Topiknyitó: Portfolio 2017. 02. 01. 19:32

Kétharmados többségben a budapesti olimpia ellenzői  

Ugrás a cikkhez
Több mint kétharmados többségben (68 százalék) vannak azok, akik nem támogatják a rendezést, mert azt gondolják, hogy túl sokba kerülne, és azt a pénzt inkább hasznosabb dolgokra kellene fordítani - olvasható a HVG cikkében. A hetilap...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=243424
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 08. 29. 16:15
Előzmény: #1444  salve
#1460
Azért van különbség aközött, hogy valaki rajuk szavaz, meg hogy valaki a legvédhetetlenebb dolgaikat védelmezi. "én is megtehetném fordítva" Megtetted fordítva, mikor ellenzéki megmondóembernek neveztél. A bérkommentelő már csak reakció volt arra, hogy te semlegesnek allítottad be magad, míg aki nem ért egyet veled, az elfogult. "látszik hogy fogalmad sincs, miől beszélsz, mert itt a azt a kérdést kell feltenni, hogy mihez képest? UK-ban pl. nincs is olyan hogy Alkotmánybíróság, akkor uyge ebből az következik szerinted, hogy ott nincs demokrácia?" De van fogalmam miről beszélek, a brit rendszer más alapokon működik, az hogy nincs Alkotmánybíróság, nem jelenti azt, hogy nincs demokrácia, de ahol van, ott az egyik eleme attól még lehet a demokratikus intézményrendszernek. Már mrgint szalmabábozol. " a választási rendszerük pedig kb. 8-szor aránytalanabb mint a jelenlegi fideszes nálunk, tehát akkor még sokkal rosszabb a helyzetük, ugye?" Eleve nem foglaltam állast a választási rendszer ügyében, te most mégis egy álláspontot adsz a számba, hogy szerintem a Fidesz alkotta választási rendszer nem jó. Pedig ezt nem írtam. A brit rendszert pedig ebben sem érdemes a magyarral összevetni, hiszen ott sok évtizede hagyományosan konzervatív, hagyományosan munkáspárti körzetek vannak, sosem fordult elő olyan, ami itthon előfordult volna, ha az ottani rendszert ide vetíted, hogy 1 vagy 2 ellenzéki képviselő jut be. "és ki mondta hogy nekem tetszik ami most van? " Ami a stadionokat, vilagversenyeket illeti, abban tetszik neked, ezt kifejtetted, de valamiért fontosnak tartottad, hogy mas ügyekben is megvédd a kormányt, illetve legalabb relativizáld a negatív dolgait.
salve 2017. 08. 29. 16:11
Előzmény: #1455  pitcairn2
#1459
ezt magyarázd meg a mai magyar ellenzéknek szólj nekik, hogy oszlassák fel magukat mert ők nem így érvelnek, szerintem kinevetnének téged :-)
salve 2017. 08. 29. 16:08
Előzmény: #1451  elemes
#1458
vagyis megint ott tartunk amit írtam hogy Orbánra akrod leszűkíteni az elemzésed, mert elsősorban ő nem tetszik neked mintha nem tudnád, hogy Mo. összes jelenlegi bajának egy eredője van: a Kádárrendszer nagyon súlyos öröksége, amivel szó szerint egyik eddig kormány sem tudott mit kezdeni azért nem tudtak, mert a Kádárrendszer gazdaságilag lenullázta az országot, végletesen eladósította és erre valóban rájött még a 90-94-ig tartó folymat, amikor a legatyásított tönkretett adósságban fuldokló országot kiárusították a nyugatnak, a nemzeti vagyona gy pillanatok alatt elillant szinte teljsen, és azóta az ipara mára már 80%-ban nem más mint az idetelpült multik gyárlerakatai én veled ellentétben az így kialakult mai helyzetért nem akarom egyszemélyben felelőssé tenni sem Orbánt, se Medgyessyt, sem senki msát. én a teteves rohadt szar kommunista rendszert és itthagyott, közben kapitalistává átvedlett kleptokráciáját és ennek vezető rétegét okolom érte, és az a szsrtömeg, csődtömeg ami így előált, szinte megoldhatatlan helyzetbe hozta az egész országot. kb. egy adósrabszolgaságnak felel meg. ez az a gyenge ország amiről te írsz, de ez már 1992-re kialakult
pitcairn2 2017. 08. 29. 16:04
Előzmény: #1446  elemes
#1457
akkor inkább karrierista volt? :) különben szerintem túlzott mítoszt szőttek körülötte....
