Egyébként meg külföldi szolgáltatónál nem kell erőltetni a TBSZ témát, majd esetleg a magyar fióknál. Nekem is volt korábban több helyen is "TBSZ-ként" kezelt számla, de aztán változtatott a NAV az álláspontján és azóta nem lehet. Sokan jönnek azzal, hogy elfogadják amik bejelentik a számla "TBSZ jellegét", de az csak magának a bejelentésnek a nyugtázása, semmi több.
Ezt nem tudom pontosan, mert ez függ az adott részvényfajtától. A swap egy részét (töredékét) az én számlámra osztják le. Egyébként én menet közben nem is veszem észre, hogy mikor veszik kölcsön, mert ezt a cég szoftverének egyik modulja automatikusan végzi.
Kedves Ti! Szép estét mindenkinek! A Intectiv Brokeren hogyan tudok OTC Marjeten (OTC PINK) kereskedni? Ebben kérnék segítséget, mert napok óta próbálom beállítani, de nem jöttem rá mit kell, hogy ezt a piacot is elérjem. Esetleg tud-e valaki magyar felületet vagy brókercéget ahol nem jelent nehézséget az OTC-n kereskedni. Köszi BUÉK!
TWS-be beütöttem OTC részvény tickert, és kilistázta. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=671pink.jpg Mostanában nem használom az IB-t, de régebben csak akkor engedett kereskedni adott piacon, ha volt hozzá market data subscriptions.
én is benne vagyok ebbe a Stock Yield Exchange Program-ban, nekem decemberben 71 USD-t hozott, kb 150 ezer USD portfólióméretnél - ez mondjuk függ attól is, hogy milyen részvényeket tartasz, mennyire akarják őket shortolni, általában nekem max 10%-a volt kölcsönözve a részvényeimnek, ráadásul volt hogy napokig semmi nem volt - nem rossz pénz ez, a marginom kamatát hozza, így gyakorlatilag ingyen volt a befektetési hitel
Update #140-hez: miutan jeleztem, hogy a tobbi magyar (nem penzintezeti hatteru) brokercegnel(pl. Equilor es Random) lehet TBSZ-t nyitni, ma kaptam egy update emailt az IB CE support teamtol: "I would like to apologize for the confusing information I have provided. The reason we do not offer TBSZ at the moment is solely a business decision by the company. This however does not mean we will not offer this account type in the future, but currently it is not available."
egyébként a kérdésedre válaszolva, minden részvénynek más a kamata, amit fizet a bróker így néz ki a gyakoratban, jelen esetben az utolsó sor, a 2,33 USD amit kaptam erre a napra https://ibb.co/jL8b2dD
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF