Topikgazda: matgab 2005. 05. 02. 11:50

Gyurcsány: belefogunk a terápiába - 13:00-kor részletek  

Ugrás a cikkhez
A száz lépés programjáról, mely nem is száz lépés nyilatkozott Gyurcsány Ferenc a Népszabadságnak. Az interjúban inkább elvek, általános elképzelések szerepelnek, konkrétum viszonylag kevés. Az utóbbihoz sorolható, hogy a gyes mellett szabad lesz a munkavállalás, a segélyezésben új szabályok jönnek.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=53656
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
jancsika 2005. 05. 05. 10:44
Előzmény: #76  bpmcwap
Ez a borravaló dologgal nem tudom mia a baj. PL. Olaszországban nem reklamáltok, hogy mi is az a 10-15% extra. Egyébként meg a vendéglős dönti el a szintet 0-15% között. Szóval lesznek olyan helyek ahol 0 % lesz a borravaló.
Egyébként tegnap belenéztem a többi tervezetbe is, és azt kell mondanom, hogy végre-végre ezek szinte mindegyike ésszerű javaslat.
bpmcwap
bpmcwap 2005. 05. 05. 10:38
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
és ki állitaná meg????
:)))
Hallota m egy sztorit... megállitott egy srácot 2rendőr,a srác csajszija ült az anyosülésen.A rendőr kérte a papirokat a srác szolt az asszonynak hogy vegye elő,mert mindig nála van... a csaj elfelejtette elrakni,otthonhagyta , mire a srác vörös fejjel ugy elkezdett üvölteni a csajjal, hogy a két rendör rezzent bele,azt ott hagyták öket.... :)))
Nem tudom mi igaz belőle a metron hallottam....
Törölt felhasználó 2005. 05. 05. 10:31
Medgyessynél volt egy koncepciótlan osztogató sodródás, Gyurcsány első 6 hónapja magaszszintű elveket közölt hetente, határozottan a média étvágyának megfelelően. Most ismét minden eddigit felejtsünk el, mert a következő egy évre újabb száz valami szedtek össze, igaz most is hiányzik a vezérhangya. Egy kicsit úgy tűnik, hogy néhány okos, de láthatóan hosszú idő óta a nép körében csak testőrökkel mozgó ember egy hét végén brainstormingot tartott, és ez sült ki belőle. A számlához, aki hivatalosan fizetett, eddig is hozzáiratta a borravalót, aki meg olyan hülye, hogy nem a cégével számoltatja el az ebédet, az csak fizessen. Az egészben a legmókásabb, hogy ahelyett, hogy az APEH kommandó egyszer az éjszakai életben megállítaná a 30 milliós autóval esténként 30-50eFt ot elköltő embereket, és beszámoltatná, ahelyett megint a kis halakkal foglalkoznak (egyébként szerintem ez mellesleg öngól is, a macera többe kerül, mint amit be tudnának szedni)
Törölt felhasználó 2005. 05. 05. 09:48
Előzmény: #75  matgab
Matgab. En burkolt adobevetel-behajtasn ak tartanam. Amugy teljesen igazad van. Ha megnezzuk, azok az arakban mar eleve benne foglaltatik valami + megfizettetes. Ugyhogy, ha -nem a falusi ember ertelmeben vett "paraszt "kifejezest hasznalva paraszt a vendeg , es borravalot sem ad,akkor is jol meg van fizettetve vele az a szolgaltatas.
Ezekne k sincs mar valami epp otletuk, hogy kene kimaszni a godorbol, igyhat turnak lefele tovabb.
bpmcwap
bpmcwap 2005. 05. 05. 09:40
Előzmény: #75  matgab
Mostantól jobban megkell válogatni az éttermet ahova elviszed az asszonyt...
Én azt hiszem ha már az adozott fizetésemből adózótt ételt fizetek egy adózó étteremben egy adózó pincérnek aki az adózó szakács fösztjét az adózótt asztalomra lerakja ahol az adózott székemen ülök akkor az adózótt számla mellé ha egy kis pénzt szeretnék még juttatni a pincérnek mert olyan volt a kiszolgálás vagy a kaja akkor azt nem azért adom hogy adozzon belőle... hm... nem sok egy kicsit a fenti mondatban valamelyik szó...? :)
matgab 2005. 05. 05. 09:31
Előzmény: #74  jancsika
"Miután a felszolgálásban résztvevők jövedelmét kiegészítő borravaló a személyi jövedelemadó alapját képezi, ezért kötelezővé tenné a kormány a számlán és az étlapon is annak feltüntetését nulla és 15 százalék közötti mértékben. Hogy ez hol mennyi, azt az adott vállalkozás maga dönti majd el - jelentette be tegnap Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormányülést követő sajtótájékoztatón."
Ez gyakorlatilag egy burkolt áremelés...