pitcairn2 2017. 08. 29. 16:02
Előzmény: #1448  Vazsmegyei
#1456
a mai rendszer nem kapitalizmus hanem "vegyes gazdaság" dominánsan kollektivista vonásokkal ezt különben lájtos szocializmusnak is lehet becézni:)
pitcairn2 2017. 08. 29. 16:01
Előzmény: #1453  salve
#1455
az EU jogrend mellett nincs esély egy újabb "rendszerváltásra":)
pitcairn2 2017. 08. 29. 16:00
Előzmény: #1451  elemes
#1454
pl. a japánok, a tajvaniak vagy a koreaiak felettébb szervilisek és önállótlanok az alacsony termelékenység vhogy mégsem róluk ugrik be... szóval csiszolni kéne még ezt az elméletet:)
salve 2017. 08. 29. 16:00
Előzmény: #1440  elemes
#1453
tévedsz, egyáltalán nem ezt gondolom épp azt ecseteltem korábban csak nem neked válaszolván hogy a mindenkori elégedetlen néptömegket senki és semmi sem akadályozhatj meg abban, hogy kikényszerítsenek egy újabb rendszerváltást. merthogy manapság nálunk éppen ilyen igények is vannk. erre írtam azt és ismétlem most is hogy hajrá, parlamenti többséget kell akkor szerzniük a következő választáson a többi, amikor meg akarják magyarázni hogy "de ez akadály meg az is, meg az is mert a csúny Kádrá ezt meg azt csinált, stb." vagyis meg akaják magyarázni a töketlenségüket alibiként, no, akkor azon csak szánakozni tudok!
Vazsmegyei 2017. 08. 29. 15:51
Előzmény: #1442  elemes
#1452
Nocsak nocsak! Kezdem az gondolni, hogy a társadalmi tőkéről úgy gondolkodsz,mintha azt csak az általad is képviselt elmélettel vagy gyakorlattal lehetne tulajdonban tartani!NAGYON TETSZIK EZ A MEGHATÁRZÁSOD: TÁRSADALMI TŐKE! Na ezt felszecskázni, az bizony konfliktusokat szül, mert azt nem csak a fidesz szeretné magáénak tudni! De te sem tudod megmondani, hogy kiknek kellene osztozni a társadalmi tőkén a tőkéseken kívül! Az alacsony termelékenységet nem az állam, hanem a tőke képviselheti! Neked nem tűnik fel ugyanis, hogy magyar tőkéseknek leosztott alappal nem lehet a mai nyugati szintű kapitalistákkal egyenlő versenyben maradni! Az elméleted addig nem gyakorlat, amíg minden országban nem úgy működik a kapitalizmus, mint a mai példakép nyugati kapitalistáknak! Ennek pedig nem az állam, a pártok az oka, hanem a kapitalizmus természete!
elemes
elemes 2017. 08. 29. 15:38
Előzmény: #1449  salve
#1451
"szerintem ebben van a lényeg: mert mindig minden hatalom ezt akarta elérni, amióta világ a világ. és ennek megfelelően is cselekedtek" NEM :-) Ugyanis a szervilis, alacsony termelékenységű, önállótlan emberek egy dologra jók: könnyű rajtuk uralkodni.Viszont, mivel alacsony termelékenységűek, az uralkodójuk egy gyenge ország vezetője. Hiába van nagy hatalma az országon belül -- az önálló, kezdeményező, emberek sokkal termelékenyebb gazdaságot hoznak létre, ezért az országuk sokkal erősebb.
Vazsmegyei 2017. 08. 29. 15:34
Előzmény: #1443  sanka
#1450
Menj már a hülyeségeiddel!Valami értelmeset is nyögjél ki, amivel nem kell égetni magad!
salve 2017. 08. 29. 15:32
Előzmény: #1442  elemes
#1449
"Ez pontosan oda vezet, ami ma látszik: szervilis, alacsony termelékenységű, önállótlan nemzet, kezdeményezőkészség és az önszerveződés minimumszinten" szerintem ebben van a lényeg: mert mindig minden hatalom ezt akarta elérni, amióta világ a világ. és ennek megfelelően is cselekedtek és így is fog maradni. képzeld el, még Trump is ezt szeretné, ha hagynák neki (de ez bonyolult, hiszen Obama is ezt szerette volna ebbe ne menjünk bele, lásd Obama care pl.) a nép / a választók pedig, - akiket úgy tűnik lenézel, azért kádárnépézed őket folyton, pejoratív felhanggal - amióta vlág a világ, épp olyasmikre vágytak mindig mint: "közbiztonság, jólét, és az ezelkból fakadó kiszámíthatóság, tervezhetőség, állandóság" ezért semmitmondó, ha 1. lenézed ezt az úgynevezett népet, mert ilyen "olcsó dolgokkal beéri", 2. ha lenézed azokat a vezetőket/politikusokat = régen cárokat, királyokat, néptribunokat, forradalmárokat vagy consul-okat stb., akik úgy döntöttek, -tenek, hogy ezt megpróbálják "megadni" ennek az "istenadta népnek", éljen az a világ bármely országában, bármikor és: ezzel én megint csak nem akarok állástfoglalni sem Kádár sem Orbán, sem bármely korábbi "népvezér" vagy diktátor, vagy bárki más mellett és ellene sem! csak azt mondom hogy ez van, ezt kell szeretni, ha tetszik éppne neked msot vagy nekem nem! a francia tv-ben volt egy heti magazin, a "marche du siecle" című = a évszázad haladása, ez a cím nekem kifejezi azt amit fentebb írtam. egy folymat, amit nem tudsz megakadályozni mert így halad a világ, és kész! amúgy kezetfoghatunk, mert én is csak gondolkodónak és megfigyelőnek/elemzőnek tartom magam ebben az egészben, semmi többnek!
Vazsmegyei 2017. 08. 29. 15:30
Előzmény: #1438  Törölt felhasználó
#1448
Honnan lehet azt tudni, ha te egy elsősorban "kapitalista" beállítottságú vagy, hogy milyen módon viszonyulsz a nem kapitalista szegény TÖMEGEKHEZ, ha nem mindenki részesülhet a kapitalizmus áldásos hatásaiból? A nagy bérkülönbségek, a nagy tulajdonok egyoldalú tulajdonlásának növekedésnek a természetéről! Úgy gondolkodni, hogy a kapitalizmus természetes, mert nem is teheti más az emberiséget a túlélés egyetlen megoldásának elfogadásával életképessé! Ha mindenki olyan beállítottságú lenne mint ahogy elkönyveled magad az már az egyenlőség felé vinné a társadalmat és mindenki megszűnhetne kapitalistának lenni. Azt már 1848ban egy kiáltvány mindenki fejében elültette! Most megint olyan kor jött el. hogy "újkapitalista" elmélettel spékelték meg a liberalizmust! Egyszóval össze van mosva a kapitalizmus a liberalizmussal. Ezzel van az emberiség jobbik része minden nap "etetve"! A fidesz meg azért mehetett át a "szélsőbalra", mert a kapitalista tulajdonelosztást csak állami beavatkozással lehet normális keretek között tartani! Ezt a politikát eddig is művelték, mert egy államot nem lehet mindenfajta kapitalista rombolásnak kitenni! Szegény fidesznek meg el kell viselnie a gazdagok filozófiáját, mert a sarcot túlzottnak tartják! A pártok meg csak az embereket akarják szolgálni! Ki így ki úgy! A lényeg, hogy a kapitalisták melyik pártot tartják érdekeik legjobb képviselőjének! Most nem a fidesz az, de valamit tudnak arról, hogy milyen legyen egy szabad állam, amely melyet a kapitalistáknak is szolgálni kell. Ha nem akarják szolgálni el lehet menni máshol kapitalistáskodni! Feltéve, hogy az ottani kapitalisták nem teszik tönkre őket, mivel abból a szeletből nem adnak, amit már hosszú idők alatt megteremtettek maguknak!
