Azért van különbség aközött, hogy valaki rajuk szavaz, meg hogy valaki a legvédhetetlenebb dolgaikat védelmezi.
"én is megtehetném fordítva"
Megtetted fordítva, mikor ellenzéki megmondóembernek neveztél. A bérkommentelő már csak reakció volt arra, hogy te semlegesnek allítottad be magad, míg aki nem ért egyet veled, az elfogult.
"látszik hogy fogalmad sincs, miől beszélsz, mert itt a azt a kérdést kell feltenni, hogy mihez képest? UK-ban pl. nincs is olyan hogy Alkotmánybíróság, akkor uyge ebből az következik szerinted, hogy ott nincs demokrácia?"
De van fogalmam miről beszélek, a brit rendszer más alapokon működik, az hogy nincs Alkotmánybíróság, nem jelenti azt, hogy nincs demokrácia, de ahol van, ott az egyik eleme attól még lehet a demokratikus intézményrendszernek. Már mrgint szalmabábozol.
" a választási rendszerük pedig kb. 8-szor aránytalanabb mint a jelenlegi fideszes nálunk, tehát akkor még sokkal rosszabb a helyzetük, ugye?"
Eleve nem foglaltam állast a választási rendszer ügyében, te most mégis egy álláspontot adsz a számba, hogy szerintem a Fidesz alkotta választási rendszer nem jó. Pedig ezt nem írtam. A brit rendszert pedig ebben sem érdemes a magyarral összevetni, hiszen ott sok évtizede hagyományosan konzervatív, hagyományosan munkáspárti körzetek vannak, sosem fordult elő olyan, ami itthon előfordult volna, ha az ottani rendszert ide vetíted, hogy 1 vagy 2 ellenzéki képviselő jut be.
"és ki mondta hogy nekem tetszik ami most van? "
Ami a stadionokat, vilagversenyeket illeti, abban tetszik neked, ezt kifejtetted, de valamiért fontosnak tartottad, hogy mas ügyekben is megvédd a kormányt, illetve legalabb relativizáld a negatív dolgait.
Kétharmados többségben a budapesti olimpia ellenzői
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=243424