foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.
Ha ez FIFA lenne azt mondanám az egész spanyol csapatnak együtt nincs annyi "Finishing" je mint az egy szem Chiesa-nak. Egyenlőre ez a különbség a két csapat között.
Eddig a spanyolok hozzák amit vártam tőlük. uralják a középpályát, magas a labdabirtoklásuk de közben a támadó harmadban a befejezések borzasztóak. Az olaszok kiugratásai eddig nem jöttek be, de csak egy ilyen kiugraás sikerüljön jól és meglesz a vezetés.
Ezt szépen összeszedted, igen így igaz. Én még azért azt is hozzá tenném ezen edzők közül kb egyiknek sincs oka szégyenkezni az eredményeivel. . Lőw: 1 Vb arany, 1 VB bronz, 1 EB ezüst 2 Eb elődöntő. . Klinsmann: VB bronz . Rudi völler: VB ezüst . Berti Vogs: EB arany és ezüst, VB-n viszont "csak" negyeddöntők. . Beckenbauer: VB arany és ezüst, EB elődöntő. . Ez az elmúlt 40 év eredménye. Ribbeck az egyetlen aki nem igen tudd mit felmutatni de ő 2 évet volt csak edző ( miközben ő mikor válogatottt edző lett már 33 éves edzői múltja volt 98-ban )
Aha pontosan ezért tette. Veled személyesen közölte. Az ilyen marhaságokat most te tényleg el is hiszed? . Dzsudzsák is gondolom ezért igazolt az arabokhoz anno. Komolyan az ész megáll hogy van egy tévképzetetek és arra húzzátok fel az alternatív valóságotokat.
Teljes mértékben egyetértek veled , volt szerencsém hosszabb ideig a német közigazgatásban dolgozni , csak egy példa a német állapotokról : jött egy papir fenntröl hogy aki nem ért eggyet vagy negativ beállitottsága van az emigránsokhoz azoknak tanfolyamokat szerveznek ahol felvilágosulhatnak. Több példát nem irok mert még reggelig sem lenne vége. De még eggyet hogy a fociról is legyen szó : szerveztek meccseket az irakiaknak , szireknek , araboknak olyan körforgásos lebonyolitással , na ezek az elsö meccsen úgy össze verekedtek hogy öröm volt nézni , a biró aki magas beosztású volt a városnál,. úgy futott elölük mint a nyúl.
Ismét megtiszteltél egy hosszú válasszal,köszönöm. Sajnos sok mindenben egyetértek veled ,de van amiben nem. Szerintem Signal és Peterbond ugyanolyan normális átlagos emberek,mint mi, csak őket egy másik politikai csoport tévesztett meg ,mint minket. Ők hisznek a bevándoroltatás ezen formájában és a szivárványosdiban mi meg nem. Ezért van jobb és bal olda stb.l ,mert nem vagyunk egyformák.Én úgy látom,hogy rendes jóravaló emberek csak bizonyos dolgokat másképpen látnak.Te még nálam is pesszimistább vagy ,de ugyanúgy tisztellek,mint őket.A jó szándék a legfontosabb az út szerintem másodlagos. Ha nekünk lesz igazunk úgyis rájönnek és módosítanak az álláspontjukon és fordítva...A fanatizmus,az elvakultság a legveszélyesebb, oldaltól független.
Nem nagyon szokott érdekelni a pluszminusz bajnokok lelkivilága, de hogy egyszerű tényt beírok (még csak nem is politikai témában) és valamelyik elborult elméjű minuszolja az valami csodás :)))) Jelzem ennyit érnek a hozzászólásaid is kb :)))))
kedves Wlm, bocs de nem osztom a véleményed az általad említett libernyákokról - azért nem, mert ami tképviselnek az vállalhatatlan és főleg politikai téren az (arra gondolok hogy a magyar szélsőbal és szélsőjobb koalíciójának a szekerét tolbni szerintem nem jófejség, hanem tisztességtelen és még finoman szólva is demagóg - még konkrétabban: megpróbálni elhitetni az emberekkel azt, hogy aki még 1 éve is nyíltan zsidózott vagy a kóser étkezésen gúnyolódott, stb. az ma már "demokrata, meg úriember" lenne. én ismerek tisztességben megőszült zsidó embereket akik életükben semmit el nem loptak és pártnak sem voltak tagjaik, sőt tőről metszett balliberálisként támogatták az mszp-szdzs-t is évtizedeken át, ám a gyurcsányizmus óta majd annak folytatásaként a ma már nyílt és fentebb említett elvtelen koalíciókötés után a hányingertől kifordult gyomorral, teljese joggal ábrándultak ki az egész balliberális oldalból, amelynek ismétlem, ma már a szélsőjobb is tagja és azért, mert nem az elvek számítanak nekik - mint az előbb említett zsidó embereknek - hanem a pénz és ahtalom bármi áron való megszerzése. az általad említettek tehát hiteltelen emberek akik hazudhatjék magukat semlegesnek vagy demokratának, de aki tud gondolkodni, ezt a hazugságot nem hiszi el - és ennek semmi köze ahhoz hogy az orbánrendszer jó vagy sem, ez nem arról szól. hanem arról, hogy nekem és az említett zsidóknak is nem fogja tudni eladni a liberalizmus kékjébe csomagolt nácizmust sem ez a 2 demagóg, sem senki más! ezt persze azzal ütik el hogy úgy tesznek, mintha ez az egész zárójel amit itt felsoroltam nem létezne, sőt még mosolyognak is hozzá..ezt nevezem én egy aljas, kész átverés show-nak..). "ezek a szarok ,mint a BLM vagy a szivárványosdi lmbtqixyvzzs többet árt a kisebbségi csoportoknak ,mint használ" értékelem hogy józanul ítéled meg ezt a kérdést, mert teljesen egyetértek! abban is, hogy - bár hivatalosan nem lett még kötelező nyugaton a térdeltetés - a kötelezővé tétel irányába mennek a dolgok amit úgy érnek el, hogy aki nem tezsi meg az vegzálásnak van és lesz majd egyre inkább kitéve. ezért írtam azt, hogy egészséges normális társadalmakban iylen nincs - ilyen csak vagy bimbózó diktatúrákban, vagy autoriter/fél autoriter diktatúrákban volt és van, ahol ha xy-nak elmaradt 1-1 iylen gesztusa, akkor ezt a megfigyelők/besúgók feljegyzik és lehet hogy nem azonnal, de idővel repülhet az illető a munkahelyéről..a Kádárrendszerben ez még nálunk is így volt, az általános iskolában figyelték hogy ki nem vett részt a május 1-i felvonuláson, a munkaheyleken a szskszervezet figyelte ugyanezt, és az illető csak évvégén tudta meg, hogy legalábbis nem kapta meg az éves bónuszt pl.. az aikolásoknak pedig nem értdelni, hanem órai szünetekben vezényszóra menetelni kellett a felvonulásra való gyakorlásként, tehát ideológiai terror és agymosás uralkodott, hiszen közben mozgalmi dalokat is énekelniük kellett! no ez köszön ma vissza az elbutlóban lévő nyugaton, amely most mér nem érzékeli hogy bajban van, mert az a stádium még nem jött el (az őslakossok méf mindneütt többségben vannak). de ismerek már olyan magyar anyát a kiBrüsszelben él az ötödikes lányával és a tanárnéni azt javasolta, írassa át a gyereket más iskolába, miután a sz osztályban mr csak 2 fehérbőrű ygerek volt az övével együtt, és többször is megverték őket, csak úgy, a bevándorló gyerekek! amiről te írtál, hogy a focit is el akarnák lehetetleníteni idővel, az mellément: azért, mert aki eljut bevándorló háttérrel egy válogatottságig, az kap akkor afizetést meg értékeli annyira ezt a tényt, hogy küzd a befogadó ország színéért! de ez csak a jéghegy csúcsa, mert ők a bevándrolóelithet tartoznak már, és az az elit bizony nagyon vékony (lásd nálunk a cigányságnak is mindössze lehet úgy max. 3% a az, aki ugyanígy viselkedne - de a gyöngyöspatai iskolába nem az ő gyerekeik járnak, oda azoké járnak, akik tt uyganúgy verték meglopták megalázták a maygar tanárokat és diákokat is, ahogy a brüsszeli iskolábana muszlimok és afeketék a fehér kislányt!! nem vicc, megtörtént eset! ez tehát egy lassú erodálódási folymat ami végbemegy a bevándorló országokban, aminek az volt nemrég a franciáknál pl. az árulkodó jele, amikor a múvelődési minsizternő lement egy találmra vidéki suliba, ott beszégetett a gyerekekkel, majd a beszélgetés végén javasolta hogy énekelnék már el a francia himnuszt, és hoppá, a jelenlévő kb. 40 gyerekből 1!! énekelte csak vele, mert a töbiek egyrészt nem akarták ezt énekelni mert nem érezték magukat franciának, másrészt sokuk persze a szövegét sem tudta, úgy, ahogy a "német taxisok" jelentős része sem beszél ma már németül, hanem leírod neki egy papírra az utca nevét ahová mennél, bepötyögi a kütyüjébe és az arabul bemondja neki, merre kell menni! Mbappén egyébként mindne alkalommal látható volt a meccseken, hogy nem volt kedve himnuszt énekelni, csak úgy mozgatta a száját azért (akik tudjuk a szöveget azok láttuk, hogy vagy nem tudja, vagy tudja a szöveget, csak éppen eszében sincs énekelni, csak maximum motyogni. zárásként megismétlem: a térdeltetés és azsivárványoztatás már erősen kilógó lólábkétn mutatják meg az agymosottság egy elég karatkteres szintjét és akinek van esze az tudja, hogy a németek pl. máris nagy bajban vannak, csak éppen nem ébredtek még a tudatára, mert társadalom legtöbb rétegében (közigazgatás, rendőrség, hadsereg, orvostársadalom-eügy.-ben hála a a sok ott dolgozó magyarnak, lengyelnek pl.) MÉG többségben vannak, - de ez nem lesz mindig így!..és a nagyon keserű ébredés akkor jön majd el!
Szia Peter ! Köszönöm a sok fáradságodat,hogy rendet tettél az agyamban,jelentem sikeres volt a beavatkozás.A te hozzáállásod is letisztult bennem és külön köszönet a kiigazításért a figyelmetlenségemmel kapcsolatban ,te egy igazi Úr vagy ahogy azt mindig is feltételeztem.Én egy kicsit pesszimistább vagyok a világpolitikával kapcsolatban,mint te és Signal,de szívből kívánom,hogy nektek legyen igazatok.Most viszont megyek csobbanni,mindenkinek a legjobbakat,este pedig hajrá a napfényes Itáliának !
Ne essünk túlzásokba a vélt igazunk alátámasztása érdekében ,ebben igazad van ,de légyszi akkor te is tartsd be.Kurvára nem volt egyértelmű hiszen utólag vonták vissza .Javában ünnepeltek az olaszok velem egyetemben amikor kiderült,hogy nem gól.Hála Isten nem ezen múlott ,mert sokkal jobbak voltak az olaszok.A neked címzett hsz.-t ezek szerint nem olvastad vagy csak jobban szeretsz kötekedni,mint kiegyezni .Abban is elmondtam,hogy hiszek neked ,mert nincs okom kételkedni a szavadban .Péternek is elmondtam,hogy ebben tévedtem.Igen les volt és visszajátszották,persze biztos nem 3-szor és főleg nem 5 kamerából ,miért nem rögtön tíz?Ez volt részedről a túlzás része ,ezek szerint te is tévedhetsz.(?).Az általam vázolt jövőkép, pedig csak annyi volt,hogy véletlen sem egyértelmű a spanyolok győzelme.A kamuvilágelső könnyed kiütése (lesgól ide vagy oda)erre enged következtetni.
Azt írod: "dehát a németeknél is hány hasonló eset volt, nemde? ott olyanok is
szövetségi kapitányok lettek pl. , akiknek komoly edzői
múltjuk/tapasztalatuk nem is volt, mégis ki lettek nevezve!a "Bayern lobbit", merthogy az utóbbi évtizedek legtöbb kapitányát annak a klubnak a holdudvara adta, ugye?" A németeknek összesen 10 szövetségi kapitányuk volt 1926 óta. Löw-nek köze nem volt a Bayernhez Klinsmann sem a Bayern holdudvara, összesen 2 évet játszott ott, meg egy évet volt edző. Völler soha nem játszott vagy edzősködött a Bayernben Ribbeck egy évet volt edző ott, játékosként sosem Vogts egy klubos játékos volt, sem edzőként sem játékosként nem dolgozott ott Beckenbauer valóban erősen müncheni kötődésű, és ő az egyetlen akire ráillik, amit mondasz!) Derwall ő végképp nem Schön szintén nem Herberger dettó nem Herz-cel a végére is értünk a szövetségi kapitányoknak, aki szintén nem.
"Én arra céloztam,hogy az a politikai lobby ami véleményem szerint sok nyugateurópai országban már átvette a hatalmat, nem kizárt,hogy a futball leépítését tűzi ki következő célnak. " . Amúgy erre csak egy kérdésem lenne. MIÉRT? Mi a motiváció, az indok az előny amit ezzel szerezne? Mármint a szokásos azért mert velejéig gonosz indokon kívül? És ezt nem értem meg sok esetben egyes felvetések esetén is. Ha a játékos nem akar küzdeni a hazájáért MIÉRT volna egyáltalán itt? Szerinted annyira hiányzik nekik még 4-5 meccs meg plusz 3 hét edzés egy-egy leterhelt szezon után? Ez szerintem pont olyan mint amikor az aranycsapat hazajött az 54-es döntő után és a szurkolók meg akarták lincselni őket. mert a szurkoló annyira akarja a sikert és ha nem jön össze akkor biztos a játékos nem akarta eléggé, nem küzdött eléggé. Mintha csak azon múlna mennyire akarta. . Még meg is érteném ha ez a saját válogatottunknál lenne és betudnám a szurkoló érzelmi állapotának. akkor se értenék vele egyet de tudnám miért teszi. De amikor más válogatottak esetén tudnak ilyen következtetéseket meg összeesküvés elméleteket hozni azt végleg nem értem. Miért akarná bárki is direkt tönkretenni a saját országa fociját? Miért menne el egy játékos válogatottnak ha nem akarna küzdeni és hajtani? Le lehet mondani válogatottságot, lehet sérülés jelenteni. van rá bőven példa külföldön és magyarban is. . Itt szerintem arról van szó hogy van egy világnézetet az embereknek és ha valami ebben nem illeszkedőt tesz valaki akkor a felett valami sikerélmény kell hogy bizonyítsa na tessék nekem van igazam. Ezért születnek az olyan eszemet képzelgések hogy a térdeplő állogatottak meg a szivárványosak biztos azért kaptak ki mert térdeltek meg szivárvány karszalagot tartottak. Lásd Angol német meccs. Az mondjuk rontja a narratívát hogy a győztes angolok pont ugyanúgy térdeltek és Harry Kane pont ugyanúgy szivárványos karszalagban volt. A németek veresége mint látjuk azért volt mert térdelnek, szivárványoznak és emiatt pusztul a társadalmuk.
"Szia Global ! Szerintem Peterbond Signalhoz hasonló, rendkívül jófej liberális. Azt viszont én sem értem ,hogy vele együtt sokan mások is miért állnak bele (szerintem ingyen) ebbe az álságos lobby-ba.Lehet személyesen (akár név nélkül) is támogatni bármit és bárkit és egyből kevésbé lesz képmutató vagy annak látszó." . Ha ól gondolom ezt a részt hiányoltad hogy válaszoljak rá. Csak épp nem értem így nehéz válaszolnom rá. milyen lobbyba áltam én bele és mit kéne személyesen támogatnom? És miféle képmutatás? Vagy 2 tucatszor leírtam. sose értettem miért fáj hogy egyesek kiállnak valami mellett amire NEM KÉNYSZERÍTENEK téged. Megvolt a hely átadós példám is vagy 5-ször még egyszer hadd ne írjam már le. Én semmilyen lobbyba nem áltam bele. Azt se mondtam hogy a BLM jó vagy bármi. Sehol se járkálok szivárványszín zászlóval és "terjesztem a hitet" amit itt képzelnek egyesek. . Pont azt teszem amit mondasz. elmondom az egyéni véleményemet a témában itt a fórumon.
" Bár nem volt annyira egyértelmű,hiszen jóval utána lett megsemmisítve a találat.Valószínű az önfeledt gólöröm miatt nem láttam ,de sem a szünetben sem a meccs után nem mutatták és nem volt kivonalazva ahogy szokták úgyhogy ne tüntess fel hazugnak kérlek,csak figyelmetlen voltam." . Sehol se írtam hogy hazudtál. Én is azt gondoltam hogy figyelmetlen voltál. Én csak beírtam hogy de volt. Ahogy a legtöbbször ha valaki itt valamit állít és szerintem oltári tévedés nem azért írok rá mert szerintem ellenkezőleg van azaz pl az őslakosok lusták és a bevándorlók tökéletesek. Hanem cáfolni az eredeti téves állítást. Ha valakiről azt gondolom direkt hazudik le is írom, de ha nem akkor csak abból indulok ki hogy rosszul tudja. És pont azért linkelek adatokat írok hogy ne az legyen hogy két ember vagdalkozik saját hiedelme alapján nulla utánanézéssel. . A többihez. Igen tévesen általánosítottam. Kszah és global hozta a migránsozást. De a te most pontosított kijelentéseddel ugyanúgy nem tudok egyetérteni. Európában jelenleg a német foci dominál csak épp a válogatotjuk visszaeset. A Bayern 1 éve BL győztes volt, a döntős PSG német edzővel menetel odáig, a Chelsea ugyanezzel a német edzővel lett szintén BL győztes most. A német foci mindent csinál csak nem hanyatlik szerintem. Flick, Nagelsman, Klopp, Ralf Ragnick és úgy általába a német iskola a legsikeresebb most.
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van
Jo szurkolast