Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 05. 09. 10:58

KONZUM story  

A Konzum-story

A társaság bemutatása, áttekintése

..

A Konzum Rt. jelenleg két fő tevékenységre koncentrál: az egyik az építőanyag-kereskedelem, a másik pedig az ingatlan-hasznosítás (a gépjármű-kereskedelmet leválasztották a csoportról). Az első, vagyis az építőanyag-kereskedelem terén főleg Nyugat-Dunántúlon rendelkezik kiemelkedő pozíciókkal, valamint Kecskemét környékén. Mintegy 30 TÜZÉP-telepen folyik kereskedelem.

..

A SZTORI:

..

Az építőanyag-kereskedelem az éles árverseny miatt jelenleg kevésbé jövedelmező, ezért a TÜZÉP telepeket racionalizálják: a kevésbé nyereségeseket bezárják, és AZ IPARTELEPKÉNT MŰKÖDTETHETŐ INGATLANOKAT ÉRTÉKESÍTIK. Több száz hektárnyi ilyen terület vár értékesítésre országszerte.

..

A Konzum LEGNAGYOBB ÉRTÉKE azonban mégsem ez, hanem a Pécs szívében található NÉGY SZINTES ÁRUHÁZ ÉS a hozzá kapcsolódó IRODAHÁZ (ezt nem birtokolja száz százalékban, de a tulajdonában nem lévő két irodaszintet meg szeretné vásárolni.)

..

A KONZUM ÁRUHÁZ FORGALMI ÉRTÉKE minimum 1,5, de reálisan inkább 2 milliárd forint (a mérlegben alig 500 millió forint könyv szerinti értéken tartják nyilván).

..

A gigantikus ingatlan hasznosítása: jelenleg 100%-ban bérbe van adva, az éves bérleti díj 2-300 millió forintos nagyságrendű.

Hamarosan egy bank költözhet az épület egy teljes szintjére: ingatlanpiaci pletykák szerint horribilis, 5500 Ft/négyzetméter körüli áron adják ki a pénzintézetnek.

..

A RÉSZVÉNY FAIR ÉRTÉKE az ingatlanvagyon alapján kb. 500-700 Ft, óvatos becslések szerint is.

..

De miért volt az árfolyam gyalázatosan alacsony?

..

Az ok a múltban keresendő. A társaság korábban szövetkezetként működött, rengeteg veszteséges üzletággal (bútorgyártástól a fémiparig mindennel foglalkozott). A folyamatosan erodálódó vagyont többször próbálták tőkeemelésekkel pótolgatni, ezért sok befektető (befektetési alapok, tőketársaságok) beszorultak a cégbe – befektetésüket gyakorlatilag leírták. Őket próbálta meg kivásárolni F. úr, a főtulajdonos, aki 90 forinton néhány felszámolás sorsára jutott alapból ki is szedett elég sok részvényt.

..

A főtulaj F. úr nem érdekelt a magas árfolyamban, azonban egyre kevésbé tudja megfékezni a piaci folyamatokat: alacsony áron történő eladásokkal fékezni próbálhatja az árfolyamot (bele-beleadogat), ám ekkor saját vagyonát tékozolja ötödáron. A piaci szereplők szívesen szívnak fel ilyen alacsony áron tőle papírokat – a jelenlegi árfolyamon két-három nagyobb spekuláns lenyelhetné a főtulajnál lévő 4 millió részvényt.

..

Gondoljuk csak meg: a Konzum jelenlegi kapitalizációja 750 millió Ft – kb. a négyszintes áruház alsó szintjéért lehetne ennyit kapni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pitcairn2 2017. 07. 15. 09:51
Előzmény: #31263  pitcairn2
.....
pitcairn2 2017. 07. 15. 09:49
Előzmény: #31431  karildo
pl. tjt718 kommertársnak az alábbit írtam szó szerint: "ha valóban ilyenekkel játszol akkor jó sansszal el is fogod bukni... (ezt szívből nem kívánom neked)" link ez lenne a "személyeskedés" és a "kárörvendés"?!
lizabell
lizabell 2017. 07. 15. 09:48
Ez eddig olyan jó topik volt, ne etessétek a trollokat! Ezek nem tehetségtelen kezdők, simán megjósolják az jövőbeli árfolyamot. Igaz csak lefelé látják, 3100 et nem mutatta a cigány kártya.
zsoltee77
zsoltee77 2017. 07. 15. 09:45
Előzmény: #31434  Törölt felhasználó
A cég folyamatos átalakítás alatt van, nincs kész. Jönnek még hírek, amik támogatják az emelkedést, de megkérdezlek, őszinte jóindulattal, hogy mégis mi alapján szálltál be 2000Ft felett??
pitcairn2 2017. 07. 15. 09:44
"egymás cseszegetése"?! itt kb. azt cseszegetik aki egy kissé körbejárja ezt a "remek papírt"... olvasd vissza a kommentjeimet! nem volt benne semmi személyeskedés... "kárörvendés"? hol volt az? kb. mindenkinek azt kívántam, hogy PLUSSZBAN jöjjön ki ebből...
pitcairn2 2017. 07. 15. 09:41
bocs, de az a hozzászólás távolról sem volt korrekt pontosan ezért ignoráltam:) (lastdeposit alábbi "művével" együtt:) )
Törölt felhasználó 2017. 07. 15. 09:39
Üdv mindenkinek. A Fórumban új vagyok, a Konzumban már van némi tapasztalatom illetve annak köszönhetően kb. 100 új ősz hajszálam is. Sajnos bevásároltam a zuhanásban baromi magasan iszonyat sokat. Szerintem azért zuhan, mert mindenki tart a féléves jelentéstől. Egy profitot nem produkáló cégről van szó, az ingatlanokat pedig nagy valószínűséggel nem a Konzum neve alatt vásárolták be. Ez nem sima korrekció, ami majd magához tér jövő héten. Mondom ezt én, aki élete legrosszabb döntését hozta. Mitől térne magához ? Kérdezem azokat, akik fordulatot jósolnak és az általam említett szempontot nem vették figyelembe, hogy erre mit tudnak mondani ?
karildo 2017. 07. 15. 09:29
Előzmény: #31413  exmnbs1
A mohó és új kis büfik csak addig számítottak, amíg a beültetők pakkját megvették jó magas áron. Jöttek ám a magasabbnál magasabb célárak. Egyenlőre itt a tapasztalatlanság és mohóság áldozatai lettek viszonylag sokan.
Lastdeposit
Lastdeposit 2017. 07. 15. 09:25
Előzmény: #31333  pitcairn2
Olvasgattam itt a hozzászólásokat, számomra ez már a követhetetlen kategória, hogy milyen felfordulást csináltál itt. Tudom nagyon jól ,hogy egy nagy tudású befektető vagy, de néha úgy beszélsz itt dolgokról, mintha életedben nem tőzsdéztél volna és sokszor elég rosszindulatú és kárörvendő is vagy. Talán egyetértünk abban, hogy valaki érték alapon kereskedik, vagy fektet be, ha úgy tetszik, valaki lovagolja a pszichológiát. Teljesen irreleváns, hogy vannak-e itt stabil fundamentumok, vagy éppen azok milyen minőségűek, okos spekának, hullámlovasoknak nincs szüksége rövid távon fundamentumokra, akár vannak, akár nincsenek, mert lekerskedi, amit le le kell és pénzt fog keresni. Miről beszélünk? Kit féltesz? Mi a célod? Unatkozol? Neked milyen érzés, ha egy másik fórumban éppen a jól beragadt pozidat szidod, majd odamennek hozzád és még jól beléd is rúgnak. Hihetetlen undorító magatartás, amit folytatsz. Jelezném, ha konzi, nekem 50% mínusz lesz, ha Csepelem esik 40%-ot, akkor is 2,5 x-eltem a tőkém, ha nem így lesz, akkor részemről határ a csillagos ég. Szóval, ideges nem vagyok, nem az szülte a posztomat, csak legfeljebb az, hogy megint kibuggyant az átlag undorító magyar mentalitás, amit nem kis mértékben Te gerjesztesz itt. Ha van magánéleted, éld azt, menj el kirándulni, csináld a dolgaidat, magaddal foglalkozz inkább, ne kínlódj itt pozi nélkül, azt javaslom.
karildo 2017. 07. 15. 09:13
Előzmény: #31423  Törölt felhasználó
Korrekt hozzászólás. De az éremnek két oldala van. Az egymás cseszegetése az nem korrekt, de szerintem a beültetés se korrekt dolog, főleg az újakkal szemben.
Törölt felhasználó 2017. 07. 15. 09:11
Előzmény: #31429  karildo
persze hogy lesz vagy hétfön vagy kedden
karildo 2017. 07. 15. 09:06
Előzmény: #31416  Metwolf
Ez igaz. Amikor pozícióba léptél, akkor megjelentél, amikor meg kiszálltál akkor meg eltűntél. Most megjelentél így lehet, hogy tényleg fordulat lesz.
karildo 2017. 07. 15. 09:01
Előzmény: #31330  Törölt felhasználó
No komment. Ez az írás téged minősítést. Ha már ilyen cinikus vagy, akkor én is az leszek. Sikerült már kiszállnod???? Mintha eddig nem sikerült volna, úgy olvastam. :)))))))
karildo 2017. 07. 15. 08:56
Előzmény: #31390  Metwolf
Nem minden eladó áll be a könyvbe, aki elakar adni és fordítva. Ezt azért tudhatnád. :)))))))
sahara
sahara 2017. 07. 15. 08:46
Előzmény: #31415  exmnbs1
Ex... ne haragudj de hol voltal 200-tol 3000 -ig???? Meg sem mukkantal... most ket limites nap es itt jatszod magad?? Nézz mar tükörbe kerlek! Ha fordul es felmegy 3-4-5 k ra, kerlek legyél annyira következetes , h vállalod magad akkor is... Baaaaaar, tudod mit? Inkább húzz el es hagyd a jonepet, ezt a topikot... jobb nekünk nélküled ;)
karildo 2017. 07. 15. 08:42
Előzmény: törölt hozzászólás
Most komolyan miért kell itt menőzni????? Örülj a nyerődnek és inkább maradj csöndbe. Akkor isi itt menőznél, ha 3000-en be lennél szorulva?????
Törölt felhasználó 2017. 07. 15. 06:28
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2017. 07. 15. 02:31
Előzmény: #31338  pitcairn2
Nem szeretnék lesüllyedni a szintedre, ezért tartom magam a normális, emberi hangnemhez, de amit te itt művelsz, azt szó nélkül nem tudom megállni. Te nem a részvényeket "ekézed", hanem azokat az embereket, akik ebben a topikban próbálnak normálisan kommunikálni egymással. A hangnemed sértő, fennhéjázó és pökhendi, a stílusod unintelligens, épp amilyen te magad is vagy. A tömény rosszindulat fröcsög belőled, gondolom ennek oka az SI faktor. Persze a folyamatos károgáshoz van néhány társad is és csak azon csodálkozom, hogy a többi normális fórumtag még megtűri a jelenléteteket és nem tiltottak ki innen. Szerintem szánalmas kis élete lehet azoknak, akiknek az jelenti a legnagyobb örömöt, hogy másokat b@sztasson és más kárának örüljön. Nem vagyunk kíváncsiak a véleményedre és a "jótanácsaidra".
evazeller
evazeller 2017. 07. 15. 02:21
Előzmény: #31421  Metwolf
üdv, Met, nekem végem:)
Metwolf
Metwolf 2017. 07. 15. 02:18
Előzmény: #31420  evazeller
Ellenőrzök, azt mindig kell. :-) Meg várom a műszak végét, és a pozitív fordulatot hétfőtöl.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek