jancsika

Regisztráció: 2003-01-02 09:14:20

Hozzászólások száma: 1 229

Utolsó hozzászólás: 2023-08-17 16:35


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

CIGPANNONIA kitartók 2023. 08. 17. 16:35
Szia!
Még ha 500 lesz az opus akkor sem fog látszódni.
Ez az IFRS egyik szépsége.
Persze lesz róla írva egy két gondolat, de amíg nincsen realizálva addig nincs hatás.
Valahogy nem veszi még a cég sem a saját részvényeit, csak azt nem értem minek kellett akkor erről szavazni.
CIGPANNONIA kitartók 2023. 07. 25. 09:19

Ez nagyon érdekes.
A cég az OPUS részesedésén a 1,5mrd-os bukóból ledolgozott hirtelen 850Mft-ot, de ez senkit sem érdekel.
CIGPANNONIA kitartók 2023. 05. 31. 10:00

Ha jól értem annyi történt, hogy az eddig lízingelt eszközök bekerültek a társaság könyveibe, ami miatt nőtt a saját tőke 56%-kal, amit le kell most adózni ca 450mft értékben....Sebaj, majd az elkövetkező 3-4 évben legalább sokkal combosabb lesz az écs- ami legalább nem becslés...
Remek ötlet volt áttérni ilyen vérzivataros időkben erre a módszertanra, legalább ez a 450Mft 4 éves hozamát is sikerült elbukni ezáltal...
Nem tudom kinek szolgálja az érdekeit ez az IFRS17, de becslésekből a cég valódi helyzetét valósan megitélni eléggé kockázatosnak tűnik. Akkor lenne jó, ha lenne mellette egy rendes magyar beszámoló is- IFRSD nélkül- mert abból sokkal inkább lehet látni a valós folyamatokat, valós bevételekkel, valós kockázatokkal....
Mennyi idő alatt csinál az OTP 93Mft-os adózás előtti eredményt?
1 óra?
CIGPANNONIA kitartók 2023. 05. 11. 10:37

Ez nálam is probléma volt.
Ezért nem szabad elfogadni a NAVos megajánlást, mert noha nincsen rajta mégis addig javítgatják, míg a szochó bekerül.
Konkrétan saját magam küldtem be a bevallásom, majd felhítvák a figyelmem, hogy szochó kötelezettség fennállhat, mivel tudtam, hogy nem áll fent, ezért nem csináltam semmit, majd tegnap jött a levélke, hogy a birtokukban lévő információk alapján javították. Persze, hogy rátették a szochót, így írhattam e-papíron, hogy a CIG Tőzsdei cég, és nincsen szochó az osztalék után és pont.
Sajnos rossz a NAVOS program csak úgy lehet jelezni, hogy nincsen szochó, ha a 9-es lapon beleírsz az egyéb kategóriába egy nullást.
Aki meg csak hagyja, hogy  a navos megajánlás menjen megkapja ajándékba a szochócskát.
CIGPANNONIA kitartók 2023. 03. 17. 11:17

Sunhill bistro, naphegy oxigen wellnes mellett.
Nem számítanak nagy tömegre.... De lehet egy jót eszünk is...
CIGPANNONIA kitartók 2023. 03. 14. 15:57

Beszéltem a KELERREL is, és a NAV rendszerében a HIBA, ahogy egy pár éve volt a Molnál is.
CIGPANNONIA kitartók 2023. 03. 14. 15:52

Kedves Tulajdonostársak!
Mától elérhetőek az SZJA tervezetek.
Nem volt túl jó érzés látni, hogy a CIG osztaléka után szochó kötelezettséggel próbálnak terhelni... Ez az adatszolgáltatás egy kicsit elcsúszott...
Abból a kis szösszenetből nem esne jól még 13%.-ot leadni...
Persze a cég befektetési kapcsolattartója munkaidőben elérhetetlen....
Waberers 2023. 01. 18. 12:16

Waberes részvényesek.
Ti komolyan tudjátok venni egy cég pénzügyi kimutatásait akkor, mikor a társaság számlázása a teljesítési időpontot követően 2 hónappal később kerül kiállításra?
Aki bejáratos kérdezze már meg tőlük, hogy a kimenő számláik hány százalékát állítják ki a teljesítést követő 8 napon belül?
Őszintén szólva én 2022-ben sem találkoztam eggyel sem, amit sikerült volna...Pedig átfutott a kezemen legalább 100 darab tavaly..
Nálunk  legalább 30, de inkább 45 nap telik el a 2 időpont között.
Hogyan tudnak így korrekt jelentés adni?
CIGPANNONIA kitartók 2022. 11. 23. 09:59

Az jó dolog, hogy erre számítasz, de ez az OPUS 1%-án lévő -4,8 MRD egy picit tovább nő, akkor lehet az osztalékfizetési korlátot fog jelenteni.
Érdekes egyébként, hogy ezen az 1%-os részen elért bukó gyakorlatilag a cég saját tőkéjét kezdi veszélyeztetni.
Ez a 4,8 MRD 3 év eredménye nagyságrendileg.....
CIGPANNONIA kitartók 2022. 11. 22. 14:23

Igen nagyon szép az eredmény.
805 Mft összesen a nyereség, de ott a Dareiosz kardja 4,8MRD nem realizált árfolyamveszteség.
Ez meg mi a lófasz????
Hogyan és min lehetett ennyit bukni? bitcoinja volt a cégnek?
Mi az hogy nem kell kimutatni a nem realizált árfolyamveszteséget, na ezért nem szabadna engedni az IFRS használatát és ezért szám a hazai számvitel, ami sokkal jobban mutatja a valóságot.
Ez már majdnem olyan, mint az olasz meló...
Mostmár értem miért van nagy eladó..
CIGPANNONIA kitartók 2022. 11. 22. 14:23

Igen nagyon szép az eredmény.
805 Mft összesen a nyereség, de ott a Dareiosz kardja 4,8MRD nem realizált árfolyamveszteség.
Ez meg mi a lófasz????
Hogyan és min lehetett ennyit bukni? bitcoinja volt a cégnek?
Mi az hogy nem kell kimutatni a nem realizált árfolyamveszteséget, na ezért nem szabadna engedni az IFRS használatát és ezért szám a hazai számvitel, ami sokkal jobban mutatja a valóságot.
Ez már majdnem olyan, mint az olasz meló...
Mostmár értem miért van nagy eladó..
CIGPANNONIA kitartók 2022. 07. 05. 09:25

A céggel semmi baj, de ha van olyan eladó, akinek van 3Mdb eladó részvénye, egy olyan piacon, ahol napi 10-50edb fordul meg, az bizony lenyomhatja az árfolyamot.
És szerintem a Kaptárka az eladó.
Amíg meg nem veszi valaki, addig ez lesz, mert az a helyzet, hogy 5-10-20edarabos vételeinkkel úgy tömnek ki mint a szél....
De az a szép, hogy ez a trend bármelyik pillanatban megfordulhat, de amíg ilyen "super" a külső környezet, addig nem ütik egymást az alapok a CIG pannónia részvényéért.
Pedig akárhogyan nézem ennél a cégnél a legtökösebb a tulajdonos.
CIGPANNONIA kitartók 2022. 03. 22. 05:09
Én úgy értettem hogy ezek az alapok lehet tőkegarantáltak. Azaz nem az ügyfél bukik....
Abban igazad van hogy ez nem derül ki a cég honlapján így erre a kérdésre nem tudjuk a választ. Csak valamiért nem 420 hanem 320 még mindig az árfolyam.
CIGPANNONIA kitartók 2022. 03. 21. 16:54

Azért vannak itt rossz dolgok is rendesen.
Szerinted mennyit fog bukni a biztosító az URAL alapok "felfüggesztésével"?
Vagy megmondja majd a kedves nyugdíjbitztosítottaknak, akiknek ebben volt a pénze, hogy bocs 99%-os a bukó az Orosz piacok befagyasztása miatt.
Ezért nem megy ez a papír sztem.
Mészáros Lőrinczé 2018. 10. 18. 14:20
#2
Pontosítás kellene: Tiborcz Istváné inkább.. Mert lehet ezt egyesülésnek nevezni, inkább vagyonátcsoportosítás.
A NAV-testvér figyel téged: számlák milliói érkeznek az adóhatósághoz 2018. 08. 17. 09:05
#2
Azért erről az adminisztráció- csökkenésről nem lenne baj, ha az első- online számlázási periódus (2018/07)-t követően megkérdeznék a cégeket, illetve azokat, akik ténylegesen megcsinálják pl az ÁFA bevallásaikat, hogy mennyire lett kisebb az adminisztráció számukra.
Én elhiszem, hogy a NAV számára ez a rengeteg adat nagyon jó, különösen profilok kialakításához, csak azt nem értem, ha minden ilyen automatikus, akkor miért kell a cégeknek cégenként mégegyszer bevallania a részletezőben a számokat, sőt olyan adatokat is, amikor csak összességében volt egy cégtől a beszerzés 100eft ÁFA tartalom feletti.
Meg azt is elmagyarázhatná, hogy egy ÁFA bevallásban miért kell vasak és magok kilónkénti megoszlásáról vallani VTSZ kódoként.....
Persze odáig el kellene jutnia valakinek, hogy erről is megkérdezze a Miniszter urat.
A papírszámlásoknak biztosan rémálom lesz a kötelezõ adatszolgáltatás 2018. 06. 15. 10:27
#2
Ez a cikk némi tárgyi tévedéseket tartalmaz.
1. A számlázóprogram használatát nem az online számlázás miatt kell lejelenteni a NAV felé, hanem a használat kezdetekor (kellett volna)
2. Nem az online számlázó fog regisztrálni a NAVnál, hanem minden egyes cégnek az erre jogosultnak kell, létrehozva egy technikai felhasználót amire kap egy kódót, amit továbbít az online számlázóprogram üzemeltetőjének, aki innentől valóban jelenti a NAV felé az adatokat.
Kapkodni felesleges, hiszen a NAv online felületén tesztüzemnek nevezett módban nincsen lehetőség kézi számlák online beküldésére, csak magát bosszantja fel az ember a nehézkes regisztrációs folyamaton. Természetesen, ha vége a tesztidőszaknak (ezt 18-ra ígérik) akkor minden tesztkód törlődik lehet már egyszerűbben is regisztrálni. A kézi számlák feltöltését 23-ra igérik (elég combos lesz ez)
Az a szép ebben az egészben, hogy a NAv felé meghatalmazással rendelkező könyvelő nem kérhet kódot csak, ha állandó meghatalmazással rendelkezik, míg az online számlázóprogram üzemeltetője- aki viszont semmilyen meghatalmazással nem rendelkezik a NAV felé a felhasználó (cég) által,  adatszolgáltatási kötelezettséget fog  teljesíteni.....
Az pedig, ha online számlázót használsz nem garancia arra, hogy az adatok valóban be is lesznek küldve megfelelő módon a NAV felé (ez helyesen szerepel a cikkben), de az előző mondatomban leírtak alapján nem biztos, hogy ez teljesen jogszerű adatszolgáltatás......
Mindenestre az átállás nemcsak a KKV-nak lesz szoporoller, hanem mindenkinek.
De ha sikerül akkor legalább az ÁFA bevallások tájékoztató adatainak egy részétől búcsúzunk. Marad a többi 30 féle ...
Varga: Szinte mindenben duplázott az e-szja 2018. 06. 01. 09:03
#2
A tények makacs dolgok.
Mit is csinál a NAV amit szja bevallás elkészítésének nevez?
90%-ben semmit, csak összesíti azokat az adatokat, amiket a cégektől kap havonta.
Akinek vannak gyermekei és megosztotta a családi kedvezményt, vagy nem jelzett valamilyen adatot a munkáltatójának (pl. lisztérzékeny) annak bizony vastag 10-50-100 eft-os bukta is lehetett az, hogy a NAV "elkészítette" az SZJA bevallását. Arra valóban jó,hogy ellenőrizve legyen, hogy cégek adatok szolgáltattak-e a dolgozóikról, de SZJA bevallás elkészítésére egy picit erős nekem még mindig.
A másik jó dolog, hogy a héten volt valamiféle adótrafipax, hogy egy csomó cég kevesebb bevételt vallott be, mint amit a pénztárgépei alapján kellett volna, és hogy akkor most nagyon le fogunk csapni. Jelzem az egyik 1,5Mft-os ügyben érintett voltam és kb 5 perc alatt zártuk le a "támogatói eljárást" , és meg is voltak lepve, hogy az élet szembejön, és átír minden informatikai csodát.  Egy kedves alkalmazott tévesen ütötte be az összeget és az online kasszánál ha már kijött a blokk nem lehet visszasztornózi, csak egy kis papíros jegyzőkönyv van. Tehát nem csalás állt az eltérés mögött, hanem jogszabálykövetés. Ilyen alapon lehet nem esett volna jól, ha a NAv készíti el az ÁFA bevallás , de még akkor sem, ha csak a kimenő oldalát, mert azt sem lehet jól megcsinálni......
Szóval óvatosabban kellene bánni ezekkel az automatizmusokkal és a helyén kell kezelni őket...
OPUS Global Nyrt. 2018. 02. 17. 14:09
Icipici!
Köszönöm, meghallgatom, ha lesz egy icipici időm.
Nem vagyok én ellensége, senkinek. de az öreg hal sok mindent látott ám, és az Opusszal kapcsolatban igenis nincsenek jó érzéseim, na.
Pláne , hogy mint amint azt írtam ismerem a Visonka előéletét...
De ettől függetlenül sok pénzt és jó egészséget kívánok minden kedve forumozónak.
Na megyek vissza dolgozni....
OPUS Global Nyrt. 2018. 02. 17. 12:17

friss hírek További hírek