Én nem értek egyet a kommentelővel a következők miatt. 1) A LAC kettévált és lett belőle LAC és LAAC. A LAC vezetősége nem nyeretlen kétéves garnitúra. Tudják, hogy hogyan kell egy bányavállalatot termőre fordítani. A LAAC-nál már megy a termelés. 2) A GM és a minisztérium is megvizsgálta a LAC paramétereit és nem hiszem, hogy tisztán felelőtlenül döntöttek. 3) A szétválásnak pont az volt a lényege, hogy az USA támogatás csak akkor mehetett, ha a kínai kiszorul a déli cégbe. Sok a kockázat, főleg a hosszú idő és a közben bármi történhet efektus.
LACnak kicsit utánanéztem seeking alphán. Ez a történet szépen néz ki papíron csak nagyon sok benne a "ha". Én a cikk egyik kommentelőjével értek egyet: " Évtizedek alatt megtanultam, hogy ne vegyek olyan bányász részvényt ami még semmit nem termelt ki a föld alól!"
Sok bizonytalanság van, amit még nem lehet tudni. Pl. engem nagyon érdekelne, hogy mekkora lesz a működési árrés a GM termelési átvétele során. Ez pl. jelentősen befolyásolhatja a jövőbeni várható eredményt.
Nem szeretném hosszúra ereszteni, mert sok a dolgom, de úgy kalkuláltam, hogy próbáltam megbecsülni a jövőben várható ráfordítások és a becsült hozamok ismeretében a teljes nyereséget. Azzal számoltam, hogy a következő 24-36 hónapban a Lítium ára várhatóan 20.000 és 30.000 USD közötti áron lesz tonnánként. Arra alapoztam továbbá, hogy az USA lítium iránti kereslete 2030-ig várhatóan 29%-kal nő. Az USA Energiaügyi Minisztériumától 2,26 milliárd USD kölcsönre számíthat. Figyelembe vettem a GM második körös zsetonjának megérkezését (első kör: 320, második kör 330 millió USD), a cég jelenlegi készpénzét és adósságát. A felülvizsgált becslések alapján az első fázis beruházási költsége 2,9 milliárd USD-re becsülhető. Várhatóan az első négy évben az átlagos éves EBITDA 625 millió USD lesz. Ezenkívül az 5. és 40. év között az átlagos éves EBITDA becslések szerint 1,1 milliárd USD. Ezek a becslések azt feltételezik, hogy a lítium-karbonát tonnánként átlag kb. 24 000 USD-be kerül. A megvalósíthatósági tanulmány alapján a Thacker Pass potenciális tonnánkénti költsége 7206 USD. NPV számítással ez a matek jött ki. Egyébként most találtam meg a LAC PPT-jét. Ez kb. ugyanaz, amit én számoltam. chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://s203.q4cdn.com/835901927/files/doc_presentations/2024/May/28/LAC-Corporate-Presentation.pdf
Én sem számolok vele, ezért is vetettem el a vételt. Szerintem sem lesz ez megoldva egyik pillanatról a másikra. Ami a légitársaságokat illeti biztos van akit kevésbé érint járattörlés vagy hasonlók, de attól még az árfolyamok állandó feszültség alatt lesznek és a legkisebb háborús cirkuszra, hírre önteni fogják őket.
Egyelőre ez a stimulus nagy hullámokat még nem vert. Szkeptikus most mindenki de reméljük sokkal lejjebb már a mostani szinteknél nem verik az indexeket.
A háborús konfliktusok elsimulgatásával szerintem ne számolj. --- Legalábbi az én véleményem szerint. Az, hogy ez légitársaság árfolyamot hogy határozza meg azt nem tudom.
Végre valaki elmagyarázta érthetően mi történik! Köszönöm szépen! Varta-t figyeled? Már második napja száguld. Európaiak között ritkán látni ilyen kitöréseket/ feltámadásokat.
LAC Ennek a cégnek az adózott nettó jelenértéke valahol 5,7 mrd USD lehet. Lefelé 2,5 USD lehet az alja (kicsi kockázat), a közép érték 12 hónapra 4,63 USD körül lehet, 24-36 hónapra meg kb. 10,5 USD.
Szia, Nem a short állomány a lényeg, mint a többi squeeze-nél... ez a papír más... Itt borítani kell a sok papírt a jónépre majd magas árfolyamon, néhány jó hír kell (LIDAR) és széttépik majd pár napra, aztán megyünk újabb 4-5 hónapra a pincébe. Majd újabb Convetible Notes-okat bocsájtanak ki, amit részvényre konvertálva újra adni tudják... aztán megint... megint... megint.... 2025-re nagyon sok papír van, ami konverzióra és eladásra vár....
Fasza, Tegnap azt monda az Erstés Úriember, hogy 1 hét is lehet... namármost szerintem a nagy bumm HOLO-ban valahol jövő hét első 3 napjában lehet.... ha nem tudom emiatt eladni, sztem a falat fogom kaparni...
5)SSEC: elkezdtek egy ujabb stimulust " China’s central bank on Thursday officially launched a new swap tool to “promote the healthy development of the capital markets”, with an initial size of 500 billion yuan (US$70.7 billion). , The new swap facility would enable qualified securities, mutual funds and insurance companies to swap government bonds or central bank bills with their holdings of corporate bonds, stocks or exchange-traded funds as collateral, according to a statement released on the website of the People’s Bank of China. . The tool had been initially unveiled by the PBOC governor Pan Gongsheng two weeks ago as part of a slew of monetary easing to boost the world’s second-largest economy. . https://imgur.com/a/6pZzsbK . 6)Oil https://imgur.com/a/pZexOrN
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.