Mert ha úgy döntöttem, hogy paraszt vagyok, mert a pincér is az volt, vagy a kaja volt szar, akkor nem adtak...Most meg majd kiszámlázzák, én a 10-es nővel szemben nem fogok jóváírószámlát kérni a pincértől, viszont ha kiszámláznak 15% borravalót és így az ár 11.543,5 gorint lesz, akkor valószínüleg szinten nem fogok szarozni az apróval... Ergo áremelés...Jól értem?
jancsika 2005. 05. 04. 19:28
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
Számomra olybá tűnik, hogyha tényleg meg is valósul ez a bizonyos lépéssor akkor az hosszú távon mindenkép jó. De ez nem mehet az ellenőrző rendszer hatékonyságának javítása nélkül. Erre is figyelni kellen, mert pl az éves szinten 500 vagyongyarapodásos vizsgálat a nélkül, hogy az APEH mindegyik folyószámlába bele nem tekinthetne nem ér túl sokat.
Csak attól tartok, hogy elkéstek és nem lesz elég politikai mozgástér meg is valósítani a lépéseket.
De azért drukkolok magunknak.
Törölt felhasználó 2005. 05. 04. 17:50
mit szóltok a legújabb lépéséhez a 100-ból? A borravalót is számlázni kell. Vajon milyen áfa körbe kell sorolni, 25%-osba? :)
Én már várom a 100adik lépését: lelép a porondról!
Törölt felhasználó 2005. 05. 04. 16:06
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
hát akkor inkább Győzike, mint a Leleplező :)
bár az egy másik topik
szerintem az a szánalmas, hogy van aki erre fogékony. és a legdurvább az, hogy amúgy ezek intelligens emebrek. akkor mit várjon az ember Mari nénitől, meg Pista bácsitól?
Leleplező. ..? bazzeg...
Törölt felhasználó 2005. 05. 04. 15:34
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
Ez és ilyenek.
Én mindig mondom és vallom: nincsenek véletlenek.
A Leleplező hasonlókat taglal.
Törölt felhasználó 2005. 05. 04. 11:13
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
...mondták, mint ahogyan azt is (már/még 2002-ben), hogy a béremeléseknek nem lesz áthúzódó hatása... :-) Akkor ezt sokan elhitték, de azok most ne higyjék el, hogy mégis volt...! ...vagy ismerje be a kormány a tévedését/valótlan állítását!!!
.
Hát igen, az a rengeteg autópálya, amit építettek valóban sokba került... :-) (Az M5-ös ugye a Postabank-pénzből van, így azt kivonhatjuk a költségek közül!).
.
Egyébként nem 4eMrd Ft-ot keresünk, hanem legalább 40eMrd-ot! Ennek egyrésze valóban a reálbérnövekményekre fordult... ...de mi lett a többievel és miért?
.
Egyébként ebben az országban 10Mrd Ft-ot 'bárki' el tud tüntetni, feltéve, ha megfelelő társaságból származó és megfelelő székben ül... ...s ugye a mostani kormánytagok, miniszterelnök is bérből és fizetésből élve gazdagodott meg... ...vagy inkább állami vagyonelemeket szerzett meg jutányosnál jutányosabb módon...
.
S ha nem, akkor ere kellene megtanítani mindenkit, holmi lépegetések helyett...
Törölt felhasználó 2005. 05. 04. 10:57
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
összesküvés-elmélete seknek ajánlom:
http://vg.hu/index3. php?app=cikk&datum=2005-05-04&d=2005-05-04&r=8&c=75
Törölt felhasználó 2005. 05. 04. 09:58
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
Ezt egyébként megválaszolták, elment a nyugdíjemelésekre, a közalkalmazotti béremelésekre meg erre-arra. Mondták az autópálya építésket is, de azt nem állami kölcsönökből fizették. Legalábbis többségét nem.
Én egyébként nem hiszem, hogy 4000 Mrd-ot le lehet nyúlni. Nem gondolom a jelenleg hatalmon lévők szentek, de nagyon csodálkoznék, ha ez mind az ő zsebükben landolt volna. Azért biztosan kapkodtak az elguruló krajcárok után.
Törölt felhasználó 2005. 05. 04. 09:53
Előzmény: #65  matgab
Egy kicsit azért a rasszizmus túlzás. Semmi gondom az etnikumok többségével, a színesbőrűekkel sem.
Ugyanakkor, ha Kukutyimban elmegyek 10-szer a Töklevél u. 10 szám előtt, és mindannyiszor a fejemre esik egy B30-as blokktégla, akkor tudomásul veszem, hogy ott ez vár rám.
Persze lehet mondani, hogy ez általánosítás, elitélendő, stb, és hogy vannak abban a bizonyos etnikumban kitűnő emberek. Ez biztos igaz. (Személyesen ugyan még eggyel sem találkoztam). De lehetnek akár néhány ezren is.
De igazából nem boldogít, ha az a bizonyos tégla 100 helyett csupán 99%-os valószínűséggel esik a fejemre.
És még egy dolgot nem szabad elfelejteni, az ember nagyszámú információ alapján automatikusan általánosít. Ez az emberi gondolkodás alapja. Általánosítás nélkül nem alkotnánk törvényeket, valószínűleg valahol ott tartanánk, ahol egymillió évvel ezelőtt.
Törölt felhasználó 2005. 05. 04. 09:24
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
Inkább már 14eMrd-nél tartunk, s ebből 4eMrd Ft-nyit az elmúlt három évben halmozott fel a Medgyessy-Gyurcsány kormány!
Azaz a mindenkori magyar államadósság közel 30%-át az utóbbi három évben szedtük össze!!!
Erről mikor számol el a kormány! Talán ezzel kellene kezdeni az 1-100-1000 (mikor éppen mennyi)lépést!!! Addig csak kenik a szrt!
.
S ne feledjük, az a 14eMrd Ft fejenként 1,4M Ft tartozást jelent, ha csak az aktív lakosságot nézzük, akkor minden aktív korúra vetítve 3M Ft!!! S ha az adófizetőkre vetítjük, akkor több, mint 6MFt/fő... ...s ez csak rosszabb lesz a most következő látszatmegoldások bevezetése urtán is!!! Az alapvető baj az, hogy ennyi péntz még nem vontak ki az 'államból', mint az elmúlt négy évben... ...s nyomát nem láttjuk, nem épült, szépült semmi... ...tehát egyesek zsebében kellene keresni... (S itt nem 4eMrd Ft-ról van szó, hiszen ez csak az, amivel többet költöttek, mint ami rendelkezésere állt! Ennek kb. a tízszerese tűnt el az utóbbi három évben!!! Keressük együtt!!!
matgab 2005. 05. 04. 08:57
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
Mondjuk a kávéfogyasztás mellett elítélhetjük a kakaó fogyasztókat is...:)
Na igen, a rasszizmus létezik, legfeljebb megpróbálják elnyomni. A rasszizmus gyakorlatilag az emberiség történelme...
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 17:09
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
Én azt hiszem a rasszizmus bizonyos mértékig a tapasztalatokon alapul. A környékünkön elég sok "rászoruló" lakik, látom őket nap mint nap.
MAmit még szeretek, mikor mondják, hogy támogassuk őket. Mert szegények így meg úgy, meg milyen rossz nekik.
Ugyanakkor azt látom, hogy ha valamelyik bemegy a boltba, 99% valószínűséggel vesz a cigaretta a pia és a kávé közül legalább egyet, 80% feletti valószínűséggel legalább kettőt, és legalább 60, hogy mind a hármat. De gyanús, hogy minimum 40%-a valószínűsége annak, hogy csak ezekből vesz, vagyis nem alapvető cikkekre megy el a pénz.
Tudjátok, én nem dohányzom, nem kávézok, és alkoholt is ritkán iszok, így eléggé elgondolkodtat, hogy normális dolog-e, hogy azért adózok (nem is keveset) hogy újból adó (jövedéki) legyen belőle??? De legalábbis abszolút nem látom értelmét, hogy a "rászorulók" teljesen felesleges dolgokra verjék el az általam megtermelt pénzt.
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 17:00
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
Ejnye te kis rasszista! :)
mellesleg egyetértek
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 16:57
Többen írták, hogy mindenbe belekeveredik a politika - feleslegesen, pedig tévedés, a politika folyamatosan itt van. Hogy miért? Hát azért, mert nem szabad elfelejteni, hogy jövőre választás lesz, és a szavazatokat maximalizálni kell, lehetőleg minimális pénzből. Én ezt látom ebben a zseniális száz visszalépésben.
Kike t érdemes megfogni? Akik sokan vannak, és viszonylag kevés pénzzel meg lehet vásárolni őket. Nyugdíjasok, és az egyik etnikum. A nyugdíjasokkal még nem jöttek elő, de biztosan lesz még rájuk 19 eFt. Most az etnikum vásárlása zajlik. Erősíti ezt, hogy többször elhangzott, át akarják csoportosítani a családi támogatásokat, úgy hogy több jusson a szegényeknek, és semmi a "gazdagoknak". Összecseng ezzel a szöveggel az is, ami az egyik napilapban jelent meg, hogy összevonnák a családi pótlékot és a családi adókedvezményt, aztán még meg is adóztatnék. Nem kérdés, kinek kedveznek ezzel. Én sajnos ebben egy öngyilkos folyamatot látok. Ha a "rászorulók" szaporodását kezdjük el kiemelten támogatni, akkor tudják mi lesz a dolguk, utódokat fognak nemzeni. Azonban jópár évtizedes tapasztalat, hogy ezek az utódok a későbbiekben kevéssel járulnak hozzá a termelékenység növekedéséhez, viszont annál szorgalmasabbak az utódnemzésben. Ki fog dolgozni 20 év múlva?
Törölt felhasználó 2005. 05. 03. 16:40
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
Nagyjából a GDP 60%-a, ez kb 12-14 ezer Mrd Ft.
A kamat lehet ennek 7%-a, kb. 900-1000 Mrd Ft.

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek