Zsiday,az életút meggyőző egyetértek és minden tiszteletem az övé,de kezd számomra az egész egy olyan túlmisztifikált valamivé lenni,szóval csak óvatosan.
Zsiday azon néhány ember közé tartozik, akikre rá merném bízni a teljes vagyonom. Nem csak és kizárólag a képességei miatt, hanem a becsületessége miatt is. (Okos ember van elég ebben az országban. Kérdezz meg bárkit magáról :-)
A GSParkról többször kifejtettem a véleményem. Nekem kb. 3 éve van. De volt már anno Graphim még a split előtt is.
Szóval nem akarok most mindent újra leírni. Én valszeg nem is realizálok. Röviden a véleményem: a cég vezetése OK, a cég OK, a cég folyamatosan nő (és még egy ideig van rá lehetőség a beépítetlen terület miatt), adósság csökken --> oszatlék nőni fog. Ez egy idő után egy pénzgyár lesz. Megtartom nyugdíjas koromra. Majd a gyerekeim azt csinálnak vele, amit akarnak.
Ahogy Jim Rogors mondta: vannak cégek, amiket birtokolni akarok és vannak amiket örökre birtokolni akarok.
(Ez szabadfordítás)
A kérdés jogos. Nehéz volna több ezer darabból álló tételt egy nap alatt értékesíteni. (Már persze, ha akar valaki.) De megfordítanám a kérdést, a cég körül egyáltalán nincs hype. Ha hirtelen valamilyen okból/hír miatt ez változna, akkor hány Ft elmozdulás mellett lehet érdemi tételt venni belőle bárki?
Itt nincs forró pénz csak lassú, de egyértelmű akkumuláció.
Szerintem, aki nem siet tud realizálni.
Gratulálok a résvényeseknek!Mi is Plotinus részvényesek profitáltunk a Gspark kitűnő teljesítményéből.Így a részvényeink értéke
+44 százalékkal emelkedett!
(a Plotinusban nagy összegű Gspark részvény is van)
Még egy dolgot tennék hozzá. Ne felejtsük el, hogy a folyamatban lévő fejlesztéssel még nem fogyott el a beépíthető terület. Ahogy reményeim szerint nő a bevétel-profit és lesz rá igény, még lehetőség van további fejlesztésre. Egyszer nyilván elfogy a beépíthető terület. De a hiteltartozás is. Ettől kezdve egy pénzgyár lesz. Ezért írtam, hogy meg akarom tartani nyugdíjas koromra és sajnálom, hogy trehány voltam. Veszem vagy 2 éve és nem kötöttem át TBSZ.
A kőbaltás módszert:) kicsit pontosítanám, figyelembevéve a menedzsment előrejelzését is.
Alapvetően helyes a levezetés, egy dolog maradt ki belőle az adósságszolgálat hiteltörlesztés része.
Így a számok 2015-től:
8,8 millió működésből származó cash! (adók már beleszámolva)
lefordítva részvényenként 270 Ft-ot termelnek adó után.
Felújításra 0,8 millió, szerintem ez bőven felülbecsült, 2013-ban 0,4 meur elég volt, 2014-ben megemelkedett, de jelentős volumenű új bérbeadás is történt.
Kamatra 1,3 millió, hiteltörlesztésre 2,8 millió megy el.
Így is marad 3,9 millió Eur szabad cash.
(ez 120 Ft osztalékra elég)
felét kifizetve majdnem 2 millió eur megmaradna.
2014 végén ráadásul lesz kb. 6 millió Eur cashállomány is. (Fejlesztésnek tehát nincs pénzügyi akadálya,szinte saját erőből meg is oldható)
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?