Egzisztenciája mindenkinek van valamilyen, a kérdés, hogy van-e félnivalója ezt illetően. Egyébként miért lenne megfelelő az Orbán rendszer nekik, az átlagpolgárnak, amikor a nagy NER lopásokról hall, amikor azt hallja, hogy lecsúszunk a környező országokhoz képest, amikor azt tapasztalja, hogy romlik az egészségügy és az oktatás?
"Nézd, pár hozzászólással lejjebb írta valaki, hogy egy 6-8%-os pártnak mi értelme van." . Egy normalis demokraciaban nagyon sok. De egyre inkabb tolodunk a fele hogy magyarorszagon olyan mar nem lesz mar az emberek fejeben sem.
Ironikusan mondtam. Feltehetően az olvtárs sem hangoztatta a "csak a legerősebb ellenzéki pártra van értelme szavazni" elvet, amíg a DK volt az a párt... Mert neki nem tetszett a DK (nekem sem). Csak itt arról van szó, hogy valid-e ez az érv.
Az amerikai rendszert latva az eleg nagy zsakutca lenne. Ott egy szelsoseges kissebbseg fogva tarthat igy egy teljes partot es igy gyakorlatilag egy orszagot.
Azert azt tenyleg sokan felreertik hogy nem az a baj hogy nem valamelyik konkret partnak van korlatlan hatalma es ennek egyetlen ellenszere ha egy masik partnak adunk ugyanolyan korlatlan hatalmat. . Azaz nem csak az a gond hogy most epp rossz kiraly van es majd kell egy jobb kiraly hanem hogy kiralysag van. Szoval signal nak sem az a celja hogy a Momentum legyen egymaga egy 2/3 os part egyedul. En MP vel is ugy vagyok hogy ok ha az Orban RENDSZER lebontasahoz kell egy osszellenzeki part am legyen ha a nep ezt akarja de en ezt is csak mint koztes megoldast latom jonak. A rendszer felszamolasa utan vissza kell ternie egy rendes tobbparzrendszernek ahol kompromisszumok utjan jonnek a dontesek es igy azok tenyleg az orszag tobbsegenek javat szolgaljak majd.
Én meg úgy gondolom, hogy az a rendszernek jó, hogy "reményt látsz Orbán leváltására": addig sem a kockakövet dobálod... Legyen intő jel, hogy a 2022-es bukás után maga Orbán vigasztalta az ellenzéki szavazókat, hogy lesz ez még jobb is. Ha a remény elveszik, akkor jön ugyanis a forradalom... Szerintem perpill leválthatatlanok. MZP egy rosszul sikerült mondata miatt meglett a kétharmaduk, és garantálom, hogy a választópolgárok minimum 70%-a egy 45 perces interjút nem nézett meg MZP-vel, csak azt kapta, amit a propaganda sulykolt. Nézd, pár hozzászólással lejjebb írta valaki, hogy egy 6-8%-os pártnak mi értelme van... Azt az olvtárs már elfelejtette, hogy 2022 előtt még meg lehetett csinálni, hogy egyéniben visszalépteted a jelöltedet, de országos listát azért állítasz. Ezt az opciót a fidesz lőtte ki 2022-re (lényegében), de senki nem dobált kockakövet, ilyen elméleti kérdésekkel ne zavarjuk a választópolgárokat. Stb-stb., majd MP-re készülve is faragnak valamit a választási rendszeren. MP-től még egy dolgot várok: Belőle kinézem, hogy a Karmelitának is nekivezeti a tüntetőket, ha felbőszítik. Te addig szurkolj, eresszük ki itt a fórumon a gőzt (vagy még jobb az ATV-n), addig sem repül a kockakő.
Ne az elméleteket szaporitsuk mp brüsszelellenességével kapcsolatban. A valósagban a Tisza pártot úgy felveszik a néppárti frakcióba mint a sicc, de mp annyira brüsszrelellenes, hogy na.
"főképp az egzisztenciájukat féltő átlagpolgárok szavaztak rá" Szerintem meg akinek van egzisztencicája (kérdés persze, hogy ki hol húzza meg), az pont nem érdekelt a változásban, szóval az egzisztencicások jórészének jó a kiszámítható zorbán.
"Az Orbán-rendszer bukása, az EU-s pénzekkel egy parazita maffiaállamot felépítő oroszbarát banánköztársaság bukása távolabb került, mint azt még tegnap is gondoltuk." Ezt 22-ben, a választás másnapján írták?
