Tehát még egyszer: az ellenzéki ÖNKORÀNYZATI és EP politikusok jól és tisztességgel végezték dolgukat. Tehát nem jelentéktelenül és nem tehetségteklenül. Ellenkezöleg fontos, felelösségteljes munkát végeztek, szakmailag jól. Nem értem, hogy öket miért kellene elsöpörni olyanokra, akikröl nem tudjuk, hogy milyen ünkormänyzati és EP munkát fognak végezni? Elsöpörni azokat kell, akik nem végezték jól a dolgukat.
ez nem kapitalizmus ami itt van. idézek egy kapitalizmus definiciót, rájössz magadtól, hogy melyik része nem teljesül mogyoróországban? "A kapitalizmus vagy piacgazdaság olyan gazdasági rendszer, amelyben a termelési tényezők többsége magántulajdonban van, amiket haszon elérésének céljából működtetnek, és ahol a termelt javak és szolgáltatások elosztását túlnyomórészt a szabad piac határozza meg."
Tisztában vagyok azzal, milyen választások lesznek. Jósolni nehéz, különösen, ha a jövőről van szó, de vasárnap azt várom, hogy a Tisza áradata elsodorja a mostani alkalmatlan és tehetségtelen ellenzéki politikusok fájdalmasan nagy részét (szerinted minden jót, szerintem meg jelentéktelenül rosszat) és a kormánypárti mamelukpolitikusok egy részét, akikért szintén nem kár és megkapjuk a 2026-os választások alaphangját. Ehhez vélhetően az én kétfarkú szavazatom sem fog hiányozni.
Megnézhetnék magukat a tisztelt bajor rokanaid,ha azokat az alantas munkákat nekik kellene elvégezni. Az angolok is akkor néztek nagyot,amikor a kilépésük után,sok vendégmunkás hazament... A sok nyugati cég azért települ ide,mert a sok "lúzer" nyomora egy aranybánya számukra.... Igaz,már ez sem elég nekik:hoznak maguknak még lúzerebbeket...Persze:a "lúzerek" befizetett adóiból megtámogatott beruházásukba....
Aki itthon lúzer, az ha kimegy tőlünk nyugatabbra, ott is lúzer marad, ezért inkább valamelyik párt hátán próbálkozik visszajövet "karriert" csinálni. Bajorországi rokonaim mondják, hogy az ott lévő, az EU-s csatlakozás után náluk munkát vállaló magyarok egy része alkalmatlan a kinti munka végzésére, akik aztán vagy visszajönnek Magyarországra, vagy valami egészen megalázó német munkabérért végeznek nagyon egyszerű, a németek által nem végzett munkát, például hulladékügyi menedzserek lesznek. :) Persze, vannak olyan, értelmes, kreatív emberek, akik feltalálják magukat, lépkednek fel a ranglétrán vagy vállalkozást alapítanak. Ilyen például az egyik rokonom asszisztense. Ők nem foglalkoznak a magyar politikával, és nem sírnak sem a közösségi oldalakon, sem különböző fórumokon.
Szerintem nem ugranak át a "sértődött" fideszesek, mert egyrészt nagyon kevesen vannak, másrészt Magyar Péterék nem veszik fel őket, harmadrészt pedig inkább a Balatonba ugranak át. Van egy-két ilyen ismerősöm. Anno nagy fideszesek voltak, aztán amikor az egyéni érdekeikkel ütköztek a Fidesz-kormány intézkedései (KATA, stb.), akkor gyorsan "függetlenek" lettek, azonban annak meg megvoltak a hátrányai. De családilag nem csatlakoznának a baloldalhoz, kivéve az akkor is szerencselovagok, akik azóta voltak jobbikosok, mi házánkosok, stb. De, ha ezeket fel is vennék, akkor akár ki is alakulhatna legvégső esetben egy jobboldali koalíció 2030-ban. . A kormányváltást nem szokták rendszerváltásnak nevezni, ugyanis marad ugyanaz a plurális politikai berendezkedés és ugyanaz a kapitalista gazdaság. 1990-ben azért volt rendszerváltás, pontosabban változtatás, mert a kommunista tervgazdaságot felváltotta a magántulajdont elismerő kapitalista piacgazdaság, és az egypártrendszert a plurális demokrácia.
Felteszemnem azért települtál ki Bécsbe.mert ott nehezebb -hogy szalonképe legyek!- az élet,mint itt.Ha ez így van,akkor miért jó Neked,ha itt változatlan marad a helyzet?
"Mostantól úgyis az osztrák politikával fogok többet foglalkozni.": ahol él qz ember,ott jobban ismeri a helyi dolgokat. Ezért nem osztom én az észt bécsi választóknak.... Még hülyének néznének.... :-)
Az önkormányzatokban vagy az EP-ben dolgozó ellenzéki politikusokat. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy most önkori és EP-választások lesznek, nem parlamenti. Egyébként ha utóbbi lenne, akkor jelen állás szerint ismét sima 2/3 lenne a fidesznek, és a tisza bekerülne a 12/3-os vereséget szenvedettek sorába. Szerencséjére még van 2 éve.
Megint úgy alkotsz véleményt MP-ről, hogy meg se hallgattad, mi a véleménye budapestről. Valahol beszélt erről, de már nem emlékszem hol (talán a partizánon). De érthető, Momentumosként nem kellemes látni, hogyy 5% alá esett a párt 2 hónap alatt.
Ne felejtsd, hogy a Néppárt belső szabályai szerint minden tag hozzájárulása kell ahhoz, hogy valaki az Európai Néppárt tagja legyen, és a Fidesz - a KDNP képében - ott van, bár szerintem ők nem fogják akadályozni a Tisza felvételét, amelyik elmossa a tehetségtelen "óellenzéket". Végre valami történik, és a Fidesz is elkezdi megtanulni a politika lényegét, a kompromisszumok művészetét, de erre - szerint - 2030 előtt nem kerül sor. Tudod, mi munka egy országos hálózatot felépíteni úgy, hogy kiszűröd közben a helyezkedő, eddig már minden volt pártlovagokat? Tőlem többen érdeklődtek, mert tudják, hogy nem voltam és nem vagyok párttag, hogyan lehetne bejutni a Tiszába, de azon kívül, hogy a Tisza központjából megkerestek már, nincs, és várhatóan nem is lesz kapcsolatom egyhamar a Tiszával, ugyanis irtózom a párttagságtól, és - ahogy egyesek írják a Fórumon - én is "pártfüggetlen" vagyok, de a jelenlegi kormánypártokat támogatom, mert az én nemzeti identitástudatomnak, a társadalmi elvárásaimnak, de még a gazdaságinak is, bár ott vannak azért fenntartásaim, azonban jelenleg még csak forradalmárok látok, kormányzásra alkalmas pártot nem!
Bocs, de vannak olyanok, hogy liberálisok? Milyen liberálisok? Csak jobboldali, szabadpiaci anarchizmuson alapuló, individulista "libertarianista piaci anarchista" pártok vannak nálunk - amelyek valahol a libertarianizmus és az anarchizmus egyvelegei - akik el akarják tüntetni az államot, és versenyszerű magánintézményekkel kívánják helyettesíteni, ami a kozmopolitizmus és a globalizmus valamiféle sajátos "szörnyű képződménye" lenne. A nemzeti liberális oldalon csak egy pártot látok, a Tiszát.
Mit értesz maradék biztos jón? A 2019-es főpolgármesteri (és néhány megyeszékhelyi) választáson kívül én súlyos, kétharmados vereségek hosszú sorát látom.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)