Pedig május óta pont semmit nem változott a PMÁP kamatfizetési gyakorlata, menete...... Ugyanolyan mint a májusban elérhető sorozaté volt. Ezen hszod is csak tovább erősíti a megérzésemet....
Nem lehet ezzel átlagban számolni. Az előző évi infláció plusz valami. Idén ami látsz, jövőre kb 18%. De tényleg fórumon kerdezel ismeretlen nickeket, ahelyett hogy ELOLVASNÁD A F@CKING TÁJÉKOZATATÓJÁT annak amit veszel? Ha azt mindom jövőre 100%ot hoz? Vagy egyet?
Komolyan nem értem, hogy mit nem lehet ezen érteni. Olvassátok el pls a kibocsátási tájékoztatót. Milyen bukója van rajta? Nincsen rajta semmilyen bukója egészen addig amíg el nem adja a papírt a lejárat elött. A PMÁP kifizeti az adott kamatperiódusra érvényes teljes kamatot, függetlenül attól, hogy a periódus első napján vagy az utolsó napokban vetted a papírt. Nyilván, ha később veszed, a felhalmozott kamatot ki kell fizetned vételkor, de ezt az első kamatperiódus végén visszakapod. Pont annyit amennyivel többet fizettél mint a névérték. Nem azt csinálja, hogy csak a tényleges vétel napja és a kamatperiódus vége közötti időszakra fizeti a kamatot. Ekkor nem kellene felhalmozott kamatot fizetni az elején. Helyette annyi kamatot írnak jóvá mintha az első nap vetted volna meg a papírt. Hogy valójábn ne kapj több kamatot mint amennyi nap arányosan járna, az elején kifizeted a vétel napja előtti felhalmozott kamatot. Így a végén pont annyival fog nőni az egyenleged mintha csak a felhalmozott kamat nélkül a naparányos kamatot fizetnék ki.
Akkor most honnan lehet tudni h egy év alatt mondjuk millionként mennyit fog kamatozni? Mert én eddig mindig a megadott kamattal szamoltam eddig a meglevő 7 éveseknél, hogyan tudom akkor mindegyiknél majd pontosan kiszámolni? Hisz nem mindegy h esetleg tévesen magasabb összeget kalkulálunk, köszönöm előre is, csupán tisztán szeretnék látni
dehogy, még a feltételezés is sértő, ne haragudj. Állandóan variálnak, én nem vagyok pénzügyi szakember, magamnak kell megérteni és május óta nem foglalkoztam vele semmit és azóta sokat változott, bele kell tanulnom, mert szerintem nem egyszerű összeségében. Mindenkinek hálásan köszönöm a segítséget
Legegyszerűbb belépni a kincstári kereskedèsi felülletre.Van 1.000.000Ft-od, beírod vásárlási összegbe ès kèsz is van. Ott írja az árfolyamot ès a nèvértéket magától. Már csak fizetni kell https://postimg.cc/gx8xBcCf
Ez csak a Kincstárnál van így, hogy a 99%-os visszavásárlási értékkel mutatja az egyenleged. Pl. Erste-nél a 100%-os értéket mutatja alapból és csak az eladásnál látod a 99%-os értéket.
Bocsi, de nekem már kezd gyanús lenni az állandó újabb és újabb értetlenkedő kérdéseid. Nem csak egy troll vagy? Miért nem olvasod el kibocsátási tájékoztatót?https://www.allampapir.hu/dokumentumok/0026d73f-8c93-494b-a35f-bade3ad7a0e5.pdf Minden le van benne írva. Akkor tudhatnád, hogy nem fog aug 2-án fizetni kamatot, mert minden év jan 20án van a kamat fizetés és forduló. Nem fog 14,75% kamatot fizetni se január se augusztusban. Január 20.án fizeti ki az aug 2 - jan 20 közötti, 14,75%-os éves kamatú, kamatperiódus idő arányos részét (6,91%).Jan 20tól pedig ~18.25%os kamattal fog futni, a következő periódusban. https://akk.hu/security/id=A330120I23
Január 20-án fizeti a névérték 6,91%-át. Aztán minden év jan 20-án fizeti az infla+0,25%-ot. 2025. Jan 20-án a 2023 évi átlagos infla alapján. 2026 jan 20-án a 2024 évi átlagos ingla alapján. Stb
Akk.hu, aztán webkincstár, és ott van link napi árfolyamhoz. Ott a PMÁp alatt megnézed, mennyiért adják a 2033/I-t. Felszorzod 25 millióval, és megkapod a számot.
Magyar Állampapír tulajok