Nem vakít el a rózsaszín köd. Az, hogy MP-ben sokkal nagyobb reményt látok Orbán leváltására, mint a 14 évig ezt sikertelenül akaró ellenzékben, az nem hurráoptimizmus. Pár hónap alatt 1.3 millió szavazatot gyűjtött össze, az egész országban sokan mentek el a gyűléseire, ezek megalapozzák az előbbi állításom. Az részedről fantáziálgatás, hogy a magyar néplélek nem szerei MP-t. Ez szöges ellentétben áll a fentiekkel, 1.3 millió szavazat. Állítólag Budapest mellett a vidéki kisvárosokban, főképp az egzisztenciájukat féltő átlagpolgárok szavaztak rá, úgyhogy elfelejtheted a néplélekről szóló találgatásod.
"Az Orbán-rendszer bukása, az EU-s pénzekkel egy parazita maffiaállamot felépítő oroszbarát banánköztársaság bukása távolabb került, mint azt még tegnap is gondoltuk." Mintha csak én írtam volna: https://www.facebook.com/photo?fbid=769491145173258&set=a.380122477443462 . Egy ideig semmire nem fogok reagálni és Signal2-nek is ezt javaslom. Hívőkkel - legyenek azok orbánisták, gyurcsányisták vagy magyaristák - mindig is kerültem a polémiát. Esetleg majd ha tisztul a lila köd a szemük elől ...
Nem hasonlítgattam össze semmit, és senkinek nem nézek el semmit. Igyekszem objektívnek maradni, ami igen nehéz dolog, nyilván nem is sikerül mindig. Próbálok figyelni, hogy ne vakítson el se a szimpátia, se az ellenszenv. Azért csak a "konzervatív, polgári" Orbán első ciklusáról írtam, mert azt dícsérgetted. Ha hiányát érzed, nyugodtan írd le kemény kritikádat a szoclib kormányokról, valószínűleg egyet fogok érteni a nagy részével, de attól Orbánnak semmit sem nézek el. Az első ciklusa alatti dolgokat sem, amikor kezdetben valóban kb feles koalícióban volt, de a ciklus végére teljesen leadarálta a partnereit. Ráadásul az általam említett gaztetteket semmiképpen sem az FKGP vagy az MDF követte el.
Elvakít a rózsaszín köd... Nem baj, én MZP-vel voltam így. Ha MP csak Gyurcsányt üti ki, és semmi mást nem ér el, az már egy fontos lépés lesz Orbán leváltása felé. A tüntetései optimizmusra adnak okot, de szerintem elég nagy hurráoptimizmusra vall azt gondolni, hogy egy MP-szerű ember fogja leváltani Orbánt, akit a magyar néplélek nem annyira szeret (BMW előtt pózol, és mindig olyan, mint aki most jött egy teniszpartiról). Eddig sokkal inkább celeb, mint politikus. Akinek megvan a közönsége / rajongótábora, de az átlagmagyar, a melós/paraszt rühelli az ilyen figurákat.
Miért állíthatod, hogy MP igéretei tartalom nélküli igéretek? Van egy szép porgramlistája, ami szerinted is nagyjából megegyezik az ellenzék, a Momentum igéreteivel. Az ellenzék igéretei is tartalom nélküliek voltak? Téged egyáltalán nem érdekel, nem izgat már Orbán leváltása, ez a dolog addig érdekelt, amíg a Momentum volt játékban erre a feladatra. Azóta viszont a legfontosabb neked, hogy lejárasd MP-t és sajnáltasd az ellenzéket és olyannak mutasd fel őket, mint akik sokkal többre hivatottak MP-nél. Ezek a mondatok érvényesek Eulerre is, csak ő DK-s.
Nem tudom. Eddig nem szavaztam soha MP-re. A facebookon sem fogok szavazni, mert elvből nem vagyok fenn és még emiatt sem fogok regisztrálni. De követem az eredményeket. A 2022-es előválasztáson sem szavaztam, mert el akartam zavarni Orbánt, de nem Gyurcsányékkal. Viszont eddig úgy áll a helyzet, hogy MP-rel elzavarnám. A dk-val is előfordult, hogy nem egy napig, hanem hónapokig csigázta a híveit egy bejelentéssel. https://www.delmagyar.hu/orszag-vilag/2023/02/evertekelojeben-a-kormannyal-szembeni-ellenallast-hirdetett-gyurcsany-ferenc Gyurcsány bejelentette: a DK felkérte az árnyékkormányt, hogy őszre dolgozza ki és mutassa be a holnap Magyarországának programját. Erre azért van szükség Gyurcsány szerint, hogy elmondják az embereknek, „a DK-val tiéd lesz a haza, érted lesz a haza”. Ha ez téged megnyugtat, akkor elárulom, hogy már árnyékkormány sincs. Belebukott a múlt vasárnapi vereségébe. Törődj bele, hogy nem a dk-val lesz tiéd a haza.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)