igen egyetértek,de mi van ha néki lesz igaza,nem valöszinü,de jöhet olyan bejelentés részvényhigitásra ,mind kettönél ,ógyebér volt már ilyen ,nemegyszer
"Van is elképzelésem, mely szerint az ML papíroktól rövid időn belül megválok" Érdekes, én a helyedben az összes többitől válnék meg, és az ML papírokat megtartanám...
Az alapszabályok a mai napig érvényesek, az emberi természet nem változott. A kereskedést ma is manipulálják, ma is vannak olyan spekulánsok, mint ő volt.
Az igaz, hogy 100 évvel ezelőtt más volt a világ. Az 1 évvel ezelőtti tőzsde is más volt mint a mostani. Egy valami változatlan, az emberi természet, kapzsiság, mohóság.
Livermore nem kisbüfi volt, hanem inkább spekuláns, aki nagyban játszott. A könyvből nem tudtam konkrét kereskedési módszert ellesni, megtanulni, de vannak nagyon jó megállapításai, amik ma is érvényesek. Többek között az is, hogy ragaszkodik a saját szabályaihoz. Ha eltért ettől akkor vesztesége volt. Nem hallgatott mások véleményére. Szerintem a Te portfóliódat már kisebb veszteségnél eldobálta volna. A könyv második felében vannak történetek részvény manipulációra. Sok hasonlóságot látok az ML papírok mozgásában. Lehet, hogy az ML papírokat Livermore módszerével az unokája mozgatja? :-)
Opus 300 óta meg megy, mint a barom. Ma 5-ször ment vissza felső limitre... Ez a bika még nem tombolta ki magát szerintem. Konzum irgalmatlan magasan van, én nem várnék következő hírig túl nagy mozgást benne.
miután a nagy lerántásban vettem és eladtam 2629-en, vettem újra 2600-on és 2580-on konzumot de minek??? bár egyetlen papír volt ma, amire figyeltem és aránylag szépet nyertem benne, de ez a lerántás nem hiányzott ....
Kisbüfik topikja