Topikgazda: matgab 2005. 05. 02. 11:50

Gyurcsány: belefogunk a terápiába - 13:00-kor részletek  

Ugrás a cikkhez
A száz lépés programjáról, mely nem is száz lépés nyilatkozott Gyurcsány Ferenc a Népszabadságnak. Az interjúban inkább elvek, általános elképzelések szerepelnek, konkrétum viszonylag kevés. Az utóbbihoz sorolható, hogy a gyes mellett szabad lesz a munkavállalás, a segélyezésben új szabályok jönnek.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=53656
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 16:37
Egy történet ezzel kapcsolatban remélem nem értem félre, miről is van szó pontosan.
Apán nagynénje nem fiatal már. Rettenetesen gazos volt a hobbikertje, egy eldugott dunántúli falu határában. Látta azt is, hogy a kocsma rendszeresen tele van tettrekész emberekkel, akik sanyarú sorsuk miatt nem kapnak munkát, és segélyekből tengetik napjaikat. Gondolta bemegy a polgármesterhez, aztán az önkormányzaton keresztül valakit ki tudnának küldeni, ő meg kifizetné nekik a munkát.
Tévedett.
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 15:31
Van valakinek adata arra vonatkozóan, mennyi az ország tartozása, azaz adóssága? És mennyi a kamatot kell fizetni pl. az idei évre?
Kösz minden olvasó nevében.
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 15:16
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
Az teremészetes, hogy a gyengék pártját kell fogni, de engem sokkal inkább zavar, hogy nagyon sokan várják a sült galambot tátott szájjal és csak majd valaki megoldja helyettem hozzáállással elvannak, de utána panaszkodnak, hogy így milyen nehéz is nekik. Van mód arra, hogy változzanak a körülmények és lehet tenni a változás elősegítése érdekében, csak jobb a struccnak ha homok alatt van a feje... Meg a gyereket is a gólya hozza...
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 15:04
Előzmény: #56  Törölt felhasználó
hhmmm, részben jó olvasni, hogy sokan hozzám hasonlóan gondolkodnak, de a 100 lépéshez elég sok tippet tudnék adni, hogy ne a minimálbéren vagy átlagbéren dolgozókról húzzanak le újabb bőrt:
pár dolog mellett amik nem tudok elmenni:
-a politikusi sz@rkeverés és hazudozás, közpénzek lenyúlása, kijátszása magánzsebekbe,
-a milliárdosok egy jó nagy része, akik az újabb milliárdjukért újabb cégeket kopasztanak le, emberkeet semmiznek ki, állami pénzeket nyúlnak le, stb.
-24 ügyvéd által védett maffiózók (akik ártatlanok, csak véletlen tele volt a csomagtartó komoly fegyverekkel, illetve kopasz izomagyúak alkották a "vállalkozók munkatársait"
-kulc sár, tasnádi féle emberek, és akik őket védik, pártfogolják, velük "üzleti kapcsolatban állnak"
-torgyán, kovács, kövér félék...
-stb.
-stb.
-a környezetszennyezés (a csikkeldobástól kezdve a szennyvíz folyóba vezetéséig),
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 14:44
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
A feketemunkából él ma az ország szerencsétlenebbik és nagyobbik fele - az amelyik nem valami multihoz, vagy állambácsihoz van bejelentve. Úgyhogy addig jó az országnak, amíg el nem lehetetlenítik a feketemunkát. Inkább talán a baromi adórendszert, TB-rendszert kéne átszervezni úgy, hogy lehetséges legyen munkásokat normális béren bejelenteni tönkremenés nélkül.
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 14:18
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
Az ilyenekre gondoltam, hogy
"A tét csupán annyi, hogy szerintem a mostani években fog eldőlni újabb 1.000 évre a sorsunk !"
Meg az összeesküvéselmélete kre.
Ezek teszik teljesen komolytalanná az ilyen beszélgetéseket. szerintem...
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 13:49
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
Csupán a felesleges időnket töltjük itt, közben eszmét cserélünk.
Egyébként van igazad - meglátásom szerint - bármennyire is fog furcsának tűnni!
Nevessek? = Sz@rni az egészbe, az utánam jövők - leszármazottak - csináljanak majd amit akarnak. Taposom az életet, másokkal együtt az én szükségletem szerint.
Sírjak? = Egy kis felelősségérzet szorult belém. És úgy érzem, látom valamit tenni kellene. Ha van vér ott ahol lennie kell, igyekszik is tenni.
Így is lehet, úgy is lehet.
Minden jót!
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 13:42
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
Miért mindig a kicsiken akarják elverni a port? Szerencsétlen örül, hogy munkához jutott, dolgozhat, ehet. Ha már fehérítésről van szó, akkor bizonyára értékesebb fogások vannak az elmúlt pár évtized privatizációs és államadósság hálójában. A kisemberen be lehet hajtani, de a nagyok viszik a bankot! Paretto elv... csak fordítva.
A határon túlak (nem csak magyarok) meg vállalják a munkát, dolgoznak és örülnek is neki, de kétve hiszem, hogy az országban diszkriminálnak a határon túliak javára. Ne egymásban keressük a bajok forrását, hanem inkább az okokat derítsük ki.
saru 2005. 05. 03. 13:25
Dymo: A legkomolyabban!, hogy mit csinálsz, azt Neked kell eldöntened, de hidd el, hogy az itt lényegében egybehangzó álláspontokat vallók nem időfecsérlés céljából nyilvánitanak véleményt, vagy Te a pult másik oldalán állsz?, netán az ózonlyuk bővitésén fáradozol folyamatosan?
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 13:16
1 nálunk gazdagabb országok nem tudják megoldani, részben nem is akarják, mivel alacsonyan tartja a béreket és az árakat is...
2 az a munkáltató valószínű hivatalosan nem tudja és nem is akarja megoldani ezt...
3 a munkavállaló is feketén akar dolgozni, mivel nem hisz a hivatalos nagy fizetésben....és néha téved, mert feketén kevesebbet kap, mivel nincs tapasztalata...
4 a fekete munka felszámolása csökkenti a gdp-t....nálunk 30 %
5 egyébként értelmes a cél, de nem végrehajtható csak a legális munka világán keresztül lehet kezelni, mégpedig hivatalosan nagy jövedelmekkel, ami ugye....
befejezésül csak az jutott eszembe, hogy feketén dolgozó, illegálisan kigyómérget gyűjtő emberektől vásárolnak kígyómérget a nagy gyógyszergyártók is a fekete piacon..., hogy legyen gyógyszer...mondjuk ezt nálunk nem kell felszámolni, mert nincs mérgeskígyó...
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 12:49
Előzmény: #49  saru
Néha nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek.
Ezeket Ti mind komolyan gondoljátok?
bakker. ..
saru 2005. 05. 03. 12:28
A tét csupán annyi, hogy szerintem a mostani években fog eldőlni újabb 1.000 évre a sorsunk !
saru 2005. 05. 03. 12:13
Nem az utolsó bekezdésben érintetteket kellene kifehériteni???!!!
saru 2005. 05. 03. 12:10
A feketegazdaságban dolgozók nélkül félő, hogy egyes iparágak összeomolhatnak / épitőipar, mezőgazdaság egyes ágazatai, stb. /, ezért a kérdést nagy körültekintéssel kell kezelni, mindenképpen a Lenini fokozatosságra kell törekedni, nehogy több legyen a kár, mint a haszon!
Ismeretes ugyanakkor tudomásom szerint, hogy a feketegazdaság nálunk sem nagyobb, mint másutt és valahol ez a fejlődés motorja is, legalábbis a megtermelt értékek jövedelmezősége
tekintetében.
A kutya nem ott van e elásva, hogy az "elit" eltüntette az állami vagyon harmadát, a sok biliárdot ellopták a zsirosbödön körül lévő privatizátorok és az olajban tocsogók?, azt hiszem erre a válasz az, hogy igen !!!
opposition2002 2005. 05. 03. 12:08
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
"Gyurcsány Ferenc beszélt egy másik javaslatról is, ami szerint ki kell fehéríteni azokat a háztartás körüli munkákat, amelyeket egy-egy napig végeznek nagyon sok háztartás körül. Ilyen munkák a tüzelő behordása, a fák megmetszése, a kert rendberakása, vigyázni egy fél este a gyerekre, korrepetálás, megszerelni a házban ezt-azt. Ezek ma mind fekete munkába mennek... A miniszterelnök szerint rendkívül szellemes és okos ez a javaslat, mivel itt érdekviszonyokat kell átalakítani, és ellenőrzéssel nem lehet semmire menni. Gyurcsány javaslata szerint ezt „kék munkának” lehetne hívni, és azzal lehet érdekeltté tenni az embereket, hogy a pénz mellé jár a társadalombiztosítás i szolgáltatás is. Hozzátette: „Nekünk, akik fizetünk, nagyon egyszerű dolgunk van. Veszünk egy közteherjegyet a postán, ami pár száz forintba kerül, és ezt beragasztjuk a kék könyvbe. A közteherjegyre fordított összegnek a 75-90 százalékát az adóból leírhatjuk, azaz lényegében nem került semmibe a munkaadónak, és büszke lehet magára, hogy valakinek adott tisztességesen munkát.” Kijelentette, az egyik legfontosabb céljuk, hogy egy valóságos biztosítás alapú egészségügyről lehessen beszélni. "
Azért ezt a színvonalat tartom eléggé elszomorítónak, mikor komoly makrogazdasági problémákkal küzd az ország, akkor a miniszterelnök ilyen hülyeségekkel rukkol elő a parlamentben. Ez már a nagy elődöt idézi, aki a szúnyogításról értekezett egyszer a rádióban...
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 11:49
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
Egy apró észrevétel, amivel nem értek egyet.
Emberek vagyunk mindannyian és egy nemzet. Azért mert vannak közöttünk olyanok, akik - ilyen vagy olyan késztetésből, indíttatásból - az országunk élére állnak, döntéseket hoznak felettünk, ránk nézve kötelelezően, még nem kell, sőt nem szabad a homokba dugni a fejünket. És azt mondani, majd én gondoskodom magamról, mert más nem teszi meg. Ez utóbbi többnyire, sajnos igaz! De, hát nem egy nemzet vagyunk?
Minden egyes állampolgár gondoskodjon magáról, miközben az önkéntes "vezetők" és csapatai elkótya-vetyélik az ország javait, a befizetett adókból százmilliárdokat költünk évente kamatfizetésekre? Nincs pénz semmire lassan, rabszolga vagy a szülőföldeden: önmagadé, vagy másé?
Gondoskogunk magunkról, miközben a nagy hajtásba egyre rövidül az életünk, amit a családdal tölthetnénk. Én nem hiszem, hogy jó út ez így!
Korábban is mondtam: még túl jól élünk ahhoz - értem ez alatt a társadalom egészét - hogy jelezze az elégedetlenségét. Úgy is mondhatjuk, annyit kapunk, hogy együnk és ne a szánk járjon.
Nem bántó szándékkal írtam, amit írtam, csupán így látom.
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 11:28
Előzmény: #43  bpmcwap
http://www.mancs.hu/ index.php?gcPage=/pu blic/hirek/hir.php&id=11439
egy cikk a MÁV-ról, ahol borzasztó állapotok uralkodnak
bpmcwap
bpmcwap 2005. 05. 03. 11:03
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
MÁV: kicsit megprobálom tisztitani a vizet ebben a pohárban... A MÁVNÁL 5-6százezer ember dolgozik esetleg valamivel több... MÁV alkalmazásában valóban kb 100000ezer ember van,mert at IKK azon van hogy mindent eladjon... ez is érdekes dolog... olyan fűalatti privatizáció... eladják pl a pénztárakat ahol az utas veszi a jegyet... amit ugye mindig meg fog venni, nos kitalálhatod hogy kik veszik meg a pénztárakat.... és mennyiért... A külsősők, a pályafentartók, a takaritók és még megannyi munka ki van adva vállalkozoknak, nos nehogy azt hidd hogy tombol a fekete gazdaság mert nem,megkapják az eddig is megkapott bérüket a minimumot,és emelni sem emeltek nekik, bár a mávnál sem nagyon emeltek, talán valami 5%ot...?! Valóban 80-90körül van a maradék MÁV alaklmazott nettója,DE ezt a mozdonyvezetőknek köszönhetik, ugyanis 65-70% MÁVdolgozonak a fizetése 57000forint és most figyelj éjszakai potlékkal és egyéb kiegészitésekkel együtt...
Nos miről is beszélgetünk????
.
"Szürkegazdaságról az a véleményem, hogy azért dolgoztatnak határon túliakkal, mert ők még olcsóbban elvállalják a munkát. Itthon élő magyar pedig annyiért nem akar dolgozni..."
-De ennek meg van az oka és én pont az oökokról beszélek!!!Azzal nem érünk el semmit amit siera is ir hogy mutogatunk a másikra!Lehetőségeke t kell teremteni ÉLHETŐ, TISZTA LEHETŐSÉGEKET!!!
Bel átom nehézkes, de adjunk alternativákat például... kisvállalkozások x millio alatti forgalom és x alkalmazottakat foglalkoztatok között az alkalmazottak után fizetendő adó 15% aki ezekután nem jelenti be annak a buntetése nem 100000ft meg ejnyebejnye hanem 3millió!Csődbementél de kár, miért nem tartottad be a szabályokat... ezzel csak azt akarom mondani hogy nyugodtan legyenek jóval keményebb elvárások és szankciók, DE érdemes legyen működni!!!!Multkor majd osszepisiltem magam mikor azt mondta a kisdobosunk hogy a kiskapuk országa vagyunk... vagy valami ilyesmi- nézzétek el nekem hogy most nem tudok idézni.... na de vazeg őők irják a kiskapukat!!!! :))))
Pont ők adták a legtöbb kiskaput... a hujébbnél hujébb törvények közé... ennek igy semmi értelme...:) Egy jó könyvelő egyes törvények megszavazása, hatálybalépése előtt már tudja hogy hogy szervezze át a vállalatot, vállalkozást ugy hogy még a törvény életbelépte előtt megteremtse a lehetőséget hogy az uj törvénnyel -ami egyébként azért lenne hogy szabályozzon valamit- keresni tudjon a vállalkozás... :))))
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 10:34
Előzmény: #37  bpmcwap
Bp,
szerintem kb. 500ezer-1millió ember minimum kisvállalkozásban doglozik (van kb. 500ezer kis-vállalkozás, mindegyik tulajdonosa ott dolgozik és némelyiknél még alkalmazott(ak) is van(nak)). Pl a feleségem egy kisvállalkozásban dolgozott, kb. 20-an vannak a cégnél, mindenki minimálbéren - papíron - és a többi zsebbe megy. Tehát náluk a hivatalos átlagjövedelem brutto 57ezer forint, míg a valós nettó minimum 150ezer (még az asszisztensek is 110-120ezret keresnek minimum). Ez Bp-en van, és vidéken a helyzet sokkal rosszabb, de a magyar lakosság kb. 1/5-e itt dolgozik.
A Máv-nál kb. 60-80ezer ember dolgozik (és az átlagbér is minimum netto 80-90ezer körül van, persze mozdonyvezetőstül, kp-ban dolgozokkal együtt). Eügy-ben és kereskedelemben ennél nyílván jóval többen dolgoznak, de fogalmam sincs mennyien, bár ha jól tudom a közszférában 800ezer ember dolgozik. Nem tudom, hogy az eügy is benne van-e, de szerintem igen. Szvsz a 2millió ember túlzás.
Szürkegazdaságról az a véleményem, hogy azért dolgoztatnak határon túliakkal, mert ők még olcsóbban elvállalják a munkát. Itthon élő magyar pedig annyiért nem akar dolgozni...
Nem kötekedni akarok, csak leírom a véleményemet. Nem szeretem mikor a valós helyzetnél sötétebb képet festünk az országról, magunkról. Ez szerintem tipikus magyar mentalitás. Más kérdés hogy ha 120ezer lenne a nettó átlagbér, az se lenne elég nagy dolgokra. Ktg.vetést kéne drasztikusan helyrerakni, ahogy említettétek!!!
bpmcwap
bpmcwap 2005. 05. 03. 10:32
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
p_munka!
Nem szándékozom indulni a választásokon!Nem biztos hogy amikor a programomról beszélnék támogatnál,mert ahoz hogy ezek megvalósuljanak igen csak radikális lépeseket kellene tenni,de olyan szabályokat hoznék melyeket betartani nem okozna senkinek tul nagy erőfeszitést de a benemtartása nem gyenge többletet okozna az államkasszának... :))) Én mint gazdasági vállalkozásra tekintek országunkra nem ugy mint egy kinem ürülő pénztárcára...:)

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek