ujonc

Regisztráció: 2018-12-12 20:31:55

Hozzászólások száma: 4 320

Utolsó hozzászólás: 2020-07-30 13:55


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

500Ft benzin, 1000Ft cukor, 2000Ft párizsi. 2020. 07. 30. 13:55
 És akkor ez mit jelent? A tavalyi 30Ft helyett 60Ft-ot kapnak a termelők a léalmáért?
CoronaVirus 2020. 07. 28. 21:04

Aha! Szóval vannak fiatal áldozatok, de eltitkolják!
A magyar mutató attól is lehet rossz, hogy kevés embert teszteltek, nem gondolod? Csak azokat akik eleve súlyosabb tünetekkel jelentkeztek vagy a közvetlen közelükben élnek.                   
 Jelentem alapos voltam és ahogy te is írtad a betegek kis százaléka lesz igazán beteg. Csak úgy, mint az influenzánál(?). És ott ők akkor bele is szoktak halni. Arról hallottál már, hogy a stressz, a félelem gyengíti az immunrendszert? Szerintem túl spirázod a dolgot. Hallottál már azokról a baktériumokról, amik immunissá váltak a kórházi fertőtlenítőkkel szemben? Kérdezd meg egy intenzív osztályon dolgozó ismerősödet (ha van). Na ott az szépen szedi az áldozatait. Amikor rákérdeztem az orvosnál, azt mondta nem is nagyon foglalkoznak a kutatók vele mostanában (ez 6 éve volt). Túl kevés ez az esetszám. A cukorbetegek gyógyszer fejlesztéseiben sokkal nagyobb pénz van és ez az ami meghatároz.
 Ha gyenge az immunrendszered megértelek, hogy félsz, amint lentebb is írták lehet erősíteni. A vírus feladata egy populáció létszámának korlátozása a túlszaporodás ellen. Ugyan úgy, ahogyan a ragadozó a beteg, gyenge állatot a vírus is a beteg, gyenge szervezetet győzi le. Ez tragédia az egyednek, de a faj hosszú távon profitál belőle, mert a szaporodásig a fiatal ámde gyenge egyed már el sem jut. Így örökítve tovább az életképesek tulajdonságait. Az orvosok a kutatásaikkal ebbe a természeti törvénybe piszkálnak bele. De a számlát egyszer benyújtja a természet. Az egyed megmenekül, de a faj egyre életképtelenebb lesz. Láthatod én nem tagadom a vírus létezését. Hiszem, hogy létezik, de nem gondolom, hogy annyira veszélyes lenne, ahogyan beállítják.  Azt mondom valami más is van a háttérben a vírus csak egy eszköz a tömegek kontroll alatt tartásához. És nem ez a kontroll a cél, ez csak egy eszköz.
CoronaVirus 2020. 07. 28. 15:30

"Ja, elfelejtem, itthon kamu minden kimutatas, mert elvegre ahol nincs teszteles, ott nem talalnak ujabb fertozottet."
 Ezzel azt akarod mondani, hogy a valóságban terjed a járvány idehaza csak mivel nem tesztelnek, papíron nincs új megbetegedés? Ebben az esetben hol vannak az áldozatok? Aminek ugye lennie kell egy ilyen súlyos, ismeretlen járvány esetén.
CoronaVirus 2020. 05. 15. 13:46
 Te hogyan lapítanád ki a görbét, ha nem a korlátozással?
CoronaVirus 2020. 04. 15. 18:40
 Ez igaz... viszont az is.
CoronaVirus 2020. 04. 07. 19:04
 Azt is csak akkor, ha az influenza idején is ilyen korlátozások lettek volna.
CoronaVirus 2020. 04. 01. 16:52
 Ha a jóslatokat nézzük nem valószínű az általad felvázolt kép sajnos. Személyesen nekem is fáj, hogy nagy valószínűséggel a mi korosztályunk a 70-es évei elején kezdi el kóstolgatni a majdani nyugdíjaslétet. Már azon kortársaim aki megélik. Én sajnos a felmenőimet tekintve nem leszek köztük. Persze komolyan nőne az esélyem, ha országgyűlési képviselő, netalán polgármester lennék. De nem vagyok.Ettől függetlenül nem sajnálom a nyugdíjbiztosításom a mostani nyugdíjasokra költeni. Nem ők, (Ti) tehettek róla, hogy anno így találták ki a rendszert.
CoronaVirus 2020. 03. 27. 20:16
 Nem kötekedéskén írom amit, de pont az ilyen "későn lépők" viszik újabb és újabb területre a vírust. Persze aki az elsők között betegszik meg valahol, annak nagy valószínűséggel még jut az egészségügyi ellátásból. De a járvány akkor is így terjed!
CoronaVirus 2020. 03. 23. 13:56
 Ez érdekes!
És akkor hogyan lehetett összehasonlítani ezt a járványt egy influenzajárvánnyal? 
Ott is a legyengült immunrendszerrel rendelkező, más betegségekkel küzdő emberek a potenciális elszenvedői (akik belehalnak) . És akkor is országonként ki ennek ki annak tudja be a halálozás okát? Akkor végül is nincs ember a Földön, aki megmondja mennyien halnak meg évente az influenzában. 
CoronaVirus 2020. 03. 23. 11:54
 De oda ám személyzet is kell aki kezelni tudja a gépet és felügyeli a beteget.
Meg aztán mi van, ha egyszerre többen szorultok a gépre?
És ebben a helyzetben arra is kíváncsi lennék mekkora határidővel szállítanák.
KoronaVírus 2020. 03. 22. 09:58
#89
 Ez így lehet, viszont nekünk akkor sem lesz jobb.
CoronaVirus 2020. 03. 22. 07:58
https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/koronavirus-hat-ezert-nincs-annyi-halaleset-del-koreaban-lehet-toluk-tanulni/135795q?utm_source=related&utm_medium=www.egeszsegkalauz.hu&utm_campaign=widget-8793512
 Talán csak egy valamiben tévedett a cikk írója!
"A rövidített, szerkesztett írását azért is érdemes elolvasni, mert a járványügyi forgatókönyv valószínűleg minden országban ugyanaz lesz"
 Mert ott ez volt a legfontosabb és találtak rá pénzt, itt meg...
KoronaVírus 2020. 03. 22. 07:39
#63

 Nekem is van egy elképzelésem az időseket illetően.
 Azt figyelmen kívül hagyva, hogy most is az oszd meg és uralkodj elvén, a társadalom egyik részét próbálják a másikkal szembeállítani. És amíg egymásra köpködnek senki nem kérdez rá valójában mennyibe is kerül egy teszt, mennyi van az országban, mennyi maszkkal rendelkezünk és miért? Ki követett el mulasztásokat kormányzati szinten?Ki tesz hibás lépéseket a válságkezelés kapcsán? Milyen számonkérés lesz ezen előbb felsorolt hiányosságok miatt?
 Tehát, idős emberek.
Feltenném nekik a kérdést. Ki az akit ez a vírus hidegen hagy és nem érdekli. Kéz feltéve, név lejegyezve. Semmi gond további szép napot, mehet tovább. Ne felejtsük el, hogy felnőtt emberek, maguk döntenek az életükről.
Ki az aki minden kérésnek eleget tesz, mindent megtesz annak érdekében, hogy ne betegedjen meg? Jó, köszönöm, név felír, itt egy jól látható egyedi azonosító. Ezeknél az embereknél, ha egyedülálló megoldani önkormányzati szinten az ellátást.
 Rendőr bácsi sétálgat és igazoltatja az időseket. -Nincs azonosító, köszönöm mehet tovább. -Hoppá, Ön regisztrált és itt sétálgat az utcán? Sajnos kiesett a csoportból, visszavonom az azonosítóját. Mehet tovább. És ezeknek az azonosítóknak akkor lesz értelme, amikor el kell dönteni, hogy kinek jusson lélegeztetőgép és kinek ne.
 És az már csak hab lenne a tortán, ha a most felajánlott vagy kihasználatlan üdülő létesítményekben lennének elszállásoltatva a jelentkező idősek ellátással, orvosi felügyelettel. Hogy ne csak korlátozásoknak éljék meg az intézkedéseket, hanem olyan helyre is eljussanak ahol talán hosszú évek óta (vagy talán soha) nem is voltak.
CoronaVirus 2020. 03. 22. 07:18
 Na ugye, hogy van maszk, megmondták!
Ha azok a bizonyos csápok beindulnak.
.https://24.hu/belfold/2020/03/21/csehorszag-morva-szilezia-felmillio-maszk-lefoglalasa-budapest/
 Legfeljebb másnak nem lesz. Ja,de lesz nekik is, mert rendeltek időben kielégítő menyiséget. Mondjuk az is érdekes, hogy "Vondrák jelezte neki, nem annyira sürgős az ügy". Lenyúlják a csomagomat, de nem igazán sürgős, hogy meglegyen? Politikusok.
 Ha meg nemigaz a cikk, rémhírterjesztés. Tessék kivonulni és házkutatást tartani 24.hu-nál, ne csak a kis hülye gyerekeknél.
CoronaVirus 2020. 03. 21. 19:50
 Ez nem arról szól, hogy ugrasszuk össze az embereket, mert addig sem foglalkoznak az én (egészségügyi vezető) felelősségemmel? Miért nem szervezi meg az egészségügyi vezető, hogy ha már éjjel-nappal dolgoznak az emberei egységcsomagokat szerezzen be a számukra, családjuk számára?
CoronaVirus 2020. 03. 21. 19:31
Jó. Majd a munkahelyre is úgy megyek. Alkohollal átitatott maszkkal. Legalább a hangulatom legyen jó az utolsó munkanapomon.
CoronaVirus 2020. 03. 21. 19:23

 Basszus! Milyen igazad van!? Hogy ez eddig nem jutott az eszembe! És majd szólok a 70 éves nagymamának, hogy horda ötünkre a kaját! Meg ugyan ossza már meg velünk a nyugdíját, amíg mi karanténozunk.
 Így is lesz elég probléma, ha tényleg valamelyikőnk lebetegszik és jön a karantén.
CoronaVirus 2020. 03. 21. 19:20
 Nehéz lesz! Ma voltam a piacon. Szerinted a 60 év feletti kofák otthon maradnak? Ja, tudom! Ne menjek a piacra. Viszont voltam a Tescoban is. Mivel készpénzzel fizettem muszáj volt pénztárhoz állnom. És képzeld ott is idős pénztáros volt. És ez ugye már egy másik történet, hogy miért cserélték le a multik a fiatal pénztárosokat az önkiszolgáló kasszák megjelenésével.
CoronaVirus 2020. 03. 21. 19:13
 Na akkor mondom. A párom a reptéren dolgozik. A fiam osztálytársának az angol korrepetitora karanténban. És lehet még sok kapcsolat. Egy Olaszországból, Franciaországból, akárhonnan  hazatért mögöttem sorban álló  ember tüsszentése.  Egy előttem megfogott bevásárlókocsi. És ez bárkivel megeshet, akivel együtt utazom, dolgozom. Kész! használtam az eszem.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek