50 felett sajnos, meg az egyiket decemberben zárják, mondjuk tudnék újat venni csak a brokidíjat buknám majd meglátom....opimusal azért keresgetek, számolva az olaj bukóval...
már nagyon rég kereskedtem ezekkel,de a lényegük,hogy egy mögöttes terméket testesítenek meg. link
pld olaj,arany ,indexek,rézsvények.
úgy tudom a mögöttes termék határidős termékeit veszi a meg a certifikátok kibocsájtója és azt számolja utána egy certifikát értékében. ha veszel olaj certit akkor van egy képlet,hogy anak az árfolyam,hogy változtat a certi árfolyamán. van valami szorzó,hogy 1 certi hány határidős terméket tartalmaz,valamint a deviza keresztárfolyam is hatással van rá. olaj ,ami USD-ben van,de te Forintban kereskedsz vele,tehát ez is befolyásolja,nem egy az egyben kereskedsz mondjuk WTI olajjal.
de kiütődni nem tudtál a certiben. amiben hibáztál,hogy azt hitted elmegy 60 felé,ha jól értelmeztem. hol vetted? hol akartad eladni és végül mi lett belőle? én is fokozatosan építenék fel egy olaj csomagot. ha továbbesne vennék rá,de még nincs meg a pénzem rá fizikailag,úgyhogy csak figyelek. arra fel lennék készülve,hogy hosszabb távon is tartsam.találtam egy cikket az olaj árának "normalitásáról"link
nem egyértelmű számomra,hogy ez annyira olcsó lenne most. viszont nem fogsz csődbe menni. de lehet rajta csücsülsz sok évig :)
"a Béten az évszázad extrém üzlete a Konzum volt -"
a konzumhoz hasonló buborékok általában hatalmas sírással rívással végződnek
néhányan rengeteget nyernek a nagy többség pedig veszít
long irányba, fel akartam építeni egy komolyabb pozit olajból, úgy véltem h ez lesz az év befektetése és hogy bőven 60 fölé megy, tévedtem, nem kiütős a certi, decemberben záródik viszont, a másik 2019-ben, de rolloveres mindkettő, elszámítottam magam....(tavaly én is ki-be ugráltam, gondoltam idén megpróbálom tartani, hibáztam)
Kisbüfik topikja