elemes
elemes 2017. 08. 29. 15:23
Előzmény: #1444  salve
#1447
"nem érzem magam elfogultnak egyik oldal irányába sem. " Ez teljesen természetes, saját magáról szinte MINDENKI azt gondolja, hogy az átlagnál okosabb, középen áll, elfogulatlan és alapvetően becsületes :))))
elemes
elemes 2017. 08. 29. 15:21
Előzmény: #1445  Peterbond
#1446
Bokros egyébként tényleg nem volt kádárista, de csak azért lett pénzügyminiszter mert a szocik 94 nyara és 95 tavasza között konkrétan SEMMIT nem csináltak csak élvezték hogy vége a négy szűk esztendőnek (egyetlen érdemi döntés volt, hogy az öreg komcsiktől 90-ben megvont kiemelt nyugdíjat 94 nyarán kormányrendeletben visszaadták) és nyakukba szakadt a trágyahalom. Békesi Hiába László balra el, Bokros jobbról be. De amikor nagyjából kezdett egyenesbe jönni az államháztartás, azonnal ki is rúgták. Az alkotmánybíróság meg a hírhedt bokros csomag 90%-át megsemmisítette.
Peterbond 2017. 08. 29. 15:16
Előzmény: #1439  salve
#1445
Azert eros dolog lenaszni valakit es fotymalni a szakertelmet ugy hogy nem tudod hogy 98 utan Orban kormany volt es a Bokros csomag az elozo kormany kozepen volt. Szoval elemes pont az elso orban kormanyt ismerte el es pl bokros idoszakat pont nem.
salve 2017. 08. 29. 15:16
Előzmény: #1436  Törölt felhasználó
#1444
nem érzem magam elfogultnak egyik oldal irányába sem. ha hiszed, ha nem! higyj amit akarsz!. annak sincs semmi értelme hogy azt elmezzük, kinek melyik progpagandaoldaléhoz tűnik közelebbinek a véleménye, ez nem vezet sehova. az sem ha bérkommentelőséget tételezel fel rólam - ez azért is nevetséges mert a fidesz vezet a közvéleméynkutatások szerint. tehát eleve normális emberben fel sem merülhet, hogy fidesznek fizetnie kéne embereket azért, hogy az övéhez hasonló véleményeket fejtsenek ki, bárhol. ez nevetséges és nem enegm hanem magad minősíted vele ha engem bérkommentelőnek nézel :-) én is megtehetném fordítva, de minek? mert nem is nagyon érdekel, őszintén! csak egyet ragadnék ki, a "demokratikus intézményrendszer leépítését" látszik hogy fogalmad sincs, miől beszélsz, mert itt a azt a kérdést kell feltenni, hogy mihez képest? UK-ban pl. nincs is olyan hogy Alkotmánybíróság, akkor uyge ebből az következik szerinted, hogy ott nincs demokrácia? a választási rendszerük pedig kb. 8-szor aránytalanabb mint a jelenlegi fideszes nálunk, tehát akkor még sokkal rosszabb a helyzetük, ugye? azaz hívhatnád azonnal haza sz összes ottélő magyart, hogy eszükbe ne jusson tovább egy iylen sötét középkori diktatúrában élni ott tovább, mint az jelenlegi brit?! és így tovább, a példákat estig lehetne sorolni hogy az Usa-ról ne is beszéljek..van olyan magyar ismerősöm aki ott él már évtizedek óta és azt mondja, hogy ott "jóideje nagyobb már a diktatúra, mint volt Mo.-gon a Kádárrendszer idején - csak burkoltan, körmönfontan, lszinte észrevétlenül! ", - teszi hozzá!!!, és ne egy őrültet képzelj magad elé, hanem egy felsőfokú végzettségű értelmiségit! a lényeg viszont egy és ugyanaz marad: azoknak akiknek a jelenlgi itteni rendszer nem tetszik, adott a lehetőség arra hogy megváltoztassák! és ki mondta hogy nekem tetszik ami most van? mert én csak azt mondom amit te, hogy 4 évenként elmegyek és a szerintem épp a legkisebb rossznak tűnőre szavazok
sanka 2017. 08. 29. 15:13
Előzmény: #1439  salve
#1443
A legutóbbi választáson csaltak!!!
elemes
elemes 2017. 08. 29. 15:13
Előzmény: #1439  salve
#1442
" neked speciel Orbán nem tetszik" ez így nagyon sematikus. nekem nem Orbánnal van bajom, Orbán konkrétan nem sokat változott a 98-as választási győzelme óta, sőt, 93-ban egyszer a 11. kerületi fideszben egyszer hallottam egy kisebb társaság előtt beszélni, szóval azóta sem. a 98-2001 közötti kormányzásában túlsúlyban voltak az olyan döntések és stratégiai irányok, amelyek az ország felzárkózását szolgálták. aztán ennek vége szakadt, valószínűleg azért, mert 2002-ben kádár jános nyerte a választást. orbán pedig nem tud veszíteni, a dicsvágya MINDEN másnál erősebb. és sajnos ehhez most olyan eszközöket választott, amelyek kurva nagy társadalmi károkat okoznak -- felszecskázza a társadalmi tőket. csak ez őt már nem érdekli, vagy inkább, nem is tudja felmérni, hogy mekkora kárt okoz. A kádár-rendszer a megalkuvás politikája volt:1. ne szólj bele más dolgába cserébe mi se szólunk bele a tiedbe. 2. ne gondolkodj és ne cselekedj önállóan. kérd kádár apánkat és megadja neked. Ez pontosan oda vezet, ami ma látszik: szervilis, alacsony termelékenységű, önállótlan nemzet, kezdeményezőkészség és az önszerveződés minimumszinten. ebből látszik hogy mely oldal reprezentánsa vagy lófaszt látszik. ha oldalról beszélhetnénk, akkor én a GONDOLKODÓ oldal reprezentánsa vagyok a nemgondolkodókkal szemben :-) és ezt büszkén vállalom. viszont a gondolkodók között vannak soxor éles véleménykülönbségek, amiért sok más gondolkodóval kölcsönösen utáljuk egymást.
Törölt felhasználó 2017. 08. 29. 15:11
Előzmény: #1439  salve
#1441
Elemes 94-et, 2002-t és 2006-ot is Kádár népének tulajdonította, míg 98-at nem. Szóval az MSZP ugyanúgy benne volt ebben, és a Fidesz meg eleinte még nem. De te itt is rá akarod húzni, hogy csak Orbánékat utálja. Ezzel szemben amiket te írsz, arra 100%-ban leírható, hogy amit Orbanék minden döntését dícséred vagy legalabb véded, bagatellizálod, minden rosszról meg mások tehetnek. Aztán azt hazudod, hogy semleges vagy...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek