simán lehet. figyelem egy ideje, extreme fear szakaszban nyugodtan lehet már részvényeket venni, extreme greed során pedig inkább eladni érdemes, de a csúcsot nem jelzi előre
Az állami segítséget 2025. első félévben tervezik visszafizetni utána már elvileg fizethet osztalékot is (elemzők 2026-ra várják). Pont ezért tetszik. Igaz, hogy segítséggel de túlélte a Covidot amikor gyakorlatilag az egész világot lezárták. Ennél nagyobb csapás nem érheti TUIt. 2 éve javuló eredmények (funda) mindeközben pedig árfolyamcsökkenés. Ennek a diszkrepanciának előbb-utóbb fel kell oldódnia és én pont erre várok.
Nem szeretek ilyen tanácsokat adni mert én a saját szempontjaim alapján nézek egy céget ami sokszor teljesen más mint sokaké pl. itt is. Nézni már nem nézem mert egy ideje már benne vagyok: TUI. Ezt viszont nem fogom ajánlani mert geopolitikai és egyéb (nem fizet osztalékot, mérleget még javítani kell, adósság még relative sok) szempontból spekulatív. Másrészről viszont fundásan szépen fejlődik: -sorozatban 8 negyedéve egyre javuló eredmények -FCF-t, EPS-t termeli, a növekedése is jó -értékeltsége viszont még egy vicc.: pl.EV/EBIT 4,23 miközben FCF Yield idén már 10% felett van, stb....
Köszi , igen nekem is volt anno. Kinyírják teljesen.. És akkor TE most melyik papírokban látsz fantáziát, a te értékelésed alapján melyikek azok amik már vehetők..??
Thyssenkruppban többször is benne voltam. Alapvető baja, hogy bár a többi üzletága nyereséges de beledöglik a politikusok (zöldek) által erőltetett zöld acélba. Ez kb. olyan mint az erőltetett autós környezetvédelmi normák (német autósok is beledöglenek). Az összes nyereségét elviszi az acél üzletág. Marketscreeneren nézd meg a következő 2 év várható FCF-t . Gyakorlatilag nincs. Innentől szerencsejáték.
Ezt mondom én is. Könyv szerinti érték a lőtéri kutyát sem érdekli. Nézd meg német autósok könyv értékét és az árfolyamot. Ez szerintem teljesen ok. A könyv érték csak akkor számít ha eladják a céget (akkor meg kérdése, hogy mennyire valósak a számok). Egy működő üzletben a nyereség (EPS), FCF és a növekedés számít. EPS marketscreeneren jövőre 51 cent. FCF szintén kb. ott.
1)A WBA Book kb. 14-15Mrd$, a tozsdei Kapitalizacio 7.7Mrd, szoval a tavalyi leirasok utan, meg mindig a konyvszerinti nagyobb ertek, mint amit a piac ertekel. Pedig nincs is vesztesege, csak csokken a nyereseg. 2)A Q4 profit varakozas 36cent. Ha igy maradna, a legrosszabb negyedevi szinten, akkor is a jovo evi profit 4*36=1.50$ korul maradna. De pl. CFRA elemzohaz 2025-re 144-->150Mrd$ arbevetelt, es EPS=3.12 $/sh profit varakozast tart most is. 3)A nagy baj mindig az, ha az arbevetel zuhan ossze. De WBA arbevetele most is stabil, es legalabbis inflacios tempo folott, lassan novekszik. . Egyebkent en is most a kivarasban vagyok; de WBA egyike a legnagyobb potencialnak a NY tozsden.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.