Liberta, teljesen egyetértek óvatosan kezded, nem is kell sokat nyerni először, csak próbálgatod az érzést megszerzed ezzel, hogy belépsz egy papírba közben figyeled önmagad, a papírokat, és a merészség majd később jön illetve nem is kell merészségről beszélnem, mert én merész vagyok, de régóta csinálom óvatosan, és figyelj, és figyeld önmagad, mi esik jól és mi nem, a saját merészséged határait te fogod felállítani
Nekem egyikből sincs sok. Hozzátok képest kicsi még a tőzsdés tőkém, és csak óvatosan emelgetem. Nem akarok könnyelmű lenni, mert hajlamos vagyok rá. Szeretek játszani, kipróbálni magam, de itt azért észnél kell lenni.
Jó látni, hogy pörögnek a topikok, és van, ahol a kereskedés is. Én most csöndben vagyok, az összes papírom áll, vagy óvatosan csordogál lefelé. Az túlzás, hogy türelmesen, de várok. Olvaslak benneteket, a sikereitek azt sugallják nekem, hogy mindig jönnek jobb napok. Addig is tanulok. Jó kereskedést holnapra is!
igen, a 20-as könyv sokkal többet ér, és nem érdekes, mennyibe kerül, mert az a havi pár ezer bőven behozza a "szemedet" futur: nem tudom, emlékszel-e, de futur együtt haladt az ott1-el, ha az ott1 emelkedett, a futur is követte, ráadásul én utáltam az ott1 könyvét, forintonként 100K állt ott sokszor, futurban viszont 15-20 K aztán jöttek a bennfentes dobálók futurban és hosszú hónapokra elment a kedvem tőle most egy remény van : amit hathor írt, a rést betöltötte, azaz a 49-51-et, na nem teljesen, mert néztem, 49-re 10 darab eladás érkezett , de mondjuk, betöltötte a rést, kíváncsi vagyok, tud-e emelkedni ilyen hatalmas kispapír-ralliban hihetetlen, de az 1 forint 70 filléres est is ma már 70 forintnál tart, és a Set is őrültködik, ez a nyomorult futur meg 50 forint
Leginkább a tulajok folyamatos, bejelentés nélküli eladásában látom a bajt. Az elmúlt napokban is szerintem folyamatosan szórta a Kárró Kft. a frissen kapott játszós pakkját. A papír alapvetően folyamatosan konszolidálja az előző emelkedést, a rést a mai nappal betöltötte, így jogosan várhatnánk hogy fordul felfelé. Viszont mint mondtam ott van a Kárró Kft alias Ella néni ahogy Trump mondaná, ami komoly kockázatot jelent. Most Nord rally van, lehet utána Futur lesz Karácsonyra, ki tudja. Én vettem már belőle vissza 55 alatt. A 20-as könyvről: Nekem hónapok óta az van, nem váltanék kisebbre már. Olyan ez mint amikor a 10-esnél csak félig van nyitva a szemed, a 20-asnál teljesen.
tuti a tőzsdén nincs, csak valószínűség:) rábát egyáltalán nem figyelem, annyit látok, hogy 1250 körül szambázik, de nem érdekel a papír régebben érdekelt, amikor 460-on vettem bele, de az nagyon rég volt ... 5-ös könyv: sajnos én a 10-es könyvet is kevésnek tartom sokszor, gondolkodom 20-asra váltani
ja, és például soha nem csinálok olyat, hogy egy nagy eladó nyakára ráállok, sőt, ha az én nyakamra áll nagy eladó, akkor pár forinttal lejjebb jövök a "könnyebb" irányba undorodom a nyakamba települő nagy eladóktól:) vételnél viszont ---ha olyan a papír hangulata--- szeretek a nagy vevő elé állni ---persze sokszor eltűnnek, tehát lesni kell ezt is, mert nem szeretnék "palimadár" lenni
ezt nehéz elmagyarázni, amikor ránézek egy könyvre és venni akarok, látom a "lehetőséget", hova érdemes beállni, de ez a papír iránti hangulattól is függ, tehát a könyv "mögött" ott az érzés vagy megérzés, meddig fogják leadni, sokszor nehéz eltalálni a vételi beállást, de napközben lehet módosítani, ugyanez az eladásnál is tehát nemcsak a könyvben kell meglátni a "lyukakat" és a lehetőségeket, hanem olvasni kell az illető topikot és abból levonni következtetést, mi várható
sajnos láttam az fhb-d, visszaesett de hát ma sok papír esett-kelt ez az enefi: összesen 7800 darabom van, amit 239-241 közt vettem, és azt nem mozdítom de néha veszek hozzá, amit napon belül eladok, ma sikerült is egy kicsit nyerni benne, de múltkor 253-on álltam eladáson egy adaggal és PONTOSAN előttem fordult, elment 252-ig, és zuhant is vissza
Kisbüfik topikja