Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj 2018. 05. 08. 14:10
Előzmény: #757  pomperj

A HUF eros gyengulese tenyleg megindult, a marc7-i chart varakozas, hogy wave ( c of 4) keszen van, es indul USDHUF wave(5) felfele, sot uj ATH lesz  belole,  az  eddig rendben van:
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180305v00nenzp.jpeg
.
Ha megnezzuk a napos charton most, a rally jo nagy lenduletu, de 268 szint  ellenallasba fut.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180508v00nvdkeq.jpeg
Boole 2018. 05. 08. 10:54
Előzmény: #758  pomperj
A számokat Én is átnéztem és egyetértek, jobban néz ki a RIG és TA alapon is a DO-ban 50 USD látszik elérhetőnek, míg a RIG-nél 40 USD. A DO most 18,63 USD, a RIG 12,13 USD. A DO-ban tehát kb. 2,68x, a RIG-ben 3,29x zseton lehet.
pomperj
pomperj 2018. 05. 08. 10:45
Előzmény: #756  Boole

DO vagy RIG?
A  DO rendelesallomanya most kb. 2 ev, es adossaga joval tobb relative. 
RIG-e most 4-5 ev redelesallomannyal rendelkezik,  es adossaga kevesebb.
Es RIG modernabb furohajokkal rendelkezik, DO nem  vett  ujakat; ez sokat szamit mostanaban, amikor a megrendelok valogathatnak.  A RIG nagyjabol 4-5x akkora, mint DO.
pomperj
pomperj 2018. 05. 08. 10:40
Előzmény: #730  pomperj

Az SPY tovabbra is a max. bizonytalansagban tart, Meg mindig lehet ALT.1 valtozat.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180508v00n6neab.jpeg
Az SPy egy w-x-y valtozat is lehet az ALT.1 masik esetekent.
A NASDAQ viszont egyertelmuen w-x-y=(2) formacios  eset mar most is.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180508v00n0tomc.jpeg
.
2)A US  10Y futures 119,5 kornyeken van, es tovabbra is emelkedhet 122-123 szintig. De meg nem tort ki az eso csatornabol.
.
3)A Dollar varakozas szerint emelkedik, most 92.7 az index.
Az elso target tovabbra is  95.1 kornyeken van.
Boole 2018. 05. 08. 10:34
Előzmény: #755  pomperj
Lehet, hogy ezt a fórumot is olvassa, de a shortállományra vonatkozó hír már napokkal ezelőtt megjelent a külföldi online portálokon. Te miből vennél többet, DO vagy RIG-ből? 
pomperj
pomperj 2018. 05. 08. 10:06
Előzmény: #749  pomperj

A pf olvassa a topicot ? itt a cikke:
Musk tényleg a pokolra küldi azokat, akik a Tesla ellen fogadnak
2018. május 8. 09:26
pomperj
pomperj 2018. 05. 08. 09:46
Előzmény: #752  Törölt felhasználó
Igen a Bakken nagyon nepszeru tema.
Csak tul van becsulve, mert ma minden Dakota korul forog. Volt Bakken mezonek kb. 4 Mrd hordo kapacitasa, ami alig tobb mint az XOM  uj Guayanai mezoje. 4 eve nem talaltak hasonloan nagy  mezot, gyakorlatilag nincsen uj olajmezo, mikozben a vilag olajtartalekai evi 6%-al csokkennek. Mar nagyjabol 20%-al van kevesebb olajkeszlet a vilagon most,  mint 2014ben volt. Az utolso igazan nagy mezot 30 Mrd hordoval a Brazil partoktol 200 km-re  talaltak. Amiket talaltak az utolso 10 evben, azok 75%-a a tenger alatt volt. Hmmmm.
.
De a Bakken kitermelese mar  a 3. fazisban tart, meg lehet ott 2.5 Mrd hordo. Ha 14 evre elosztjuk, az napi 0.5 m hordo; es a vilag mostani 100  m hordo/nap fogyasztasaban nem is olyan nagy tetel.
Majd 7 ev mulva, amig  a kinai-indiai kozeposztaly  tovabb novekszik 3-500 m fovel, es nekilat autozni, akkor mar 120 M hordo kell. Az olajfogyasztas evi 2-3%-al no most. Az e-auto fontos; de a kitermelt olajnak csak 20%-a megy a szemelyautozasba. A tobbi masra kell.
.
2025-re  Bakken felig kiszarad. Ja, ez a fenti kereslet-novekedes eppen 40-szerese annak, amit Bakken termelni tud. Szoval, en nem becsulem tul a mostani fracking  boom-ot. Az olaj mufaj 2003-ig eleg stabil volt, azota viszont Boom-Bust vilag van, es most eppen a legutolso Bust utan vagyunk. A hosszutavu trend arak meg meg most is fej felett vannak. 
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180508v00nrie71.jpeg
.
Egyebkent is: a fracking tenyleg megnoveli 40-50%ban a kutak hozamat, de csak a leszallo agban. Jol stimulalnak vele akkor, amikor mar kimerulesi fazisban van. Nagyjabol igy:
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180508v00ntojv5.jpeg
.
Summary: szerintem ujabb nagy boom legelejen vagyunk. Ilyenkor meg mindenki ketelkedik, hiszen 4 eve csakis  rossz hir van. Mit is mondott Rotschild baro Waterloo idejen? 

