek szerint a vezetőség hajlandó legalább részben viselni a terheket az eredményeikért. Amúgy is bosszantott már hogy 50%+1 szavazattal gyakorlatilag bármit megtehettek...
hekki
hekki kedd, 17:23
Előzmény: #13631  eszpe2
Btel 2.0?
kenyeres2
kenyeres2 kedd, 16:24
Előzmény: #13626  kreta
Még nem, majd JANUÁRTÓL!Változás a felújítási támogatásoknál,keress rá!Jók leszünk!!!
Catles1 kedd, 16:03
Előzmény: #13627  Static
Tiszta sor, én sem gondolom hogy ezért Rájuk borítanák a kötvényt, de a tegnapi nyilatkozatban konkrétan azt írták (elnézést ha rosszul emlékszem) hogy nincs előírt kötelezettség.
Static
Static kedd, 15:44
Előzmény: #13625  Catles1
A scope írt erről pár sort:
"A Masterplastnak több pénzügyi karbantartási kötelezettséget is teljesítenie kell kamatozó kötelezettségei tekintetében, beleértve a 3,5-öt meg nem haladó nettó adósság/EBITDA arány fenntartását a kötvények teljes futamideje alatt.  A 2023-as negatív EBITDA miatt ezeket a megállapodásokat megszegték.  A Masterplast azonban felmentést kapott a kötvénytulajdonosoktól, részletesen ismertetve a 2023-as pénzügyi helyzetet, és felvázolva a 2024-es jövedelmezőség helyreállítását célzó intézkedéseket. Tekintettel arra, hogy a vállalat EBITDA-ja nem emelkedett olyan gyorsan, mint azt várták, a Masterplast valószínűleg további felmentést igényel 2024-re.  A Scope viszonylag alacsonynak értékeli annak valószínűségét, hogy nem biztosítják ezt a felmentést, amelyet a korábbi felmentések is alátámasztanak."
kreta
kreta kedd, 15:32
Előzmény: #13625  Catles1
Egy a lényeg a termék nem fogy
Catles1 kedd, 15:22
Előzmény: #13617  Labanc
Amúgy maga a hitel nem gond, pont hogy megoldaná a likvidítási problémákat, egy dolog azonban nagyon nem tetszik benne:
A tegnapi portfoliós cikkben az volt benne, hogy nincs olyan kovenánsuk amely alapján a kötvény felmondható lehetne. Ebben a doksiban pedig az szerepel hogy a Net Debt/EBITDA értéknél elő van írva egy 3,5x-ös max érték, melyet a vállalat most sem teljesít. Ez viszont azt jelenti hogy mégiscsak volt egy kikötött érték amit nem teljesítenek. Ez alapvetően felmondási ok lenne (bár nem ismerem a szerződés minden rendelkezését, meg valszeg a kötvénytulajdonosok ezt felül tudják írni - vagyis nem valószínű hogy ezzel bedöntenék), ami mégiscsak egész más helyzet mint amit tegnap mondtak. Hogy úgy mondjam szerintem nem bontották ki a valóság minden részletét.
De mondjátok ha valamit rosszul látok.
Antal79
Antal79 kedd, 14:40
Előzmény: #13623  Donqatto
Én se! Nekem már nincs mit betenni😂
Donqatto
Donqatto kedd, 14:38
Ez most rohadtul rizikós papír...forintot nem tennék ide
eszpe2 kedd, 14:23
Előzmény: #13617  Labanc
Azt lehet tudni, hogy hány kötvény tulajdonos van?
Kötvények fele az MNB-nél, a másik fele pedig alapoknál lehet szétszórva? Gondolom nincs magáncég, magánbefektető a kötvényesek között, ezért meg fogják szavazni (MNB nem akar bedönteni tőzsdei céget, és az alapok sem. Akkor lehet gáz, ha esetleg van egy magáncég, nagyobb magánszemély kötvényes is, aki most hisztizne egy sort a TiborD folyamatos hülyítései miatt. Egyhangú döntés kell.)
És +3 Mrd hitel teher azért befolyásolhatja a tőkeemelést is, árat stb. Ha az alapműködéshez, likviditás fenntartásához 3 Mrd hitel kell, az… nem jó. 
kreta
kreta kedd, 14:19
Előzmény: #13620  pamutt
Észre vetted, Hogy mindig feltételes módba beszél?
Lendületet vehet… stb…. 
Amúgy meg ezek a kormányzati intézkedések látszat kötelesek….
Vidéken kis faluba nem lesz erre pénz..
Akinek volt az ár megcsináltatta..
Olyan kell ami vált..
Három + 3 000 000 Mindenki igénybeveheti,
Bárhol ér bármit csinál és Kis papírmunkával

Topik gazda

marklovassy
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek