Nem kell hozzá helyismeret vagy közvéleménykutatás. Ehhez elég a szavazatszámlálást követned. Ha megfordul az eredmény, akkor nem az addig vezető jelöltre szavaztak többen, hanem a másikra.
Miért szavazna attól a vitézyre? Hisz egy háborúpárti párt LMBTQ jelöltje. Miért nem a Mihasznákra szavazna vagy nem szavazna senkire? . Én tudom hogy ez volt a direktíva, de ha a Fideszes volt olyan hülye hogy még érvényesen se tudott szavazni ne magyarázzuk már be hogy ő oda AKART szavazni. Ennyi erővel az összes kutyás tiltakozó szavazat valójában karácsonyra ment. Hisz egy Kutyás szavazna a Fideszre? Ugye hogy nem :).
"ez a szavazas es eredmeny igy eleg budos." . Dehát még ezeket a szerintem eléggé kérdéses esetben is érvényesnek számolták el Vitézy-nek akárhol megkérdezik. Mindenhol volt Fideszes biztos. És most azt mondják hogy több száz ilyen érvénytelenek sorolt érvényes szavazt volt. Számomra pont azért lenne kérdéses a szavazás mert ilyet megenged miközben ha kipipálom a jelöltem az érvénytelen. . De én elfogadom hogy ilyen a szabály. Tenem tudom melyik része miatt gondolod hogy büdös? Nem volt elég Fideszes csalás hogy tereljék a saájt kedvünknek megfelelően? Mert az is érdekes mikor öregotthonok szavazó körzeteiben 70-80%-os eredményeket érnek el a Fideszesek. Öreg emberek java azt se tudja miről szavaz de meg van nekik mondva hogy CSAK a FIDESZ vagy az atomháború és ikszel. Itt meg egyes emberek hónapokat vacilálnak az egy szavazatukon a Fideszes meg bemegy az öregotthonba és 50-100 öregembert behülyítve hozz szavazatot. Vagy bejelent 80 havert a lakására, vagy 800 venezuellait idősotthonba. :)
Nem tudom, mi az az "ez", amivel érvelnek. Itt nincs semmiféle érv. Ez a szabály. Érvelni bármivel lehet. Úgy teszel, mint a maszületett mentőatő, aki még soha nem botlott hamis érvelésbe ezen a fórumon.
Hajnal kettőig szavazatot számoltam. Nem volt ilyen szavazat, de volt egy olyan, hogy az egyik karika totál besatírozva, és egy másikban érvênyes x. És ez a jogszabály szerint okés. Akkor kérdezem én: mikre vonatkozik, hogy ha rontassz, új lapot kell kérni? Mi valójában ajogszabályalkotó szándéka? Egy lottoszelvény kitöltésére szigorúbb szabályok vonatkoznak.
"akkor HONNAN TUDTA hogy Vitézyre kellene szavazni? :)" Szerinted aki a Fidesz jelöltjére akart szavazni annak megfordult az a fejében, hogy jelöltje hiányában Karácsonyra szavazzon?
Rosszul gondolod. A kettős állampolgárságról szóló választáson az egyik szavazó nyilvánvaló szándéka az volt, hogy érvénytelen szavazatot adjon le és telerajzolta a szavazólapot. Szerencsétlen olyan ábrát rajzolt, hogy az egyik karikában volt két egymást metsző vonal, a másik viszont üres maradt. Érvényes szavazat volt.
Szerintem hagyjuk ezt a kitalálóst,hogy miként került oda v. bárhova az X. A lényeg nem ez,hanem az,hogy jelen törvényi helyzetben helyesen bírálták-e el és összesítették-e pontosan. a szavazatokat.
Én értem hogy érvényes csak mondom hogy lehet ezzel érvelni? Miközben ha pipával vagy körrel jelölném a jelölt mellett a szavzatomat az meg érvénytelen.
Ez így van, ahogyan mondod, de én pl. nem tudtam arról, hogy a később feldolgozott körzetekben kire szavaztak többen. Ehhez azért komoly helyismeret kell, vagy előzetes közvéleménykutatás.
"2: a szavazó nem tudott róla, hogy Szentkirályi amúgy visszalépett : na, ennek a pontnak a bizonyatására nadyon kíváncsi lennék! :-)" . Ez még okés is lenne. Tényleg lehet hogy nem hallotta hogy visszalépet. Csak akkor jön az a pont hogy akkor HONNAN TUDTA hogy Vitézyre kellene szavazni? :)
"Minden újság így hozta le ": bocs,de ezen már csak nevetni tudok. A királyi rádió ma reggel még azt "mondta",hogy Magyar "megsértődött" egy feltett kérdésen és kirohant a stúdióból....
"Most mind a 3-ra válaszolok. Azért mert nem tudta, hogy érvénytelen. Állítom tudatlanul is, hogy 300-an lehettek olyanok, akik "hol a fidesz" vagy "Jaj végre egy nő" és már tolták is. :)" . És leszavaztak egy visszalépet jelöltre ami így érvénytelen. Elnézést de ha hülye akkor hülye. Ha pl pipát rajzolsz be vagy bekarikázod a jelöltet az is érvénytelen szavazat és az is volt 1990 óta gondolom. Akkor miért lenne Vitézynek érvényes szavzat egy CSAK szentkirályira behúzott érvénytelen szavzat? Miért nem a Mihazánkosra vagy karácsonyra?
Senkit sem vádolhatsz azzal, hogy tudott a visszalépésről, mivel a szavazólapok átvételekor nem tájékoztatták róla. Vagyis, ha valaki azt mondja, hogy nem tudott róla, nem cáfolhatod, max meg lehet róla a véleményed.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)