Törölt felhasználó 2018. 05. 08. 01:24
Shortoltam a Tesla-t de mar 1 ideje zartam.
egyebkent erdekes amit irsz,de ne feledjuk, hogy a ceg eszmeletlen utemben egeti a keszpenzt, szoval lehet hogy ez lesz a legnagyobb csatamezo a bikak es medvek kozott.
Jelenleg az amazon,google es facebookrol probalok tanulmanyokat elkepzeleseket, velemenyeket szerezni, ill. hogy mik lehetnek ezek realis ertekei, hol lesz majd erdemes a kovetkezo nagy kalamajkaban ezekbol vasarolni.
GOOGL,AMZN,NFLX-ben vannak kisebb shortjaim es hamarosan ujbol nyitom a tech shortokat, mivel a tech kezd megint maskepp viselkedni mint a piac egesze.
NVDA-t erdemes meg figyelni mert nagyon kitores gyanus azonban en nagyon valoszinunek tartom hogy ez 1 false ill. behalo kitores lesz, kerdes inkabb hogy hany napos es %-os lesz benne az elmozdulas.
Tudod, hogy en hosszabb tavon pozitiv velemenyel rendelkezem a kryptokkal kapcsolatban,de en ezt nem NVDA-n keresztul kereskedem, hanem BTC-n keresztul.
Törölt felhasználó 2018. 05. 08. 01:11
Előzmény: #748  pomperj
Ebben egyetertunk, hogy az olaj piacot nagyon maskepp latjuk.
Egyelore neked van igazad, mert amikor az olaj 52$ volt (tavaly nyaron), akkor nekem megvaltozott a velemenyem es a meglevo limit aras veteli pozicioimat (40-45$) toroltem.Azota 2-szer shortoltam az olajat; es mindketszer veszteseggel zartam, szerencsere az altalad javasolt Marathon Oil es Whiting petroleumon realizalt nyersegek fedeztek ezt ill. a XOM Put opciokbol zartam 1-2 poziciot, es nehany meg maradt.
A fo problemam, hogy Baken mezokrol szarmazo olaj kitermelesi koltsege 56$-rol jelenleg kozel 40$-ra esett, ez az USA exportjat olajbol a kovetkezo 2-5 evben vegleg megszuntetheti.
Nem hiszem hogy barmely piaci szereplo evekig kepes lenne egy adott termek, instrument arat folyamatosan befolyasolni max. nehany evig,de utana a piac atveszi az iranyitast.
Nem allitom, hogy az OPEC ne lenne kepes 1-2 evig befolyasolni az arat,de orokke ezt nem tudjak megtenni.
Ha lenne; es az biztos hogy lesz a kerdes inkabb hogy mikor; 6-8 esetleg 12-15 honapon belul 1 gazdasagi visszaeses a vilagban ill. a trend alatti novekedes jelentosen csokkenne; az olaj ara extrem esetben akar ujbol meglatogathatja a 30$ ill. az az alatti szintet.
Nekem jol jon valamilyen szinten ha emelkedik az olaj ara, tudod tele vagyok nemesfem banyaszokkal amik pozitivan reagalnak ill. korrelalnak az olaj ar emelkedessel.
Nem allitom hogy nem lehet az olaj ara 80-90$, de sajnos lehet 30-40$ is megint.
Igy en nem latok az olajban pozitiv hozam/kockazatot, ezert egyelore ezt nem eroltettem.
Momentum alapon azonban lehet 1-2 olajos ceget kereskedni, ebben egyetertek veled.
pomperj
pomperj 2018. 05. 07. 20:03
Előzmény: #750  Keffer
Nem kotnem ossze, TSLA picurka az AZMN+GOOG+AAPL tarsasaghoz kepest.
Keffer 2018. 05. 07. 19:59
Ha Tesla így kilőne, az nem vinné a többi technológiait is magával, amik mostanában estek? Mert akkor alt2. Vagy ez egyedi eset lenne?
pomperj
pomperj 2018. 05. 07. 19:48

Van itt,aki shortol Teslat?
Ovatossagot ajanlok.  Most 40 m db reszveny van short pozicioban, es mar csak 6 m db shortolhato letezik, a teljes 126 M float-bol. Veszettul nagy a short pozicio, es 6m utan nincs tobb reszveny short-lending programban. Most meg no is a short allomany, megis megy fel az arfolyam.
Ebbol igen nagy short-cover rally indulhat, ha eros jo hir kijon. Musk siman kepes ra, es nyilvanvaloan figyelik neki. Ha megindulna egy rally, es idoben eszrevesszuk, az igen jol fizethet.
pomperj
pomperj 2018. 05. 07. 16:52
Előzmény: #747  Törölt felhasználó

Az Olaj temat nagyon maskeppen latjuk.
Ide teszem a 2017 elejen kiadott OPEC anyagbol az optimista scenariot (kek vonal, amit negyedevenkenti szamsoruk alapjan rajzoltam be a mai chartra),  es megnezhetjuk hogy mennyire valosult meg az akkori " legszebb elkepzeles scenario".
Nagyjabol azt latni, hogy ahhoz kepest kicsit elobbre jarnak most. Van nemi alapja a bull kilatasoknak?
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180507v00n3rkf4.jpeg
Törölt felhasználó 2018. 05. 07. 13:15
Előzmény: #745  pomperj
50-60%-os keszpenz arany azert sokat elarul, nem emlekszem nekem mikor volt 50% folott a cash aranya a portfoliomn belul...; mondjuk azt hozza kell tenni, hogy en cash helyett nemesfemeket jobban kedvelem, mert nekem nincsenek olyan befolyasos barataim mint Buffetnek.
Lassan egyebkent megint vasarolnom kell fizikai aranyat vagy ezustot mert a nemesfemek aranya a sajat portfoliomon belul 20% ala esett...(na nem azert mert adtam, hanem mert az elmult penzugyi evben jelentosen nott a portfoliom.
Tovabbra is meg vagyok gyozodve hogy 20-25%-os nemesfem arany csokkenti az egesz portfolio kockazatat, szerintem jobb mint cash,de ez sajat velemeny.
BTC-t en nem nagyon hoznam fel negativ peldakent (legalabbis egyelore)...sajat tapasztalatom szerint BTC volt az egyik legjobb befektetes az elmult 3 evben.
Aki 2015. marciusaban vasarolt amikor en elkezdtem errol irni ill. amikor en vasaroltam, es azota semmit nem csinalt az meg 43-szorozta a penzet jelenleg (ez 4300%-os hozamnak felel meg); igaz hogy volt benne 1 tobb mint 65%-os korrekcio,de ugy is nezheted, hogy volt olyan idopont amikor 250$-os befektetessel tobb mint 22000$ volt a BTC es BCH egyuttes erteke, ez 8800%-os hozamnak felelt meg.
Velemenyem szerint nagyon nem mindegy hogy valaki 30,40,50%-os hozam utan megy keresztul 50-60% DD vagy mondjuk 4000-5000%-os hozam utan.Sose jo ha az ember penzt veszit,de nagyon nagy kulonbseg  ha az ember mar tobbszor megkereste a befektetett penzet es az utana ad vissza belole valamenyit vagy a sajat megtakaritasabol kell felaldozni.
Tibi0002 2018. 05. 07. 09:42
Előzmény: #745  pomperj
Ha jól számoltam a kamatos kamattal, akkor a mostani 24,000 pontos dowhoz mindössze éves 3.8% emelkedés kell, hogy száz év múlva egymillió legyen az értéke. 24000*1.038^100. 1918-ban 80 pont környékén tanyázott. Ha megszalad az infláció, végül is bármennyi lehet. :)
pomperj
pomperj 2018. 05. 07. 09:20
Előzmény: #742  Törölt felhasználó

