Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Tudod hány ollan embör van ebben az urszágban akit az állam támugat és abszolút szükségtelenül főveszik az állam pinzét. Pl élsportuluk Hosszu K milliárdus edzők színészek nemzet eze aza. Csokosok Babások illen díjas ollan díjas. Zenészek Ákos Mákos. Fősorulni se lehet Én kb.min.500 ezerre teszem azukat akik az államun élnek a saját keresetükön felül. Bodrogi a kedvencetek havi kozel 1 milliot vesz fő azé mert Ű az aki. Irtozatos pénzek teljesítmény és rászorultság nélkul. Ha ezek a vérszívók nem lennének már az urszág legtöbb problémája mögoldodna.
ahol medencét építenek ott szükség van - vizesre - kőművesre - burkolóra - segédmunkásra ha te ezek közül bármelyik vagy, akkor ki tudod venni a részed
na mi van ingatlanmagusok? mindenki magara vette a dolgot? :D szerintem akkor is hanyinger volt amilyen vaganykodast itt lenyomott aztan meg hogy meg a kozosbol is kivenne
jobb ember vagyok, mint te ebben biztos lehetsz de te csak biznygasd, hogy neked tobb jar mint masoknak te az eszeddel szerezted minden mas hulye te megdolgoztal erte, neked barmennyi jar a kozosbol pluszban luxuscikkekre na megyek hanyni
ekkora baromsagot regen olvastam privat fedett medencet minden ner lovagnak ezzel tehetnek a legtobbet a kozjoert de jo, hogy van egy meszaros az orszagban igy van eselye vegre a szegenyeknek!
kozben tobbszazezer ember nyomorog az orszagban de azok le vannak szarva miert nem vettek ingatlant par eve, mi? hanyinger ez a hozzallas a lecsuszott melosok nelkul ki termelne ki a felsovezetoi beredet? errol ennyit
Csak most olvastam az utolsó mondatodat - “ gondolom anyukadat is siman plusz 2 millioert” Ez sok mindent elárul rólad , hogy milyen ember is lehetsz...
vagyis tele vagy penzzel megis az tarsadalmon akarsz meg eloskodni? gratulalok, teso, tenyleg van mit irigyelni a hozzallasodban pofamrol lesulne a bor a helyedben en meg munkanelkulire se mentem soha, amikor nem nem dolgoztam, mert nem voltam raszorulva igaz a mondas, a sikernek nem titka, hanem ara van buszke lehetsz minden sikeredre gondolom anyukadat is siman plusz 2 millioert
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link