jancsika

Regisztráció: 2003-01-02 09:14:20

Hozzászólások száma: 1 215

Utolsó hozzászólás: 2018-10-18 14:20


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Mészáros Lőrinczé 2018. 10. 18. 14:20
#2
Pontosítás kellene: Tiborcz Istváné inkább.. Mert lehet ezt egyesülésnek nevezni, inkább vagyonátcsoportosítás.
A NAV-testvér figyel téged: számlák milliói érkeznek az adóhatósághoz 2018. 08. 17. 09:05
#2
Azért erről az adminisztráció- csökkenésről nem lenne baj, ha az első- online számlázási periódus (2018/07)-t követően megkérdeznék a cégeket, illetve azokat, akik ténylegesen megcsinálják pl az ÁFA bevallásaikat, hogy mennyire lett kisebb az adminisztráció számukra.
Én elhiszem, hogy a NAV számára ez a rengeteg adat nagyon jó, különösen profilok kialakításához, csak azt nem értem, ha minden ilyen automatikus, akkor miért kell a cégeknek cégenként mégegyszer bevallania a részletezőben a számokat, sőt olyan adatokat is, amikor csak összességében volt egy cégtől a beszerzés 100eft ÁFA tartalom feletti.
Meg azt is elmagyarázhatná, hogy egy ÁFA bevallásban miért kell vasak és magok kilónkénti megoszlásáról vallani VTSZ kódoként.....
Persze odáig el kellene jutnia valakinek, hogy erről is megkérdezze a Miniszter urat.
A papírszámlásoknak biztosan rémálom lesz a kötelezõ adatszolgáltatás 2018. 06. 15. 10:27
#2
Ez a cikk némi tárgyi tévedéseket tartalmaz.
1. A számlázóprogram használatát nem az online számlázás miatt kell lejelenteni a NAV felé, hanem a használat kezdetekor (kellett volna)
2. Nem az online számlázó fog regisztrálni a NAVnál, hanem minden egyes cégnek az erre jogosultnak kell, létrehozva egy technikai felhasználót amire kap egy kódót, amit továbbít az online számlázóprogram üzemeltetőjének, aki innentől valóban jelenti a NAV felé az adatokat.
Kapkodni felesleges, hiszen a NAv online felületén tesztüzemnek nevezett módban nincsen lehetőség kézi számlák online beküldésére, csak magát bosszantja fel az ember a nehézkes regisztrációs folyamaton. Természetesen, ha vége a tesztidőszaknak (ezt 18-ra ígérik) akkor minden tesztkód törlődik lehet már egyszerűbben is regisztrálni. A kézi számlák feltöltését 23-ra igérik (elég combos lesz ez)
Az a szép ebben az egészben, hogy a NAv felé meghatalmazással rendelkező könyvelő nem kérhet kódot csak, ha állandó meghatalmazással rendelkezik, míg az online számlázóprogram üzemeltetője- aki viszont semmilyen meghatalmazással nem rendelkezik a NAV felé a felhasználó (cég) által,  adatszolgáltatási kötelezettséget fog  teljesíteni.....
Az pedig, ha online számlázót használsz nem garancia arra, hogy az adatok valóban be is lesznek küldve megfelelő módon a NAV felé (ez helyesen szerepel a cikkben), de az előző mondatomban leírtak alapján nem biztos, hogy ez teljesen jogszerű adatszolgáltatás......
Mindenestre az átállás nemcsak a KKV-nak lesz szoporoller, hanem mindenkinek.
De ha sikerül akkor legalább az ÁFA bevallások tájékoztató adatainak egy részétől búcsúzunk. Marad a többi 30 féle ...
Varga: Szinte mindenben duplázott az e-szja 2018. 06. 01. 09:03
#2
A tények makacs dolgok.
Mit is csinál a NAV amit szja bevallás elkészítésének nevez?
90%-ben semmit, csak összesíti azokat az adatokat, amiket a cégektől kap havonta.
Akinek vannak gyermekei és megosztotta a családi kedvezményt, vagy nem jelzett valamilyen adatot a munkáltatójának (pl. lisztérzékeny) annak bizony vastag 10-50-100 eft-os bukta is lehetett az, hogy a NAV "elkészítette" az SZJA bevallását. Arra valóban jó,hogy ellenőrizve legyen, hogy cégek adatok szolgáltattak-e a dolgozóikról, de SZJA bevallás elkészítésére egy picit erős nekem még mindig.
A másik jó dolog, hogy a héten volt valamiféle adótrafipax, hogy egy csomó cég kevesebb bevételt vallott be, mint amit a pénztárgépei alapján kellett volna, és hogy akkor most nagyon le fogunk csapni. Jelzem az egyik 1,5Mft-os ügyben érintett voltam és kb 5 perc alatt zártuk le a "támogatói eljárást" , és meg is voltak lepve, hogy az élet szembejön, és átír minden informatikai csodát.  Egy kedves alkalmazott tévesen ütötte be az összeget és az online kasszánál ha már kijött a blokk nem lehet visszasztornózi, csak egy kis papíros jegyzőkönyv van. Tehát nem csalás állt az eltérés mögött, hanem jogszabálykövetés. Ilyen alapon lehet nem esett volna jól, ha a NAv készíti el az ÁFA bevallás , de még akkor sem, ha csak a kimenő oldalát, mert azt sem lehet jól megcsinálni......
Szóval óvatosabban kellene bánni ezekkel az automatizmusokkal és a helyén kell kezelni őket...
OPUS Global Nyrt. 2018. 02. 17. 14:09
Icipici!
Köszönöm, meghallgatom, ha lesz egy icipici időm.
Nem vagyok én ellensége, senkinek. de az öreg hal sok mindent látott ám, és az Opusszal kapcsolatban igenis nincsenek jó érzéseim, na.
Pláne , hogy mint amint azt írtam ismerem a Visonka előéletét...
De ettől függetlenül sok pénzt és jó egészséget kívánok minden kedve forumozónak.
Na megyek vissza dolgozni....
OPUS Global Nyrt. 2018. 02. 17. 12:17

OPUS Global Nyrt. 2018. 02. 17. 11:13
Megdöbbenéssel olvasom, hogy fundamentálisan probáltok értékelni egy olyan vállalatot, ami még semmit sem tett le az asztalra.
Szerintem az OPUS értéke 0 Ft
Csak egy példa: A most átadott Visonka projekt első eredeti és tényleges bekerülési ára 1,5MRD ft volt, ebből azt hiszem lett 10Mrd feletti szám. Az 1,5Mrd beruházási értékkel sem lett volna akkoriban fenntartható ezért nem is indult el, majd jött ML, és minden működik..) A lényeg, a pénz már a beruházás átadásakor kiment a rendszerből... Ez már a második kör, ahol a felépített légvárakat teszik egy holdingba, nagy számok jönnek, de a pénztermelési  oldalon nincsen tapasztalat.
Nagy Márton szerint a piac inflációs várakozása túl magas 2017. 09. 08. 14:17
#6
köszönöm. Mostmár értem miért ennyi az infláció, és miért nem annyi amit én érzek.
Nagy Márton szerint a piac inflációs várakozása túl magas 2017. 09. 08. 14:02
#2
meg tudna valaki mondani, hogy az inflációs kosárban mértékegységben szerepel pl a joghurt? 500g, 250g, 175g, 135g Vagyis inkább azt, hogy a most tapasztalható termékegység zsugorodást figyelembe veszi-e a ksh? (Itt arra gondolok, hogy a szokott termék kisebb egységben -pl 10-15%-kal- kerül bele a csomagolásba és kerül ugyanannyiba) Azaza van-e ilyenkor valami szorzó erre?
OTP részvényesek ide! 2016. 11. 17. 13:25
Azért messze nem jelent ez az adócsökkentés az OTP-nél 700 ft-ot hiszen az eredményének közel a fele nem Magyarországról származik+ banki különadó leírhatósága(lehet, hogy ezt kiveszik sunyin.

Pedig most lehetett volna vonzóvá tenni a BÉT-et pl azzal, hogy ez az adócsökkentés csak a BÉT-re bevezetett cégekre vonatkozik....
Akarják a magyarok az olimpiát 2016. 09. 09. 11:05
#5
Bővebben: nem akarják...
Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról 2016. 09. 07. 12:09
A boltzáras dolog-ahogy itt írták is ideiglenes megoldás, most jön hogy hogyan tudnánk ellehetetleníteni a hatékonyan működöket egyéb adminisztratív akadályokkal.

Föld: Ezt a szocik nagyon elbénázták, mert szerintem egy kicsit is tudott volna róla közvélemény meg lett volna a 200k.

Olimpia, városliget: még megy a kínlódás a KISZ bocsánat választási bizottság-KÚRJA párosban, hogyan húzzák az időt.

A városligetnél ugye mindenki tudja, hogy úgy nő a Fideszes zöldterület, hogy változtattak a törvényeken és más lett a zöldterület fogalma. HA maradt volna az eredeti akkor a 4% os beépíthetőséghez ami azt hiszem most 6% kb 10%-os beépítettség társul.....

Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról 2016. 09. 07. 11:42
Jó szavazást mindenkinek a semmiről.

Ez az egész a népszavazási intézmény megszégyenítése, mert lényegtelen kérdésről lehet szavazni, a lényegesekről (föld, boltzár,olimpia, városliget,) pedig kuss mindenkinek, majd Habonyék eldöntik.

Inkább adok egy nagy puszit a gyerekeknek és megyünk kirándulni.

A SYNERGON 58 HEKTÁROS IPARI TERÜLETÉT A VÉGELSZÁMOLÓ MOST FILLÉREKÉRT ÁRULJA. MEGVESSZÜK? 2016. 09. 06. 15:02
#14
Szia Zotyó!

Szerintem ha 700 M-ért adná el a felszámoló, akkor sem maradna egy huncut peták sem a részvényeseknek.

Az a baj, hogy a felszámoló díja az átvett eszköz (értsd fa-kori) %-ban van meghatározva. AZt előszőr zsebre teszi, majd gyönyörűen elhúzza a felszámolási eljárást, mert ekkor is jogosult a tv szerint díjazásra.

ismerek olyam felszámolást, ahol a felszámoló díja 3,2Mrd ft volt a végén....

A felszámoló ellen tenni semmit sem lehet, mert ha ezt felfüggesztik, jön egy ugyanilyen gondolkodású másik....

Sajnos ezt a részt nem akarják államosítani megy a szabad rablás....

Feljelenteni bárkit teljesen felesleges, mert a rendőrség/ügyészség úgysem fog semmit sem csinálni egyrészt mert nem értenek hozzá, másrészről más gondjuk is van..

Fideszesek fakadtak ki: halálgyárakká válhatnak a kórházaink 2016. 02. 23. 06:19
#7
Sajnos semmi túlzás nincsen a címben, és ezt a saját börömön tapasztaltam.

Budapest MÁV kórházban hunyt el édesapám 2015 november végén 66 éves korában.

Hogy miért azt még a mai napig mi sem tudjuk. Bement egy rutinműtétre (sebészet) és ott kapott valami bakteriális fertőzést ami miatt szepszise lett. Ebből 2 hónap intenzív után visszajött ( az intenzív része Forma1-es ennek a kórháznak), és kirakták ugyanabba a szobába ahol volt a sikeres rutinműtét után....Itt jött az újabb sepszis a nagyszerű körülményekre való tekintettel és a szívinfarktus, amiből már nem volt visszaút..... (a szivinfarktusát egy fiatal doki kezelte a Honvád kórházban előtte le a kalapot).

A boncolás szerint a halál oka szívinfarktus és keringési elégtelenség, de a boncmester azt mondta, hogy csak azért ez, mert erre kért a MÁVos intenzív vizsgálatot.....

Csak érdekességképpen, aki a papámmal egy szobában volt abban az időben az mind elhunyt valamiért ebben a kórházban.

A fertőzéses problémát ismerik, de a halálozási okok között nem fog így kijönni.
Inkább a hitelfelvétel, mint a lakásbérlés 2015. 12. 03. 16:33
#37
Azért, ha lakástakarékba is fektetsz a felvett 5,1-es hitel mellé, akkor belátható, hogy több kamatot és jóváírást kapsz az államtól, mint amennyit fizetsz a hiteledre.

5éves fixszel számolj pl 10Mft os hitelre és 5 lakástakarékra.

A bmáknál a 4% csak elméleti, hiszen a kamathoz csak fizetéskor lehet hozzáférni,a tőkéhez pedig csak 2020-ban.Addig is -2% a tőkére, ha eladod ennyit nyúznak le rólad, kvázi 6 hónapig kamatmentesen adod az államnak, ami 6 hónap csak 2020-ban jön vissza.

üdv
j
Nagyobb hitelt akartak felvenni, de Matolcsyék nem hagyták 2015. 11. 26. 09:00
#5
Szia!

Lehet, hogy félreértetted.

A bank akart hitelt adni, de nem tehette meg, mert az MNB a jövedelem fogalmát másképp határozta meg a számukra, mint azt a normál ember vagy a NAV gondolná.

Valljuk meg 1,2M/hó nettó bér mellett 140ft/hó max törlesztő egy icipicit soványka, és nemhogy a hitelezést segítené, inkább megtévesztő főleg amikor olyanokat olvas, hogy 40 vagy 50%-ig el lehet folyósítani. Ezt itt 10% alatti eladósodás, mégsem mehetett.....

Gondold el, abban a helyzetben írták alá az adásvételt, hogy erre simán kapnak majd hitelt, amit pár év alatt simán vissza fognak fizetni..

Azt azért nyilvánvalóvá tették, hogy a Bank se tekintse ezek után kiemelt ügyfélnek őket. ( Szerintük a banknak tudni kellett volna hogy ilyen paraméterekkel nem kapják meg amit szeretnének)

Ezért is hívnám fel minden hitelfelvételt fontolgatónak a figyelmét arra, hogy a kalkulátorokban szereplő számok elméletiek, azokban nem lehet bízni, mivel a jövedelem fogalma, miből kiindulnak képlékeny...

Nagyobb hitelt akartak felvenni, de Matolcsyék nem hagyták 2015. 11. 26. 08:03
#2
Kedves Portfolió!

Ez a cikk is jó, de egy nagyon fontos dolog hiányzik belőle, ami mindent megváltoztat: a jövedelem.

Ez a szó mást jelent a hétköznapi embereknek, mást a NAVnak , mást az MNBnek és mást a bankoknak.

Csak egy rövid történet, ami az egyik barátommal esett meg:

2015-ben hosszú keresgélés után sikerült egy házat vásárolnia, amihez szeretett volna 25 Mft hitelt felvenni.

Az adásvételi szerződés megkötése előtt bement a NAVhoz és megkérte az ő és felesége jövedelemigazolásait.

Lévén mind a ketten KATÁS egyéni vállalkozással is rendelkeztek a jövedelmük több tényezőből állt össze.

A valóság: KATÁS jövedelem: 10,5M/év, munkajövedelem: 2,6Mft/év feleség, férj 1,6M ft jövedelem /év. Azaz kettejüknek havonta a bruttó jövedelme 1,225Mft.

A nav a jogszabály alapján a KATás jövedelmüknek csak a 60%-át ismeri el (illetve a társaságiknák ezt még osztani kell a társaság tulajdonosainak a számával is), így a jövedelemigazoláson ennek megfelelően Feleség: 5Mft/év, férj:3,5Mft/év.

Semmilyen egyéb hitelük nincsen (illetve van egy AMEXük 1M-es kerettel)

Ennek alapján a Bank kihozta, hogy nekik a havi vállalható törlesztőrészlete: ca140eft/hó, azaz nem kapják meg arra a futamidőre a hitelt amire szerették volna.

Erre egy elegáns mosollyal az arcukon egy \"köszönjük, nem kérjük\" kel távoztak a bankból, és megoldották saját erőből a hitelt. (annyi történt, hogy a 25M, amit a ház felújítására szántak, csak 3 év múlva fog elkezdődni)

Szóval a jelen példával szerintem szemléltethető, hogy a fair rendszer mennyire segíti a lakáshitelhez jutást, amit ebben az esetben a MNB-nek sikerült megakadályoznia....

És így lesz havi 1M feletti nettó jövedelemből 140eft megengedett törlesztő...

Ezért kellene boncolgatni a jövedelem fogalmát..

Dél-Olaszországot a bevándorlók szétverik! 2015. 06. 18. 13:03
Szia Pampa!

Én nem hiszem ,hogy a déli zöld határon keresztül kábszert vagy fegyvereket csempésznének. Miért tennék, ha azt sokkal egyszerűbb a sima határokon keresztül legálisan (pl lidl banánok) megtenni.

Mészáros Lőrinc majd a Duna sztfalttal együtt kivitelezi a 175 Km-es szakaszt és addig sem beszélünk a tényleges problémákról.

Csak ne kerüljél kórházba azt kívánom őszintén.

üdv
j
Megszűnik az adóbevallás mostani rendszere Magyarországon 2015. 03. 19. 10:55
#10
A legnagyobb királyság az lesz, ha olyannál is dolgozik az illető aki nem teljesíti az adatszolgáltatását, vagy nem úgy teljesíti.

Sztem ez majd a választások előtt fog kijönni, mint valami hihetetlen adminisztráció egyszerűsítés a szokásos neszes semmi fogd meg jól tartalommal.

friss hírek További hírek