Az Opus topikban azért utálnak mert beírtam mikor eladtam és elmondtam hogy én most lefelé várom mert szerintem ennyi volt ez a kör. Jaj mi volt akkor, rengetegen nekem ugrottak hogy miért szidom (???) a papírt most már, eddig jó volt ugye. De ki szidta? Teljesen álomvilágban élnek sokan s mindenki ellenség aki nem azt írja hogy most derékszögben 3000 lesz a papír. Már nem is nagyon írok, ma is ment a szófosás hogy up, fel, 1000 lesz stb, közben csak a chartra kell nézni hogy tegnap lett egy nagyforgalmú gyertya réssel alatta s várható az esés. A záróbeli nagy kötés is ezt sugallta. Ma esett is tovább. De ezt minek írjam már be? Ledumáló Opus szidó lennék. Inkább kereskedem. Valóban, ha levonom az ML papírokat akkor lényegesen karcsúbb a profit, soha nem is állítottam az ellenkezőjét. Válság meg akkor jön amikor senki nem gondolja, nem mi tervezzük sajna.
Ki a fax beszélt baloldali győzelemről és hogy én azt akarom??? Kb százszor leírtam az Opus topikba is, hogy ugyanolyan szar bandának tartom ezeket mint az előző 8 év bandáját és húzzon a retekbe mindkettő, Magyarország megrontói!! Tipikus narancs viselkedés, aki nem ránk szavaz az tuti gyurcsányt akarja. Hát képzeld el hogy nem! Rohadt egy banda mindkettő, de a jelenlegiekről el kell ismerni hogy nagyon szervezettek és sokkal jobb hatásfokkal nyúlják le a pénzt. Azt értsd meg hogy a te és gyerekeid jövőjét teszik ezekkel a lopásokkal rosszabbá, de azért tapsolj hogy ma épp mit sikerült betalicskázni az Opusba, kurva jó :D Möbius? Nem tudom ki ő te nagyon keversz valakivel. Én kereskedő vagyok, ha ezek mennek hát ezzel kereskedek. Ha netán más lesz akkor mással. De azért képben vagyok a háttérrel is...
húúú, úgy látom, volt itt ma élet, most nem is olvastam végig ez a Bif nagyon furcsa volt ma adtam egy adagot nap elején 1840-54 közt, aztán beálltam vételre is, mert nagyon gyér volt ,és gondoltam, nem kapok de kaptam 1781, 1771, 1766, 1750-en na, gondoltam, ha szerencsém van, ezeket eladom a dobáló helyett így is lett, 1826-1850 közt eladtam de mégis furcsa, hogy így dobáltak, holott felfelé állt ma a papír
Szerintem, az, aki ma Mo n magyar papírokkal tőzsdézik, és sikeres akar lenni, annak felesleges moralizálni. Fel kell térképezni a környezetet, észre kell venni a változásokat, fel kell ismerni a lehetőségeket, és jól kell vele élni. Vagy legalábbis megpróbálni. Hogy egy cég termel, vagy nem termel, az nem a mi érdemünk, vagy a mi hiányosságunk. Az, hogy kereskedünk a papírjaival, vagy nem, az egy pénzügyi döntés. Jó, vagy rossz. Ami ma van nálunk, azzal nem kell azonosulni, de nem árt átlátni, és felismerni a működését. Ez is egy képesség. Itt élünk, és, ha itt kell, vagy itt akarunk élni, akkor ehhez kell alkalmazkodni, itt kell boldogulni. Én azt gondolom, hogy igenis teljesítmény, az, amit itt sokan elértek. Rengeteg idő, energia, tudás, olvasás, tanulás és tapasztalat. Bátorság, rátermettség. Nem mindenki alkalmas erre. Engem motivál mások sikere, sokat tanulok belőle. Nem gondolom, hogy csak sikerek vannak, de a pozitív irány és hozzáállás a lényeg. Még, ha vannak is rosszabb napok, időszakok. Mindenki félti, azt, amit már elért, ha kevés, akkor azt, ha sok, akkor azt. És szerintem itt mindenki, de legalábbis a többség ezen túl értéket is teremt. Mindenki a maga területén. A megteremtett érték nem mindig mérhető, látható, kézzelfogható. Attól még létezik. Sok sikert kívánok mindenkinek, minden kis és nagybüfinek, itt is, és az élet minden területén!
1. Ugyan úgy gondolkodom a rendszerről mint te. 2. Az, hogy ezt a opi fórumon elmondod, vsz senki nem utál érte...másért lehet, de azért mert szidod a rendszert azért biztosan nem. 3. Nézd meg a számlád, vedd el belőle amit ML papírokkal kerestél. Szerintem sírni fogsz ha rá gondolsz mi lenne ha nem lenne ott :))) 4. Azzal az összeomlással várjunk még...hidd el, a világ tanult 2008-ból! Ml papírok vsz kb az utuk 1/3-nál járnak jelenleg.
Igaza van Kimpaanak is meg Turkiznek is. Szóval mindenből tanulunk. Pl. pszichológialig is jó tanulas. Magamról is tudom, hogy pl amikor 240 körül lezúgott az opus, és akkor csak ültem a hatalmas mínuszban, ,akkor szidtam magam, miért nem másra költöttem inkább azt a pénzt.... mondjuk maradhatott volna úgy is, akkor sem tudtam volna mit csinalni max bukót. De aztán beszélgettem, olvastam tapasztaltakat és hát rá kellett jönnöm, hogy jó tanulópénz volt az. Azóta valahogy máshogy nézek a hullamokra, a céláraimra. Igyekszem, ha ráérek a napi mozgásokat kihasználni. Bár nem olyan ügyesen mint Éva vagy Kimpaa. Valahogy sokkal aktívabbá tett, hogy tennem kell a nyereségért, figyelni nagyon. És ez tényleg nem fizikai munka / nem teremtő/, de igenis szellemi munka és tényleg számít a pszichológiai hozzáállás is. Valahogy el kell vonatkoztatni az összeg nagyságától, hogy ne nyomasszon a tudat. Ezt még nagyon kell gyakorolnom. Ezért is érdekes pl Hali 300 milliós napi mozgása, ott sem tudom, hogy menne az elvonatkoztatás...
Kisbüfik topikja