Viszont remek ivós játékot lehet közben játszani, minden alkalommal amikor elhangzik a "multiyear upcycle" be kell vágni egy felest. Garantáltan nem éled túl.
Azt hiszem a helyzetet ertekelte a kereskedes elso 10 perce. Ha valakinek van turelme meghallgatni a conf.callt , legyen szives irja majd le 3 gondolatban a lenyeget. A kivalo ceo ugyse mond mast, mint igerget.
Na, és a lényeget kifelejtettem. Tehát az a kérdés, hogy a most látott tehetetlenségi infláció mennyire tud átragadni a termékek és a munkabér inflációjára. Ez utóbbi neuralgikus pont, hiszen állandóan feszes munkaerőpiaci adatok jönnek, tehát könnyen felütheti a fejét a bérinfláció (lásd emploxmenr index), ha ehhez hozzáveszem a lassuló gdp növekedést, akkor kész lehet a stagfláció...
US employment cost is emelkedett. Én minden USA inflációs adatból azt kezdem kiolvasni, hogy inflációs nyomás kezd kialakulni az USA gazdaságban...meglátjuk mit mond a FED...érdekes meglepetés lenne amúgy, ha egy új inflációs kör kezdődne a világgazdaságban...most egyébként az látszik, hogy a szolgáltatások emelkednek átlag felett, ami nem meglepő a tavalyi magas infláció fényében, ugyanis a szolgáltatásoknál jellemző a tehetetlenségi infláció, vagyis, hogy a múltbéli inflációs adatokat extrapolálják a szolgáltatók a szerződések inflációs díjemelési automatizmusai által. Magyarországon ez mindenképp így van (lásd telekom 15-20 % díjemelések), gondolom a világ más felében is ez lehet a helyzet...
Nem tudom, de én Magyarban még nem találkoztam azzal, hogy boltok zárnak be, mert bűnöző bandák módszeresen kirabolják, s nincs büntetésük. A Beverly Hills-en viszont igen. Azért szomorú jelenség, mert korábban ilyen nem volt. A politikától meg ezt a jelenséget, valamint a gazdaságot lehetetlen elválasztani.
A vagyon generálásában valahol igazad van valahol nem. Igaz, hogy Amerikában elvileg bárki lehet gazdag, akinek van egy jó ötlete és a piac ráharap, a valóságban azonban ezek a rags to riches emberek nem a nulláról indulnak, Trump és Musk sem és Zuckerberg vagy Gates sem, akik mosolyognak azon, hogy college drop-out-ok voltak.... persze, mert igazából semmi nem kényszerítette őket, hogy végigcsinálják az iskolát.... ha nem sikerült volna a vállalkozás, akkor sem haltak volna éhen.....illetve hátteredtől függően más mindsettel indulsz neki az életnek. :-) Egész más, ha összetöröd magadat, de megvan a kapcsolatrendszered, esetleg fontos emberek tartoznak neked szívességekkel, és más, ha kis senkiként nekiindulsz és elbukik a vállalkozásod... nem véletlenül olyan értékes az oxfordi, stanfordi, HEC Paris LSE, stb diploma sem.... nem mindegy, hogy kikkel szocializálódunk....
A hetfoi nap kiemelkedoen legfontosabb esemenye a Nat.Gas fordulat volt. . Az orosz invazio NG felfutasa Amerikaban 4-->10$ volt, aztan most mar 2 eve lefele tarto BEAR piac, de, szerintem nagyon gyanus, hogy mult penteken megvolt a BEAR piac 10.0-->1.48$ vege. Es a gap up 1.62-->1.92$ azt jelzi, hogy nagyon kozel van az utolso wave(iv of 5 of C) hullam ellenallasa, 2.06 fole kitoreshez. Az mar eros signal lesz, hogy NG ujra BULL p[iacot kezdett. . https://imgur.com/a/u4rnWdZ . A mi szamunkra meeg fontosabb az, hogy a NG termelok, mint pl. Devon es Southwest, mar februarban talajt fogtak a korrekciojukban, ami szep szabalyos A-B-C alakzat volt, es most mar a BULL piacukban kesz van azota wave(1)-(2) hullampar is. Sot, eppen kitoresben vannak a wave(3) hullam elejeben, az elozo top (1) fole. Alapos a gyanu, hogy az amerikai NG termelok ujra erdemesek a fokozott figyelemre. . https://imgur.com/a/dYxdfzI . 2)Olaj Talan mar kesz a wave(4) korrekcios hullam, es induloban van feljebbre wave(5). Egyelore marad a expanding diagonal alakzat vegere valo varakozas. . https://imgur.com/a/nHAYfEd
Sziasztok! RIG jelentéssel kapcsolatban van véleményetek? Úgy gondolom, hogy lényegesen jobb lett a vártnál, figyelembe véve azt is, hogy az olajosok most nem jelentettek valami fényeset. Következő negyedévre nyereséget várok!
"Szerencsére elmúlt már az a rózsaszinű ködös világ amikor a demokratikus erők a végletekig ragaszkodtak az akár szélsőséges vélemények elhangzását is lehetővé tevő liberális média politika fenntartásához." És ezzel egyúttal meg is szüntek demokratikus erők lenni.
Kimaradt a gondolatmenetelembol.. de nekünk (ket motivalt, jol kepzett,
nyelveket beszelo, dolgozni akaro) nem tul motivalo az europai eletvitel/adorendszer.
Mert ahogy szamolgattam nekem gyakorlatilag 70 eves korom korulig kellene
dolgozzak, de legalabb 65, mert nem sok eselyt latok arra, hogy hamarabb
nyugdijba tudjak vonulni, mert keptelenseg akkora penzt csinalni a magas adok
miatt. Es akkor ez egy bizalmi rendszer- befizetek es bizom benne, hogy kapok
akkora nyugdijat, amelyre jogosult vagyok.. Baromira demotivalo dolgok ezek. Szvsz nekünk a tengerentuli rendszer sokkal nagyobb motivator lenne.
Na majd egyszer talan sikerül kijutni.
Azert a tarsadalmi mobilitassal komoly bajok vannak manapsag. Ha nincs hazad/lakasod/nem örökolsz, akkor nagyon nehez szintet lepni, Europaban legalabbis biztos, a rengeteg ado miatt. Vagyont halmozni itt kb lehetetlen lassan. Aki tudott szakitani az ingatlan boom-bol az jol jart, aki kimaradt, az felo, hogy vegervenyesen kimaradt.
1)Kerlek, itt keruljuk el a politizalast. A mi temank egyszeruen az, hogy penzt akarunk keresni, megpedig tozsdei, banki, kotveny, commodity stb. inveszticiokkal. Erre fokuszalunk, de nem politikai palyan akarunk penzt keresni... pedig az is nagyon sikeres mufaj a Hegyvidek lejtoin. . 2)" Amcsi egyes részeit pl. mára lakhatatlanná tette - tele drogos hajléktalanokkal, bűnözők pártolásával" Van ilyen is. En is jartam olyan helyeken. ahol lenyomtam az auto belso zarat, es igyekeztem nem megallni. De van egy hirem: legalabb akkora araanyban van ugyanez Putin es Orban orszagaban is. Ahol nincs "eszement, kiüresített liberalizmus". . 3)Musk gazdagsaga Europaban a gazdagsag stabil, Amerikaban dinamikus. Francia es Nemetorszagban a top 1% gazdag csalad 70% resze 30 eve is gazdag volt, es beletartozott az 1% csoportba mar akkor is. . Amerikaban a top 1% leggazdagabb csoportban 5 evente 60% helycsere van. Ott normalis, hogy pl. Trump bukott 1 Mrd$-t, es mar haromszor volt bankrupt. Ezt ott normalisnak tartjak, sot ertekelik a sikert is, a bukasbol valo visszakuzdest is. . Konkretan, a Via Diamante szomszedaim kozul 5 csaladot ismerek, akik idokozben hatalmasat buktak, es a elvesztettek a 3-8m$ erteku hazukat; aztan jottek uj-gazdag csaladok, meg szebb Bentley kocsikkal. Sot, a tarsadalom sokkal melyebb retegeiben is igy van: az amerikai csaladok 50% resze eletuk soran legalabb egyszer bekerul par evre a top 10% leggazdagabb koze.
Jó olvasni soraidat. Jó látni, hogy van még aki tisztán lát (Magyarországon elég sokan, s ezért nem tudott teret nyerni az eszement, kiüresített liberalizmus, amely Amcsi egyes részeit pl. mára lakhatatlanná tette - tele drogos hajléktalanokkal, bűnözők pártolásával).
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.