"jobban hangzik ha arrol beszelunk hogy 100 ev mulva akar 1M is lehet a DOW erteke...azzal sokra mennek az emberek".
Abszolut. A piaci top kornyeken nagyon gyakran elofordul, hogy tovabbi dramai emelkedest projektalnak. Sot, ez egyik jele a piaci top megerkezesenek. Manapsag is van melt-up joslat, ami valojaban a tudatalatti optimizmus meg-racionalizalasa es kivetitese a jovobe.
.
Emlekszem, 2000  agusztusaban a mediak 36.000 DOW-t projektalt neves money-manager,  egy nepszeru konyvet is irtak rola. Tavaly lattam  egy cikket, ami 100-150.000 DOW  kilatasokat festett.  Amikor WB szeptemberben 1.000.000 DOW-t rajzolt a jovo evszazadra, akkor nagy media publicitast kapott, sot egy cikk ezt tul konzervativnak talalta. Mar lattam olyant is, hogy az 1980 ota tarto rallyt, ami nagyjabol evi 9% volt, kiterjesztette ujabb  100 evre,  es kijott DOW=140 millio.
.
Van aki emlekszik, hogy bitcoin projekcioja karacsonykor 1 Millio volt? Arrol ertekeztek, hogy BTC  kivalthatja az aranyat a kozponti bankok szefjebol. Azota BTC  -52%, mindossze 5 honap alatt. WB epp most mondta, hogy "BTC egy patkanymereg". 
Akkor most mi van?;-) Varhatom-e, hogy Matolcsy elcsereli a keveske 3 t Magyar-aranyat bitcoinra? 
Azt kell figyelni, mi van az oreg portfoliojaban, es nem azt, amit mond.
pomperj 2018. 05. 07. 09:18
Törölt hozzászólás
Boole 2018. 05. 07. 08:29
Előzmény: #738  kozi723
Igen, ez az fx_stoplevel indikator, amely egy egyedi fejlesztés. 
Törölt felhasználó 2018. 05. 06. 22:22
Előzmény: #736  pomperj
Na jo de ezt nem lehet bemondani a CNBC es mas "gazdasagi" csatornakon es egyeb mediaban jobban hangzik ha arrol beszelunk hogy 100 ev mulva akar 1M is lehet a DOW erteke...azzal sokra mennek az emberek.
Nem vagyok biztos benne,de talan jelenleg van Buffetnek a legnagyobb keszpenz allomanya a berkshire torteneteben %-san, es ha megvizsgalod hogy milyen cegekbe fektetett, akkor azt lehet latni, hogy tele van olyan cegekkel amik deflacios es inflacios idoszakokban is megalljak a helyuket.
Szoval nem kell megenni az oreg dumajat a tv-ben inkabb erdemes azt figyelni hogy mi az amit csinal, nem pedig amivel hulyitik a nepet.
pitcairn2 2018. 05. 06. 20:37
Előzmény: #733  Tibi0002
érdekeseket nyilatkozik mostanság a buborékfújó ciklus elindítója
"We have been in a state of stagnation since 2008". ‘We’re moving towards stagflation. It feels good right now but it’s a false dawn.’
Alan Greenspan: We Are Now Merging into Stagflation
https://goldsilver.com/blog/alan-greenspan-we-are-now-merging-into-stagflation/

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek