Bocs az OFF. De Nyomda-Park kéz a kézben járnak :)
Szóval jóó vóóna, mi? Nekem is. Nem tartom kizártnak azért, hogy visszaesik 2*osztalékkal a nyár-őszön. A Q1-ben nem lesz az idén egyszeri tétel..., lesz viszont növekedés, ahogy szokott. Mármint erre számítok. Ha 20 Ft fölött lesz az első negyedévi nyereség részvényenként, az már döfi.
Az a jó benne, hogy a profit maximalizáláson törhetjük a fejünket minden évben :)
Én a nyomdát csökkentettem ma és tegnap. Én is kicsit korán, de azért nincs okom sírni. Még így is maradt bőven. Azon filózok, azt mikor kellene dobni?
Egy pakk mindenképpen marad, mert a hosszútávú trend adott. Visszaszállni bármikor lehet.
Viszont ha megtépik, utána 90% jön egy csorgás, akár hónapokig. Ahogy lent is írtam erre spekázok. Ha a nagy eladó meg ismét megjelenne, akkor nem is kérdés a kérdés. Rövid idő alatt 3x-4x oszti, több mint jó nekem.
Ha ma 3350 körül zárna akkor újratervezés:-)
Tavaly bejött, hogy eladtam oszti után, aztán visszavettem. Az hiszem, az idén nem adom el, inkább hozzáveszek, ha kapok. De majd meglátjuk. Én itt nem adom, el az biztos.
160-at adtam 3249-en.
Majd magasabban visszaveszem vmikor:-))
Volt rá példa, hogy 2 nap tépés után hónapokig tartó semmisem következett. Erre spekázom. Vagy bejön vagy nem.
Nem értem, hogy jön a kamatkörnyezet az ingatlan értékeléséhez.Javaslom, olvasd el az éves beszámolót. Ebben leírják, hogy mi alapján, ki készíti az ingatlan értékelését és azt milyen periódusokban (2 év) értékelik újra.Semmi köze oszatlékhoz, kamatkörnyezethez pl.De, ha a kamatkörnyezetet vesszük, akkor egy emelkedő infláció akár jót is tehet az ingalanárnak.Valamint a bérleti díjak jellemzően inflációval vannak indexálva. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Mo-on nem nagyon fognak Matolcsíék kamatot emelni, hanem inkább várható a HUF gyengülése, akkor ez a HUF-ban jelentkező eredményre is jótékony hatással lehet.
Szóval: No para! ami alulértékelt, az előbb-utóbb fel fog menni.
Januárban vettem és 3100 körül esett vissza az árfolyam,én pedig rácsaptam,mire 2950 ig visszacsúszott.Ezért volt az aggodalom,bár türelmesnek tartom magam,de a minuszt sosem jó nézni.Persze semmi nem garantálja,hogy a 3000 árfolyamot elfelejthetjük,de a jövőkép inkább felfelé viheti a részvény árfolyamot.
Ez a piaci érték számítás azért elég könnyen lejjebb is mehet, ha változik a kamatkörnyezet. Nem hiszem, hogy ér a részvény 17 Eurót, mindenesetre megnyugtató, hogy elég nagy a gap a 3100 Ft és az 5500 Ft között. Így kb 4000-4500 Ft között ki is egyezhetünk. :-)
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?