Ersténél alapból lifo n áll, ezt már párszor meg is szívtam, ha mást akarunk, akkor be kell jelölni, hogy melyiket. Én, ha pluszban van, általában a legmagasabb áron beszerzettet adom el, így egy esésben kisebb eséllyel kerülök minuszba, mert jobb az átlagom. De lehet, hogy ennek inkább csak abban van jelentősége, hogy a magasabb áron vett papírral nehogy bukót realizáljunk, ha mondjuk azt vettük utoljára, és alapból az utolsó vételt adja el.
ha LOFO-t állítasz be, akkor a legolcsóbb vételt adod el először. HIFO: legmagasabb vételt adod először. LIFO: utolsó vételt adod először. FIFO: első vételt adod először. . Szóval de, így van.
Ezen én is sokat agyalok, hogy mikor eladok, melyik vételt írjam be. Én gyakran hifo t jelölök, hogy jobb legyen a vételi átlagom. De lehet, hogy ez hülyeség?
nem, nem így van az előző napi alsó vételeket eladod hifo-val, aznapra már nincs gond vele, mert magasan fent eladtad aztán az alsó vételeket lehet kiküldeni lifo-val aznap
hát az, hogy ha aznap rengeteget mozogsz egy papírban, akkor ne kerülj minuszba egyes tételekkel tehát nem mindegy, hogy a legfelső vételire /hifo/ párosítod az eladásod először, mert akkor az végképp ki van lőve,amit előző napokon gyűjtöttél aztán ha lent kapsz, és feljebb akarod adni napon belül, akkor célszerű a lifo-t választani, utolsóként vettet adja --- és így tovább
én sosem törekszem a csúcson adni , kivéve, ha olyan hír van egy papírban, amiből lehet gondolni, hogy azonnal fel fog zárni --- de ma Bif-ben nem ez volt a helyzet, bár a nyitásnál szépen odaálltak vevők a csúcsra, de mégsem ott nyitott, hanem 1867-en, ha jól emlékszem szóval utána már az 1900-1930-at vettem célba eladásnak , és sikerült
Kisbüfik topikja