szépen indult a napom, eddig konzum, Bif, masterplast -nyereségözönök, sőt, még enefiben is elment 500 darabkám 237-ről 243-on Bif: 614,622 vétel, kiment 1675, 1680-on masterplast : 640-645-ös vételek kimentek 675-680-on /de még maradt eladó rész/ de nem mindig nyerek, figyelj már, mit írsz tegnap bedőltem és vettem 80-on Set-et így már elégedett vagy? :) nem mindig nyerek
Adóbevalláskor nem fog számítani, hogy veszteség vagy nyereség volt egy-egy tételen? Nekem ez lesz az első bevallasom. Így nem tudom milyen listát küld majd az erste.
Vannak olyan tőkeáttétes ügyletek, amit ha másnapra átviszel, kamatot (komoly kamatot) számít fel. Ott nem m indegy, hogy este melyiket realizálod. Aznapit vagy régebbit. Egyébként igaz amit írsz. Jó reggelt!
Szerintem tévúton jársz és az egész csak pszicho. Mert ha veszel 2-nél és 6-nál s aztán adod 4-n és 8-n akkor kétféleképpen lehet: 2-t 4-n, 6-t 8-n a nyereséged 4, mert 2+2 A 6-t 4-n, a 2-t 8-n akkor is a nyereséged 4 mert -2+6 Te az elsőt csinálod mert jobban néz ki. Meg pszichológiailag jobb nem bukó poziban ülni. De ugyanúgy jársz eredményben a végén. Ezért nem értette hali hogy ez mire jó.
az a lényeg, hogy ma nem hibáztam és semmit nem adtam minuszban, pedig mint a motolla, kötögettem nap végén maradt 600 darabom, de nem azért, mert nem tudtam volna pluszban adni , hanem gondoltam, elteszem, és nem adom "fillérekért "
Miből tudja, hogy ugyanaz? Nem csak napi mennyiséget néz? Mert akkor az alapján, amit írsz, az előbb eladottat nem tudod visszavenni day trade-ként. Vagy rosszul értelmezem?
Ha a magasabbat eladtad, akkor már mindegy hogy hifo vagy lifo a következő, feltéve, hogy azonos napi tételeid vannak csak. Nekem is a hifo a fő elvem, hasonlóan ahoigy Liberta is írta. Kevesebb lesz a veszteség is elméletileg, ha a magasabbat adod el és tartod az alacsonyabbat.
Értem a rendszerét.,de ha én eladok valamit alapból azért teszem annyiért ,mert már nem hiszek az emelkedésében..most ha minuszost tartok és tényleg lefele megy(ahogy gondoltam);akkor még több minúsz lesz. Legfeljebb nem realizálom a veszteséget.
igen, a hifo-val kezdtem ma Bif-ben, a tegnapi 1450-1550 közötti vételeket küldtem ki 1900-1928 közt így tiszta lett a lap, tabula rasa, és aztán amikor lent kaptam, azokat adtam feljebb lifo-val
Ha az utolsó vételed magasabb az eladási árnál, akkor bukót realizálsz. Ennek inkább akkor van jelentősége, ha különböző áron vett sok kisebb tételből van a pakkod, és le fel mozog az ár napon belül.
hali, én nyáron azt hittem egy nap, hogy mindent pluszban adok konzumban allokáció előtt 1,8 milliót mutatott az aznapi nyereség aztán allokáció után 1,6 millió nyereség, 200 ezer veszteség lett és azért, mert nem jól használtam ezeket a lehetőségeket, és napon belül úgy tűnt, mindennek van alacsonyabb párja, de nem így lett eszeveszett kötögetéseknél már jól meggondolom, milyen vételt milyen eladással párosítok
Kisbüfik topikja