minap opusban ha jól emlékszem volt egy leverés valaki beírta hogy borítottak..na abból is lehetett volna egy limites le...de nem lett. Szóval ködös ez nekem. Aki ezt tényleg látja és jól érzi minden elismerésem.
Nyugi az élet hosszú, annyi minden történhet benne, most az ML papírokban megszeded magad, kicsit pihizel utazol szórakozol, stb, aztán ebből ha eleged lesz elmész valahová dolgozni. Szakmával gyakorlattal nehogy gond legyen már ez, most amikor lasszóval fogják az embereket melóra. A különbség annyi, hogy a hátad mögött van, vagy lesz egy vastag bankszámla-vastagabb mint volt. Az a baj,hogy Mo-on az emberek gondolkodása merev, sokkal mobilabbnak és alkalmazkodóbbnak kell lenni,fiatalon pedig előtted az élet több pénzzel pedig több a lehetőséged is. Tehát a pénz az első- vagy talán itt nincs valami kapitalizmus féle?? Sajnos már az egészség megtartásban is az dominálhat /orvosok/. Talán a Konzumban már nincs annyi lehetőség- de az opus és appi még ott van- még most sem késő beszállni szerintem. Ha úgy érzi valaki,hogy a munkahely leköti és nem tud a kereskedésre koncentrálni- és sok pénzzel van benne, én otthagynám azt a helyet, megcsinálom a milliókat és utána esetleg visszemegyek dolgozni. Akár ugyanoda akár máshová. A főnöknek felmondani úgyis lehet, hogy később szívesen visszavesz dolgozni. / Egy normális főnökre gondolok./
mondjuk értem, azalatt a pár óra alatt simán lehet egy limites beverés...akkor viszont előjön a kérdés, honnan tudod előre hogy az lesz a vége, és még időben be tudj avatkozni?
de nem azt mondom hogy nem ránézni, hanem hogy felesleges folyamatosan előtte ülni. Elég pár óránként rákukkantani a chartra és kész. Szerintem..de Ti tudjátok, én nem nagyon forgolódok benne, csak ez a meglátásom.
én egy valamire rájöttem amihez kellett két év. Nem tudnám csak! ezt csinálni. Nem...belerokkanék. Ez csakis mellékesen, hobbiként megy nekem. És az sem menne hogy erre alapozzam az életem. Biztos van aki máshogy látja.
Kis papírokban bizony nagyon is van jelentősége, ha van mozgás, nem elég néhanapján ránézni, folyamatos portfóliómenedzselést igényel, ezt tapasztalatból állítom. Amit írtál pl Ricsi, na az teljesen más tészta, ritkán van benne nagyobb mozgás, napi 3% mondjuk. Ott lehet várni amíg eléri a kitűzött célárat a papír, jóval lassabb, ergo ha nem figyeled folyton sem maradsz le semmiről. Itt a kicsikben viszont simán lehetnek limites napok, hatalmas rallyk akár napon belül. Lásd Konzum napon belül -20%-ból +20%-ba ment. De elég, ha csak a Futuraqua rallyt hozom fel vagy a Nordtelekom, kicsit korábban OTT1. Vagy simán Mészáros-papírok. Bluekban ilyen sosem lesz, azok nyugdíjas papírkák.
na pont ezért nem értem, Opusban mit nézel egész nap? Ugyis lesz egy nap amikor majd fordul, mindenki megrezzen és szűk lesz a "kijárat"...ilyenkor van limites fordulás..meg aztán megborítják mégis mit csinálsz? Honnan tudod hogy ilyen tempó után alá kell venni az első boritásnál? áá nem értem ezt, meg szerintem baromás ülni előtte. Aki azt mondja rá hogy 1000 lesz, olyan mintha én azt mondnám 300 lesz. /Nem irányult hogy fel vagy le dumáljak,mert fogalmam nincs hogy innen mennyi lesz mi lesz...:D/
Ezzel én is egyet tudok érteni, annyi lehetőség, látnivaló van a világon, egy élet is kevés mindenhová eljutni, mindent megnézni. Plusz ami a leglényegesebb, egyetlen porcikám sem vágyik arra, hogy dolgozzak, akár csak napi 8 órát is. Jelenleg három műszakban dolgozom, el lehet képzelni nem túl kellemes ez. a tőzsde pedig olyan nekem mint a hobbi, szeretem csinálni, szórakoztat, élvezem. Ennek a hozománya ráadásul az, hogy biztosítja a megélhetésemet is, valóra válthatom az álmaimat, így hogy az anyagiak lehetővé teszik.
bár ahogy így végig gondolom, csak valakinek jobb szeme van, pl Éva, Accept..akiknek elmondásuk alapján (arra következtetek) csak jól jön a "folyamatosa olvasás". Akkor viszont én nekem nincs szemem rá ezért nem értem mi értelme előtte ülni.
Jelenleg még dolgozom mellette, és szerencsére viszonylag sok szabadidőm van figyelni mert olyan a munka. De mobilról nem egyszerű közben, mert kevés információhoz jutok egyszerre. Aztán ha minden jól megy, már nem sokáig, mert a tapasztalatom azt mutatja, hogy a munkám hátráltat a tőzsdei kereskedésben, nem tudok maximálisan figyelni rá úgy ahogy kellene, így veszteség ér, nem tudom kimaxolni a pozíciókat. És sokkal többet bukok így, mint a havi bérem. Ergo ez így nagyon nem frankó :-) Köszönöm a kedves szavakat és viszont kívánok neked is sok sikert, nagy nyerőket! A továbbiakban is igyekszem tartalmas, szakmai hozzászólásokkal gazdagítani a fórumot.
most a dax-os certiseket akik perc meg 5 perc meg 10,15 perc alapján is figyelik és pici mozgást fognak más..ott persze ülni kell előtte, vagy pl a USD EUR stb.... De nem hiszem hogy Te ezekben utazol.
Nem vita képpen, de érdekelne. Én 2 éve vagyok (meg pár hónap ) a tőzsdén jelen, elég sokat volt hogy figyeltem (haszontalanul) mondván beavatkozás miatt:) Szerintem ez az egész onnan értelmét veszti hogy "nem tudjuk a következő percben mi lesz, nem hogy a kövi pár órában napban hétben.. (biztosra nem). Ha beülsz elé, mégis mit avatkozol be? mi alapján? Akkor mind1 ha belősz egy szintet magadnak rá a riasztás és kész. Elhatározod ha addig lemegy, eladod vagy célár és ott eladod. De ülni előtte beavatkozás miatt? miért gondolod hogy okosabb leszel ha előtte ülsz és jobb döntést fogol hozni? vagy csak én nem érzek erre rá nem tudom. Nagyon jó példa a ricsi most ahogy mozog..ott ültem és? úgy megkavart volna ha mindenre be akarnék avatkozni, mint aki .... Van olyan, hogy formálódik valami és már előre látni (idővel kialakul formákra erre arra) de az sem azért mert előtte ülsz, hanem mert rá rá nézel 1-2-3 óráként a chartra mondjuk. Ezzel én is egyet értek: Dolgozni elfoglalni magát az embernek akkor is kell, mert különben mi értelme az életnek ha cél nélkül marad és 35 évesen kő gazdagon "kiégve" (felmondva a munkahelyét) éli az életét. Én a folyamatos emelkedés, gyarapodás híve vagyok mind pénzügyi, mind szakmai vonalon. Szerintem az a jó ha az életszínvonal "grafikon" mindig felfelé vagy vízszintesen halad de lefelé sohasem
Kisbüfik topikja